کد خبر: 954733
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۲
پاسخ معاون وزیر اقتصاد به ادعای برخی از صادرکنندگان:
اگر در کشور‌هایی که مدعی اقتصاد بازار آزاد هستند در شرایط جنگ اقتصادی بخشی از صادرکنندگان، ارز ناشی از صادرات را به هیچ طریقی به کشور بازنمی‌گرداندند، حداقلش این بود که با مالیات‌های سنگین ادب می‌شدند، اما گویا تنها در اقتصاد ایران است که بخش خصوصی در فضایی آزاد‌تر از اقتصاد‌های لیبرال فعالیت می‌کند؛ چراکه ۳۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات نفت را به گفته معاون وزیر اقتصاد نه به صورت کالا و نه به هیچ شکل دیگری به کشور بازنگردانده‌اند.
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: به گزارش «جوان»، در کشور‌هایی که مبتنی بر بازار آزاد فعالیت می‌کنند، شرکت‌ها مسئولیت‌های اجتماعی خود را می‌شناسند و به همان میزانی که به این مسئولیت‌ها عمل می‌کنند بین مردم و مشتریانشان محبوبیت دارند، اما در اقتصاد ایران عده‌ای از صاحبان بنگاه‌های صادرکننده از امکانات کشور ایران برای صادرات استفاده می‌کنند و ارز ناشی از صادرات را به هیچ‌وجه ممکن به کشور باز نمی‌گردانند حال از آنجایی که رقم این فرار سرمایه ۳۰ میلیارد دلار است جای دارد دادستان کل کشور به موضوع ورود و دولت نیز اسامی این شرکت‌ها را برای ملت افشا کند تا مردم صاحبان این بنگاه‌ها را بیشتر بشناسند به ویژه اینکه در جریان جنگ اقتصادی نباید از کنار سودجویی ها‌ی اقتصادی به سادگی گذشت. یکی دو سالی است که ارقامی در حدود ۳۰ میلیارد دلار از خروج سرمایه از ایران منتشر می‌شود، رقم مذکور مربوط به صادرات غیر نفتی ایران است و تقریباً معادل صادرات نفت ایران در وضعیت نرمال است، از این رو رقم مذکور رقم کمی نیست و بازنگشتنش در قالب ارز یا کالا به کشور می‌تواند هم بازار ارز و هم بازار کالایی ایران را تحت‌تأثیر قرار دهد.

ورود دادستان کل کشور به موضوع فرار سرمایه از طریق صادرات
در شرایطی که وزیر اقتصاد صراحتاً در اتاق بازرگانی و در جمع بخش خصوصی از بازنگشتن ارز ناشی از صادرات غیر نفتی به کشورآن هم در شرایط فعلی اقتصاد ایران و در شرایطی که بانک مرکزی با محدودیت‌های جدی برای مدیریت بازار ارز روبه‌رو است، انتقادکرد، اما گویی برخی از صادرکنندگان غیر نفتی مدعی هستند که ارز خود را در قالب کالا‌های مواد اولیه و واسطه‌ای به کشور بازگردانده‌اند که معاون وزیر اقتصاد این ادعا را تکذیب کرده‌است، از این رو جای دارد دادستان کل کشور و همچنین دادستان تهران به پرونده فرار سرمایه ۳۰ میلیارد دلاری توسط برخی از صادرکنندگان ورود عاجل و قاطع داشته باشد.
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به ادعای برخی از صادرکنندگان که مدعی بازگشت ارز‌های صادراتی خود در قالب کالا و مواد اولیه هستند، گفت: ۳۰ میلیارد دلار از مجموع ۴۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات، نه به صورت کالا و نه به هیچ صورت دیگری وارد کشور نشده‌است.
در پی اعلام وزیر امور اقتصادی و دارایی در دو نوبت مبنی بر عدم بازگشت ارز‌های حاصل از صادرات، بسیاری از صادرکنندگان در رسانه‌های خود این موضع را گرفتند که بخش زیادی از ارز‌های صادراتی را در قالب واردات مواد اولیه هزینه کرده‌اند؛ ادعایی که معاون اقتصادی وزارت اقتصاد که چند هفته‌ای است سمت خود را واگذار کرده‌است، پاسخ آن را منفی می‌داند.

آمار ارز‌ها از سامانه نیما به دست می‌آید
به گزارش «ایسنا»، حسین میرشجاعیان - مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی- با بیان اینکه آمار عدم بازگشت ارز‌های صادراتی از سامانه نیما به دست می‌آید، اظهار کرد: آنجا مشخص می‌شود که صادرکنندگان چقدر ارز صادر کرده و چقدر از آن را به سامانه نیما برگردانده‌اند. برخی ادعا می‌کنند که از طریق ارز‌های صادراتی، خودشان واردات مواد اولیه را انجام داده‌اند که همه این‌ها از طریق کارت‌های بازرگانی و همچنین سامانه نیما قابل‌بررسی است.
وی با ذکر این مقدمات تأکید کرد: در حالی که برخی از صادرکنندگان ادعا می‌کنند با ارز حاصل از صادرات خود، مواد اولیه وارد کرده‌اند، اما ۳۰ میلیارد دلار از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در بین هیچ کدام از موارد مربوط به واردات مواد اولیه نبوده است و عملاً مشمول صادرات بدون بازگشت ارز می‌شوند.

عدم بازگشت ارز‌ها مصداق فرار سرمایه است
او با بیان اینکه بخش زیادی از ارز حاصل از صادرات هنوز در خارج از کشور است، ادامه داد: ۳۰ میلیارد دلار از مجموع ۴۰ میلیارد دلار ارز‌های حاصل از صادرات نه به صورت کالا و نه به هیچ صورت دیگری وارد کشور نشده است. در شرایطی که دولت به خاطر فشار‌ها برای صادرات نفت دچار مشکل است این بخش خصوصی است که باید کمک کند چرخه تجارت خارجی بچرخد و این زمانی است که ما بتوانیم ارز را به صورت کالا یا به صورت ارز وارد کنیم.

فراریان ارزی مشمول معافیت‌های مالیاتی نمی‌شوند
میرشجاعیان عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات در قالب کالا یا پول را مصداق فرار سرمایه ارزیابی کرد و گفت: طبق مصوبه‌ای که برای سران سه قوه ارسال کرده‌ایم، معافیت مالیاتی افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی را مطرح کرده‌ایم و در آنجا تأکید بر این بود که کسانی می‌توانند از معافیت مالیاتی استفاده کنند که ارز خود را برگردانده‌باشند و به میزانی که ارزشان را برنگردانده‌اند، مشمول این معافیت‌ها نخواهند شد. او همچنین با تأکید بر اینکه قرار است در سال جاری معافیت‌های مالیاتی صادرکنندگانی که ارزشان را برنمی‌گردانند، لغو شود، بر شرایط خاص اقتصادی کشور و لزوم همکاری فعالان اقتصادی بخش خصوصی برای برون‌رفت از این شرایط تأکید کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در اواخر سال گذشته در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی گفت که بر اساس آخرین ارزیابی‌های صورت گرفته در طول این ماه‌ها حدود ۸ میلیارد دلار از ارز صادراتی به کشور بازگشته که از این رقم ۵ /۶ میلیارد دلار مربوط به پتروشیمی‌ها و عرصه‌های فولادی می‌شود. بنابر این ارقام، عمده بازگشت ارز حاصل از صادرات از محل محصولات پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها بوده‌است و سایر حوزه‌ها مانند صادرات مواد غذایی کمترین ارزآوری را داشته‌است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار