کد خبر: 951429
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۲
پس از هجوم سیل به استان‌های شمالی و غربی حالا نوبت به استان‌های جنوبی و شرقی کشور رسیده است تا با لشکر سیلاب رو‌به‌رو شوند. روزگذشته با ورود سامانه جدید بارشی از جنوب کشور و طغیان رودخانه‌ها، در برخی مناطق جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، هرمزگان، غرب خراسان‌رضوی و غرب خراسان‌جنوبی سیلاب جاری شد و خساراتی را به‌وجود آورد.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: بارش‎های سیل آسای باران از شنبه در برخی استان‌های جنوبی، جنوب‌شرقی و شمال‌شرقی کشور آغاز و دیروز بر شدت آن افزوده شد و موجب سیلاب، ایجاد اختلال در زندگی مردم و خسارت به زیرساخت‌های راه‌ها و منازل مسکونی شد. معاون اول رئیس‌جمهوری در تماس‌های تلفنی با استانداران هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی و جنوبی بر آمادگی همه‌جانبه در استان‌های درگیر با سیل و مناطق در معرض طغیان رودخانه‌ها تأکید کرد و خواستار آماده‌باش دستگاه‌های امدادی تا هر زمان لازم شد.

سیل سوم در شرق و جنوب
در هرمزگان به علت بارش شدید باران و طغیان رودخانه زیارتعلی بخش رودخانه شهرستان رودان از توابع استان هرمزگان راه ارتباطی ۱۴ روستا به مرکز این بخش قطع شده است. مسیر دسترسی به بندر شهیدرجایی بزرگ‌ترین بندر کانتینری ایران در غرب بندرعباس به دلیل آبگرفتگی شدید بسته است. سیلاب هفت مسیر ارتباطی کرمان را هم بست و مسیر ارتباطی اصلی ارزوئیه – حاجی‌آباد و ارزوئیه – چیل‌آباد (راه روستایی) از صبح دیروز به علت طغیان رودخانه دو کمپ بسته شده است. با قطع‌شدن این مسیر راه ارتباطی ۱۶ روستا بسته شد و این تعداد روستا‌ها جمعیتی افزون بر ۲ هزار نفر دارند. همچنین سیلاب راه ارتباطی ۳۰ روستای شهرستان جیرفت را با جمعیت ۱۰ هزار نفر مسدود کرد. طغیان رودخانه‌های محلی سبب بسته‌شدن سه مسیر اصلی و فرعی در جنوب استان سیستان و بلوچستان شد. ۱۰۰ خانوار ساکن حاشیه رودخانه‌های چابهار در پی تشدید بارندگی و احتمال وقوع سیلاب، در سرسرا‌های ورزشی شهر اسکان داده شدند. چهار سد استان خراسان رضوی سرریز شده و چهار سد دیگر در آستانه سرریز شدن قرار دارند. هشت رودخانه در خراسان‌رضوی نیز به دلیل بارش‌ها، سیلابی شده است.
در خراسان‌جنوبی نیز بر اثر بارندگی و طغیان رودخانه‌ها پنج راه ارتباطی مسدوده شده است. ناصر نیک‌نیا، مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آب شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: «در پی بارندگی‌های ۷۲ ساعت گذشته، حدود ۲ میلیون متر مکعب روان آب وارد سد‌های مخزنی استان شد.» بنابر اعلام سازمان پزشکی قانونی با درگذشت پنج نفر در حوادث سیل استان خوزستان و یک نفر در استان ایلام، کشته‌های سیل اخیر در کشور به ۷۶ نفر رسید.

حاکمیت دنباله‌دار خشکسالی در ایران
پس از پایان تعطیلات نوروزی مجلس شورای اسلامی روزگذشته وزرای راه، کشاورزی، کشور و نیرو به همراه مسئولانی همچون رئیس سازمان هواشناسی و رئیس جمعیت هلال‌احمر به مجلس رفتند تا درباره اقدامات خود به اعضای خانه‌ملت توضیحاتی را ارائه دهند. با تمام بارش‌های اتفاق افتاده در بهار امسال، سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی تأکید کرد: «کشور هنوز تحت تأثیر خشکسالی است.» وی سیلاب‌های اخیر را ناشی از پیامد‌های تغییر اقلیم و گرم‌شدن جهانی، دانست و ورود به دوران ترسالی را رد کرد. بنا به تأکید تاجبخش سازمان هواشناسی ۷۲ ساعت قبل از سیل‌های اخیر اطلاعیه صادر کرده بود.

اولویت پیشگیری از خسارات جانی
وزیر کشور هم با اشاره به درگیری ۲۵ استان کشور در حادثه سیل تأکید کرد: «در هدفگذاری صورت‌گرفته خسارات جانی را اولین هدف خود قرار دادیم و با جابه‌جایی جمعیت در ۲۵۰ روستا و بخش‌هایی از شهر‌ها خسارات جانی را به حداقل رساندیم.» به گفته وی از زمان وقوع سیل، با کمک نیرو‌های نظامی و انتظامی، امنیت در مناطق به شکل کامل برقرار است. وزیر کشور با بیان اینکه سیلی که امسال در کشور رخ داد، مربوط به دوره‌های ۲۰۰ تا ۲۵۰ ساله است، گفت: «دستگاه‌ها آمادگی لازم برای مدیریت بارندگی‌های اردیبهشت‌ماه همراه با ذوب برف‌ها را داشته باشند.»

خسارات بخش‌های راه، کشاورزی و نیرو
به گفته محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی تا به امروز بیش از ۱۴هزار کیلومتر از راه‌های کشور در بیش از ۶هزار و ۸۰۰ نقطه کشور دچار آسیب‌شده و ۷۲۵ پل به طور کامل تخریب شده است.
رضا اردکانیان، وزیر نیرو هم با بیان اینکه در پی بارش‌ها و سیل اخیر مجموعاً ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خسارات به تأسیسات وارد شده است، گفت: «در حال حاضر ۵/۱ درصد روستا‌ها متأثر از سیل، قطعی برق و قطعی آب شرب هستند.»
محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی هم برآورد خسارات در بخش کشاورزی در جریان سیل اخیر را ۱۳ هزار میلیارد تومان دانست.

گزارش بیماری نداشتیم
بالا آمدن فاضلاب‌ها و آب‌های روان به خصوص در مناطق گرمسیری همچون خوزستان نگرانی‌هایی را درباره سلامت مردم به‌وجود آورده است. محمد اسماعیل مطلق، مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایا با اشاره به آسیب حدود ۷۶۰مرکز درمانی، بهداشتی و خانه بهداشت در مناطق سیل‌زده می‌افزاید: «در حال حاضر ۶۳۱ واحد که خسارت جزیی دیده بودند در حال خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان هستند و برای جبران ۱۲۹واحدی که خسارت غیرقابل جبران دیده‌اند، تعدادی کانکس به منطقه ارسال شده و خدمت‌رسانی در چادر‌ها و از طریق ارائه سیار خدمات در حال انجام است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار