کد خبر: 952152
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۳
دستور رئیس‌جمهور برای کاهش رسوب ۸۵ هزار کانتینر کالا در گمرکات
رئیس کل گمرک با اشاره به پیشنهاد‌های وزارت اقتصاد برای کاهش رسوب ۸۵ هزار کانتینر کالا در گمرکات گفت:‌رئیس‌جمهور روی این پیشنهاد‌ها دستور رسیدگی و تسهیل امور را داده‌اند.
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک ایران از صدور دستور رئیس‌جمهور در مورد پیشنهادات ارائه شده از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی برای کاهش رسوب کالا در گمرکات خبر داد و اظهار داشت: پیشنهادات ارائه شده در باره رسوب کالا در بنادر و گمرکات کشور به استحضار رئیس‌جمهور رسیده و حسب نظر و دستور، «صدور مجوز ثبت سفارش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کالا‌های رسیده به کشور»، همچنین «افزایش مهلت مندرج در مجوز‌های ثبت سفارش برای کلیه کالا‌ها و عدم نیاز به تمدید مجوز ثبت‌سفارش، در صورت رسیدن کالا به کشور در مهلت مقرر در ثبت‌سفارش یا سررسید اعتبار اسنادی و حواله بانکی»، جهت اقدام به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارجاع شده‌است. معاون وزیر اقتصاد افزود: بدیهی است این امر به آن مفهوم نیست، تمامی اقلامی که در بنادر و گمرکات انباشت شده و فاقد مجوز ثبت سفارش هستند، جزو گروه چهار کالایی می‌باشند، بلکه اکثر کالا‌هایی که سرمایه‌ای و واسطه‌ای خط تولید نیز در میان این کالا‌ها وجود دارد که فاقد ثبت سفارش هستند و با توجه به نامگذاری امسال به نام «رونق تولید» از سوی مقام معظم رهبری، امید است نسبت به تعیین تکلیف این کالا‌ها به قید فوریت اقدام تا واحد‌های تولیدی مشکلی از جهت اقلام مورد مصرف در خطوط تولید و کالا‌های سرمایه‌ای و واسطه‌ای نداشته باشند.
میراشرفی از ارجاع دو پیشنهاد و راهکار وزارت اقتصاد توسط رئیس‌جمهور به دولت خبر داده و افزود: راهکار‌های «نگهداری قسمتی از کالا‌های اظهارشده به گمرک در صورت بدهی قطعی قبلی صاحب کالا به میزان بدهی و اجازه ترخیص مابقی کالای اظهاری»، همچنین «اجازه ترخیص خودرو‌های دارای ثبت سفارش غیر بانکی و قبض انبار ۱۶ /۱۰ /۱۳۹۷ و قبل از آن» نیز به استحضار ریاست جمهوری رسیده و این دو مورد نیز حسب نظر ایشان برای طرح در دولت به معاون اول رئیس‌جمهور ارجاع شده‌است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی انقضای مهلت مندرج در مجوز ثبت سفارش و عدم‌امکان اظهار کالا را از دلایل دیگر رسوب برخی کالا‌ها شمرد و تأکید کرد: گمرکات کشور موظف شدند نسبت به بررسی تاریخ انقضای مجوز‌های ثبت‌سفارش در هنگام اظهار کالا به گمرک، انجام تشریفات گمرکی و حتی ترخیص کالا از گمرک اقدام و در صورتی که مهلت مقرر در مجوز ثبت سفارش، منقضی شده‌باشد، صاحبان کالا را جهت انجام تشریفات تمدید مجوز مذکور به سازمان صنعت، معدن و تجارت رهنمون شوند. وی ادامه داد: گرچه، وزارت صنعت، معدن و تجارت متعاقب پیگیری‌های صورت‌پذیرفته از سوی گمرک ایران اعلام کرد ترخیص کالا‌های اساسی مشمول گروه یک کالایی بدون الزام به تمدید ثبت‌سفارش و انجام اصلاحات و تغییرات امکان‌پذیر است، با این وجود این اقدام برای سایر گروه‌های کالایی مورد موافقت قرار نگرفته و این مورد نیز باعث می‌شود، صاحبان کالا قبل از اظهار کالا به گمرک مجبور باشند، جهت انجام تشریفات تمدید مجوز ثبت سفارش به وزارت صمت مراجعه داشته باشند.

مشکلات دارویی‌ها
رئیس کل گمرک وجود مشکلات اسنادی را برای ترخیص اقلام دارو‌یی مختلف که دارای موعد مصرف هم هستند، از دیگر عوامل رسوب این کالا‌های حساس عنوان کرد و گفت: کلیه محصولات دارویی موعددار، در صورتی قابل ترخیص از گمرک برای مصرف کشور خواهد بود که حداقل ۶۵ درصد از مدت قابل مصرف بودن آن حین ترخیص از گمرک باقی مانده‌باشد. در حال حاضر محصولات داروئی متعددی وجود دارند که به دلیل مشکلات بانکی یا اسنادی، امکان اظهار کالا به گمرکات کشور را ندارند و این موضوع باعث رسوب این قلم کالا در برخی گمرکات کشور شده‌است.
میراشرفی در پاسخ به سؤالی در باره دلیل عدم ترخیص خودرو‌ها از گمرکات کشور به‌رغم صدور مصوبه‌های مرتبط گفت: ضوابط ورود و ترخیص و دستورالعمل اجرایی مصوبه‌های مذکور، از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی ذیربط ابلاغ شد.
رئیس کل گمرک ایران بدهی برخی صاحبان کالا به گمرک را مانع اظهار و ترخیص کالا‌های دیگر این افراد عنوان و اعلام کرد: ماده ۷ قانون امور گمرکی مقرر داشته کالای موجود در گمرک، وثیقه پرداخت کلیه وجوه متعلقه به آن کالا و سایر بدهی‌های قطعی صاحب کالا بابت وجوهی است که وصول آن برعهده گمرک است.
وی ادامه داد: گمرک قبل از دریافت یا تأمین وجوه مذکور، نمی‌تواند اجازه تحویل و ترخیص کالا را بدهد. بنابراین گمرکات کشور از ترخیص کل کالایی که صاحب آن بدهی قطعی دیگری ولو به میزان بسیار اندک نسبت به کالای موجود دارد، جلوگیری به عمل آورده و این امر باعث رسوب کل کالای اظهاری به گمرک گردیده و تا صاحب کالا اقدام به تسویۀ بدهی قطعی قبلی خود ننماید نمی‌تواند حتی قسمتی از کالای اظهاری خود را از گمرک ترخیص کند.
میراشرفی اعلام کرد: با توجه به عواملی که فوقاً در مورد رسوب کالا در بنادر کشور از آن‌ها یاد شده هشت پیشنهاد با همکاری گمرک، توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی تقدیم رئیس‌جمهور شد.
مهرداد جمال ارونقی، معاون رئیس کل گمرک ایران نیز دراین باره گفت: یکی از مهم‌ترین موارد، «امکان ترخیص اقلام اظهار شده به گمرک، بدون نیاز به اصلاح ثبت سفارش، طبق ردیف تعرفه استنباطی گمرک» است که به شرط ثابت بودن شرح تجاری کالا مورد موافقت رئیس‌جمهور قرار گرفته‌است.
معاون رئیس کل گمرک ایران تأکید کرد: «اجازه ترخیص قطعی کالا‌هایی که با گواهی بانک عامل، ارز آن‌ها تأمین شده‌است و مشکل مالکیت ندارند» نیز از دستورات مهم و حائز اهمیتی است که از سوی رئیس‌جمهور برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شده‌است.
«فراهم کردن تمهیدات لازم در راستای نمونه‌برداری از کالا‌هایی که نیاز به اخذ و ارائه مجوز‌های قانونی دارند، قبل از اظهار این کالا‌ها به گمرک» مورد دیگری است که به گفته ارونقی مورد موافقت رئیس‌جمهور واقع شده و دستور اقدام در این خصوص صادر شده‌است.
جمال ارونقی در پایان اضافه کرد: «ترخیص محصولات دارویی دارای موعد زمانی فاقد شرایط مندرج در تبصره ۴ فصل ۳۰ جداول ضمیمه مقررات صادرات و واردات با مجوز صادره از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، موردی است که با دستور رئیس‌جمهور، جهت اجرا به مراجع مربوطه ابلاغ شده‌است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار