کد خبر: 954366
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۵
نظر و گذری بر اثر تاریخی- روایی «سرگذشت‌های ویژه از زندگی استاد شهید مطهری»
شاهد توحیدی
سرویس تاریخ جوان آنلاین: مجموعه دو جلدی سرگذشت‌های ویژه از زندگی استاد شهید آیت‌الله مطهری در زمره منابع موجود در شناخت منش فردی و اجتماعی آن بزرگ است. ناشر در باب اهمیت این شناخت بر این باور است که:
«در طول تاریخ زندگی بشر، چهره‌های درخشانی ظهور کردند که همچون مشعل فروزانی فرا راه زندگی مردمان را روشن ساخته، آنان را به سوی اهداف متعالی رهنمون شدند. مردان بزرگ، در تاریکزار بی‌تپش تاریخ به پا خاسته و با گام‌های استوار خود سنگلاخ مسیر تکامل را هموار ساخته، از گردنه‌های هول‌انگیز و نفسگیر آن بالا رفتند و پرچم کرامت و عزت انسانی را بر فراز قله‌های دانش و ایمان به اهتزاز درآوردند. برگزیدگان الهی و جانشینان پاک‌نهاد آنان در راه برپایی ارزش‌های والای انسانی و سامان بخشیدن به زندگی انسان‌ها بر مبنای قوانین فطری و الهی قیام کردند و تزکیه نفوس و سازندگی انسان‌ها را برای وصول به قرب الهی و نیل به سعادت واقعی، برنامه رسالت خویش قرار دادند. عالمان و دانشمندان اسلام نیز که وارثان این رسالت و ادامه‌دهندگان راه آن ابرمردان تاریخند، در همان مسیر گام برداشتند و روز و شب به سازندگی خود و جامعه پرداختند.

در دوران غیبت امام معصوم (ع)، عالمان متعهد عهده‌دار رسالت راهبری و ارشاد مردمانند و در جای جای متون اسلامی رجوع ره جویانه امت به عالمان پارسا و پاسداران آگاه مرز‌های دین مورد تأکید قرار گرفته است. مراجعه مردمان به فقیهان و عالمان دینی به منظور شناخت احکام دین و درک وظایف فردی و اجتماعی در شرایط گوناگون تاریخی است و این امر با مشاهده احکام عینیت یافته در وجود عالمان راستین، دارای تأثیری عمیق‌تر و پایدارتر می‌باشد. در این راستا احادیثی که در سفارش دیدار عالمان وارد شده، ناظر به اهمیت الگوبرداری و تأثیرپذیری از خوی و روش علمای متعهد است. شایسته است در این مقام حدیثی از پیامبر بزرگ اسلام (ص) نقل کنیم. حضرت رسول اکرم (ص) فرمودند:

زیاره العلماء احب الی الله -تعالی- من سبعین طوافا حول البیت و افضل من سبعبن حجه و عمره مبروره مقبوله، و رفع الله -تعالی- له سبعین درجه، و انزل‌الله علیه‌الرحمه و شهدت له الملائکه ان الجنه وجیت له.
ترجمه: دیدار عالمان نزد خداوند از هفتاد طواف پیرامون خانه کعبه دوست‌داشتنی‌تر و از هفتاد حج و عمره نیکو و پذیرفته برتر است و خدای تعالی هفتاد درجه برای دیدارکننده عالمان بالا می‌برد و رحمتش را بر او فرود می‌آورد و ملائکه گواهی می‌دهند که بهشت بر او واجب شد.

آری، دیدار عالمان حقیقی، به خاطر تأثیر شگرفی که در سازندگی انسان دارد، در متون اسلامی، این چنین ارزنده و بافضیلت قلمداد شده است. روشن است این همه فضلیت که به این عمل اختصاص یافته، هرگز راجع به یک دیدار ساده و بی‌توجه به خصایص روحی و ابعاد شخصیت علمی عالمان نیست، بلکه این حدیث -و امثال آن‌- ناظر به دیداری است که انسان جهت کسب فضیلت و درک فیض معنوی به آن نائل گردد. اگر چنین است، پس شناخت والایی‌های روحی و مکارم اخلاقی و عمق اندیشه و بینش علمای ربّانی، حکم دیدار با آن‌ها را دارد و این امر بنا بر احادیث این باب از ارزش و فضیلتی بزرگ برخوردار است.

استاد شهید مرتضی مطهری (قدس‌سره) از نادره مردان تاریخ است که علم و حکمت و عرفان را به‌هم آمیخت و از خویش چهره‌ای نورانی و تابناک برای جامعه ظلمت‌زده زمان خود ساخت و هرجا که قدم گذاشت مشعلی برافروخت و افق تاریک و غم‌گرفته اندیشه‌ها را روشنی و امید بخشید. شناخت ابعاد شخصیت این مرد اندیشه و عمل برای ملت ما و همه ملت‌های مسلمان، سازنده و حرکت‌ساز است. گرچه بسیاری از جوانان جامعه ما توفیق دیدار و درس‌آموزی حضوری از آن عالم متعهد را نداشته‌اند، لکن فراوانند کسانی که سالیان دراز از رهگذر مصاحبت و معاشرت با آن استاد گرانمایه توشه‌ها برگرفته‌اند. مؤسسه نشر و تحقیقات ذکر افتخار دارد که در راه شناسایی وجوه گوناگون شخصیت این استاد فرزانه گامی برداشته و از زبان مصاحبان و معاشران آن بزرگوار، خاطره‌های زنده و سازنده را فراهم آورده و به صورت مجموعه‌ای تحت عنوان سرگذشت‌های ویژه از زندگی استاد شهید مرتضی مطهری تقدیم جامعه انقلابی ایران می‌کند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار