کد خبر: 951728
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۵:۳۰
مدیرکل مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات در گفت‌وگو با «جوان»: بر اساس هشدار سازمان جهانی فائو اردیبهشت ماه حمله ملخ‌ها به مزارع، باغات و منابع طبیعی استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان برای بار دوم آغاز می‌شود
سرويس ايران جوان آنلاين: بهمن ماه سال گذشته بود که موج نخست حمله ملخ‌های صحرایی از جنوب آفریقا و شبهه جزیره عربستان به جنوب ایران وارد شد. محصولات زراعی، باغی و منابع طبیعی استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان که در معرض تهدید قرار داشتند با برنامه‌ریزی به موقع کارشناسان سازمان حفظ نباتات کشور در امان ماندند. حالا بر اساس گزارش سازمان جهانی فائو موج دوم حمله این ملخ‌های خطرناک از اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و یکبار دیگر متولیان امر باید برای حفظ امنیت غذایی کشور برنامه‌ریزی کنند. گفته می‌شود که این بار حمله ملخ‌ها بین ۵ تا ۱۰ برابر شدید‌تر از بهمن ماه سال گذشته بوده و در صورت بی‌توجهی خسارات جبران ناپذیری به بار خواهند اورد.

هر سال ملخ‌ها به مزارع، باغات و منابع طبیعی کشور حمله ور می‌شوند. آفاتی که با عنوان ملخ‌های صحرایی شهرت دارند و قوی‌ترین و خطرناک‌ترین نوع از گونه ملخ‌ها هستند و از جنوب آفریقا و شبهه جزیره عربستان وارد ایران می‌شوند. از همین رو هرساله در فواصل پاییز و زمستان تمام تمهیدات لازم برای مبارزه با این آفات و تأمین امنیت غذایی کشور از سوی سازمان‌های مربوطه همچون جهادکشاورزی اندیشیده می‌شود. امسال هم نهم بهمن ماه سازمان حفظ نباتات برای مبارزه با این آفات وارد میدان شد و به گفته مدیرکل مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات طی حمله زمستانه این آفات هیچ گونه خسارتی به باغات، مزارع و منابع طبیعی جنوب کشور وارد نشد. حالا به‌رغم تمام تلاش‌هایی که طی موج اول انجام شده بود، طبق گزارش سازمان جهانی فائو پیش‌بینی می‌شود که امسال متفاوت از هرسال موج دوم حمله ملخ‌ها به استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان در اردیبهشت ماه آغاز شود. سعید معین با بیان مطالب فوق به «جوان» می‌گوید: «این‌بار حمله ملخ‌ها ۵ تا ۱۰ برابر شدیدتر از بهمن ماه سال گذشته پیش‌بینی شده است.» بنابر این آمادگی کافی مسئولان برای جلوگیری از وارد شدن خسارت به منابع غذایی امری ضروری است.

عملیات موفقیت آمیز مبارزه با آفات
در موج نخست حمله ملخ‌ها از خط جنوبی خرمشهر در استان خوزستان تا چابهار در استان سیستان و بلوچستان آلوده شد. این ملخ‌ها که با جریان هوا از طریق یکی از بنادر هرمزگان وارد ایران شدند، به تدریج پنج استان خوزستان، بوشهر، فارس، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان را هم درگیر کردند. به گفته مدیرکل مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور عملیات مبارزه با آفات در بیش از ۲ هزار کیلومتر با حضور بیش از هزار نفر انجام گرفت. در این عملیات در مرحله نخست تیم‌های ردیاب تشکیل و وارد میدان شدند. سپس با تجهیز تیم‌های عملیاتی به ادوات مبارزه با آفات کار مبارزه با آفات انجام شد. معین در این خصوص می‌گوید: «با اقداماتی که انجام دادیم توانستیم تا همین امروز ۳۵ هزار هکتار از مزارع، باغات و منابع طبیعی آلوده را سم پاشی کنیم و خوشبختانه تاکنون هیچ خسارتی به این مناطق وارد نشده است.» این عملیات که به صورت شبانه روزی انجام شد در صورت تجهیز به موقع و دوباره نیرو‌های سازمان حفظ نباتات به امکانات سم پاشی همچون سم، تانکر آب، کانکس و ... می‌تواند جلوی موج دوم ورود ملخ‌ها را هم بگیرد.

موج دوم حمله ملخ‌ها شدیدتر از قبل
گفته می‌شود که موج دوم ورود ملخ‌ها از اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و عملیات مبارزه با آفات باید تا تیرماه ادامه یابد. در این خصوص مدیرکل مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات می‌گوید: «در حال حاضر ادوات لازم برای ورود دوباره ملخ‌ها را نداریم، از همین رو طی جلساتی که کارشناسان وزارت جهادکشاورزی و سازمان حفظ نباتات با ستاد مدیریت بحران داشتند، بودجه ۱۲ میلیارد تومانی برای مبارزه با این آفات در نظر گرفته شد که در اسفند ماه سال گذشته ۱۰ میلیارد تومان آن به تصویب ستاد مدیریت بحران رسید و حالا هنوز که هنوز است این رقم هم به سازمان اختصاص داده نشده است.» معین ضمن اظهار نگرانی در خصوص حمله شدیدتر ملخ‌ها در اردیبهشت ماه اضافه می‌کند: «اگر اعتبارات لازم به موقع اختصاص داده نشود، تمام مزارع و باغات شش استانی که در موج نخست از حمله ملخ‌ها در امان ماندند نابود خواهند شد.» مضاعف بر این استان‌ها ملخ‌ها به طور قطع به دیگر مناطق یورش می‌برند و استان‌های یزد، اصفهان، خراسان جنوبی و شمال کرمان نیز در معرض خطر قرار می‌گیرد. استان‌هایی که بار اصلی تولیدات زراعی و باغبانی کشور را بر دوش می‌کشند. این مقام مسئول ادامه می‌دهد: «در عرصه جنوبی کشور در سال بالای ۴۵۰ هزار میلیارد تومان محصولات کشاورزی تولید می‌شود که با حمله ملخ‌ها و نبود تجهیزات مبارزه با آن‌ها به راحتی خسارت سنگینی به کشور می‌زنند.»

حفظ مزارع و باغات در اولویت
با این تفاسیر هرچه سریع‌تر باید برای تأمین امنیت غذایی کشور اقدام کرد. مدیرکل مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه این ملخ‌ها از صحرای عربستان می‌گذرند می‌گوید: «طی سال‌های گذشته هیچ اقدام بازدارنده‌ای از سوی عربستانی‌ها برای مبارزه با این آفات انجام نشده است و از این پس هم نمی‌توان امیدی به آن‌ها داشت.» همچنین معین با اشاره به اینکه عمده غلات ایران توسط سه استان فارس، خوزستان و گلستان تولید می‌شود و تنها مزارع استان فارس از حمله ملخ‌ها و سیل در امان مانده است می‌گوید: «باید تمام توانمان را برای حفظ مزارع بخصوص این استان به کار بگیریم. بنابر این در صورتی که به موقع کار مبارزه با آفات را آغاز نکنیم به طور حتم چند ماه دیگر استان‌های مذکور نه تنها دچار قحطی می‌شوند، بلکه نیاز به واردات شدید هم خواهیم داشت.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
France
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
0
0
عجباااا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار