کد خبر: 951295
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۸
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب آذربایجان‌شرقی:
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب آذربایجان‌شرقی گفت: ۷۰۰ روستای استان در مسیل قرار دارد که ۴۵ روستا از آن باید جابه‌جا شود.

حافظ باباپور  در نشست مطبوعاتی به مناسبت چهلمین سالروز تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ به فرمان تاریخی حضرت امام راحل تاسیس شد که نشان‌دهنده اهمیت موضوع برای تهیه مسکن افراد کم درآمد است.

وی با بیان اینکه استان آذربایجان‌شرقی در بحث تاسیس بنیاد مسکن جزو اولین‌هاست، تصریح کرد: طبق برنامه توسعه پنجم و ششم موظف هستیم تا برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار طرح هادی ایجاد کنیم که الحمدالله همه در حال انجام  است.
 

۷۰۰ روستا نیاز به تجدید طرح هادی دارند

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: ۷۰۰ روستا نیاز به طرح تجدید نظر طرح هادی دارد، از این‌رو دنبال راهکاری برای افزایش سرعت این بخش هستیم.

وی بیان کرد: ۸۱۴ روستا از لحاظ اصلاح و زیرسازی معبر  طرح هادی در استان انجام گرفته که از میانگین کشوری یک درصد بالا است.

باباپور با تاکید بر اینکه در بخش صدور سند روستایی بسیار فعال‌تر از شهرها هستیم، عنوان کرد: حدود ۲۱۳ هزار جلد سند در روستاها صادر شده است که این رقم برای روستاهای زیر ۲۵ هزار  در حدود 2 هزار و ۴۳۰ فقره است.

وی به بخش تسهیلات برای دریافت آسفالت معابر روستایی یا قیر رایگان اشاره کرد و گفت: فعالیت این طرح  از ۱۳۹۴ شروع شده است به طوریکه قبل سال ۹۴ مقداری در حدود یک میلیون ۶۰۰ متر مربع آسفالت معابر انجام گرفته بود که از سال ۹۴ به بعد فقط   ۲ میلیون ۴۰۰ متر مربع آسفالت معابر انجام گرفت.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ادامه داد: دلیل اصلی افزایش آسفالت مشارکت ۱۰۰ درصدی مردم، افزایش سهمیه بیش از دو برابری استان که ناشی از عملکرد استان است.
 

تخصیص اعتبار 47 میلیاردی برای قیر رایگان

وی خاطرنشان کرد:  ۴۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای سهمیه قیر تخصیص یافته است که تا پایان تیرماه عملیات جذب آن انجام می‌گیرد.  

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه برای  ۶۴۴ روستا، عملیات آسفالت معابر انجام گرفته است، افزود: به علت عملکرد مناسب بنیاد مسکن استان،  سهمیه مدیریت بنیاد مسکن ۱۷ درصد افزایش یافته است.

باباپور با اشاره به شروع طرح بهسازی مسکن روستایی از سال ۸۴ ، توضیح داد:  طبق ابلاغیه موظف به بهسازی ۱۲ هزار واحد روستایی در استان بودیم که سیستم بانکی ۸ هزار واحد ابلاغ کرده به طوریکه طبق آمار سال ۹۵ تعداد واحد بهسازی ۳۰۵ هزار واحد است.

وی تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی برای روستائیان جهت بهسازی مساکن خود را مورد اشاره قرار داد و گفت: به احتمال قوی این رقم به ۴۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با بیان اینکه آمار ساخت و ساز روستایی از شهر تبریز زیادتر است، یادآور شد: سال گذشته 4 هزار و ۶۳ جلد صادر شده است.
 

اجرای سفته زنجیری برای بهسازی مساکن روستایی

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته مشکلاتی از سیستم بانکی برای اعطای وام داشتیم و بانک درخواست ضامن کارمند داشت ولی با حمایت  مدیریت معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان‌شرقی سفته زنجیری اجرا شد و دیگر منع و محدودیتی برای افزایش بهسازی ۱۲ هزار واحد نداریم، چراکه در زمان وقوع حادثه اولین آسیب به همین واحدهای روستایی وارد می‌شود، از این‌رو باید بیشترین توجه به آنها شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرقی یادآور شد: در سال گذشته اتفاقات سیل چنار عجب‌شیر و زلزله سراب را داشتیم که الحمدالله به تبع این اتفاقات هیچ‌کسی در چادر و کانکس نماند و در اسرع وقت  منازل همه خسارت دیده‌ها تحویل داده شد.

احداث 11 هزار وحد مسکن ارزان قیمت

وی اذعان داشت: بنیاد مسکن استان تنها نهاد متولی بازسازی مساکن روستایی است که در حال حاضر به عنوان استان معین در خوزستان مستقر شده و بازسازی یک روستا بر عهده ما خواهد بود.

باباپور با اشاره بر اینکه در بخش تولید مسکن ارزان قیمت شهری 11 هزار و ۵۷۵ واحد احداث شده است، تصریح کرد: بنیاد مسکن قائم مقام مسکن مهر برای روستاهای زیر ۲۵ هزار واحد است که برای این روستاها ۱۶ هزار ۵۰۶ واحد تولید شده و مشکل حادی در این رابطه وجود ندارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خاطرنشان کرد: به مناسبت تاسیس بنیاد مسکن انقلاب و حساب ۱۰۰ امام رحمت‌الله نزدیک به  3 هزار و ۴۳۱ میلیارد ریال پروژه افتتاح خواهد شد که از جمله آنها افتتاح پروژه ۸ هزار واحد مسکن روستایی و بهره‌برداری از آنهاست.

وی با تاکید بر اینکه کمترین خسارت از بابت سیل  در استان داشتیم، افزود: ۱۳۵ واحد احداث شده و نزدیک به ۱۷۷ واحد نیاز به تعمیرات دارد.

ماجرای پروژه آفتاب تبریز

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرقی در پاسخ به سوالی در رابطه با  پروژه آفتاب، گفت: این  موضوعی است که بنده مدام پیگیر آن هستم و ماجرای آن از این قرار است که بنیاد مسکن استان در چایکنار پروژه ۱۷۰ واحدی را شروع کرد و در  مناقصه فردی برنده شده و سپس عملیات اجرایی آغاز شد و طبق سهم‌بندی ۴۵ درصد برای بنیاد مسکن و ۵۵ برای شریک کلاهبردار بود که این شریک از قبل نقشه‌هایی در ذهن داشت به طوریکه این  شرکت کاملا خانوادگی بوده و یک وام نیز از بانک شهر گرفته بود.

وی افزود: اهداف اصلی این شریک کلاهبردار این بود تا کل اموال خود را به نقدینگی تبدیل کرده و سپس  متواری شود که خوشبختانه دو برادر به همراه مادرشان در فرودگاه دستگیر شدند که با کش و قوس‌های زیادی کلاهبرداری آنها مسجل شده است و نامه مشارکت ما نیز با آنها لغو شد.
 

افزایش ۴ هزار و ۴۰۰ واحد روستایی در سال

باباپور ابراز کرد: طبق آمار سال ۹۰،  ۲۸۳ هزار واحد مسکن روستایی وجود داشت که این رقم در سال ۹۵ به ۳ هزار و ۵۰۰ رسید که نشان می‌دهد  سالانه ۴ هزار و ۴۰۰ واحد در روستاها افزایش یافته است.

وی ادامه داد: دیگر در روستاها از ما اینترنت پر سرعت می‌خواهند و رشد بسیار خوبی در زمینه مهاجرت معکوس به روستاها داریم به طوریکه این امر در برخی از روستاهای شبستر، هشترود و سراب مشاهده می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرقی بیان کرد: در سال ۹۵ تعداد روستاهای بالا ۱۰۰ خانوار ۲۲ هزار روستا است که این رقم در آمار سال ۹۰ در حدود یک‌هزار و ۹۵۰ روستا است.
 

هشدار درباره گسترش حاشیه‌نشینی در روستاهای اطراف تبریز

وی در رابطه با سوالی مبنی بر روستاهای رها شده در حاشیه تبریز، اذعان کرد: بنده مدام بر خطر بالقوه بودن این روستاها و ساخت و ساز غیر مجاز آن تاکید دارم، چراکه حاشیه‌نشینی در داخل خود شهر تبریز کنترل شده و اصلا امکان گسترش در آن وجود ندارد ولی این حاشیه‌نشینی در روستاهای اطراف شهر تبریز از جمله چاوان، کجوار، کندرود، باغ معروف مشاهده می‌شود.
 

اعلام خطر نسبت به روستاهای حاشیه‌نشین رها شده در اطراف تبریز

باباپور اضافه کرد: ۳۵۰ واحد مسکونی در چاوان هستند که ساخت و ساز غیر مجاز هستند و یا خانه‌های به متراژ ۵۰ متر در کندرود وجود دارد که در یک بحران طبیعی خسارت جبران ناپذیری به دنبال خواهند داشت، چراکه ریزدانگی و نفوذ ناپذیری و ناامن بودن از جمله ایرادات این مناطق هستند.

وی متذکر شد: زمان قبل از انقلاب جمعیت کشور ۳۰ میلیون بود که ۷۰ درصد در روستاهای کشور و مابقی در شهرها ساکن بودند که الان این برعکس شده است به طوریکه روستاهای کشور توانایی نگه‌داشت جمعیت بالای ۲۰ میلیون را ندارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ادامه داد: دستگاه رسیدگی به موضوع ساخت و ساز غیر مجاز در روستاهای اطراف تبریز شهرداری است و ما حق ورود نداریم.

وی یادآور شد: البته این موضوع در کندوان نیز مشاهده می‌شود، چراکه متولی آنها میراث فرهنگی است و ما نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم.

وی گفت: در حال حاضر بافت فرسوده روستای اشتبین در خطر است و چنان خانه‌هایی با نماهای متفاوت ساخته‌اند که اصلا سنخیتی با اقلیم ما ندارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرقی در ادامه یادآور شد: ۷۰۰ روستا در مسیل قرار دارد که ۴۵ روستا از آن باید رسما جابه‌جا شود که ۲۴ مورد جابجایی انجام گرفته است.

وی ادامه داد: لایروبی مسیل‌ها و اعزام اکیپ برای این کار از روزها پیش شروع شده و ادامه دارد.

باباپور در رابطه با آزمون نظارت فنی روستایی نیز گفت: این آزمون همه ساله برگزار می‌شود و در حال حاضر ۴۰۰ ناظر فنی از رشته عمران با بیش از ۱۵۰ دفتر فنی در حال فعالیت است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر