کد خبر: 954880
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۴
اعضای هیئت نمایندگان اتاق ایران در اولین نشست دوره نهم که ۲۶ خرداد تشکیل خواهد شد، برگزاری انتخابات برای تعیین رئیس و اعضای هیئت رئیسه را در دستور کار دارند. نهمین دوره انتخابات اتاق‌های بازرگانی با حواشی بسیاری در ۳۳ اتاق شهرستان برگزارشد و از گل گرفتن در اتاق بندر عباس تا کارت‌های مورد‌دار را پشت سر گذاشت و ۳۴ روز دیگر انتخابات اتاق ایران با حضور هیئت نمایندگان برگزار خواهد شد.
مهران ابراهيميان
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: اما مثل اینکه این نهمین دوره اتاق‌های بازرگانی قرار نیست بدون حواشی روزگار خود را سپری کند.
در حالی که بنا به ادعای مشاور وزیر بیش از ۷۵ درصد ارز‌های صادراتی به داخل کشور نیامده و آمار‌های عجیبی از کارت‌های یکبار مصرف ارائه می‌شود و باید هیئت رئیس اتاق بازرگانی این دوره و احتمالاً دوره بعد درباره ارز‌های وارد نشده و دریافت‌کنندگان ارز‌های ۴۲۰۰ تومانی توضیحات اقناع‌کننده به افکار عمومی بدهند، اما می‌توان خبر جدیدی که شائبه انتخاباتی داشته را درباره این نهاد بخش خصوصی و رو خروجی سایت بانک مرکزی مشاهد کرد.
معاون تشکل‌های اتاق بازرگانی از مصوبه هیئت رئیسه‌ای خبر داده که قرار است بر اساس این مصوبه تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای تشکل‌ها اعطا شود، همان تشکل‌هایی که در جریان انتخابات پیش رو نقش‌آفرینی خواهند کرد.
نادر سیف، معاون تشکل‌های اتاق ایران در مورد وضعیت کنونی تشکل‌ها گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های تشکل‌ها تا امروز، نداشتن دفتری مستقل برای خودشان بوده‌است. آن‌ها یا در دفاتر استیجاری فعالیت کرده یا از دفاتر اعضای خود استفاده می‌کنند. خوشبختانه هیئت رئیسه به ویژه رئیس اتاق ایران با اشراف به موضوع تلاش کردند این مسئله را به شکل مطلوبی حل و فصل کنند.
وی ادامه داد: اواخر سال قبل مصوبه‌ای داشتیم مبنی بر اینکه بودجه‌ای در قالب تسهیلات برای خرید دفتر به تشکل‌ها اعطا شود. با تأکید رئیس اتاق ایران، هفته گذشته دستورالعمل مربوطه به تصویب رسید و ابلاغ شد.
سیف که احتمالاً در دور جدید نخواهد بود با بیان اینکه در چارچوب همین دستورالعمل به تشکل‌های متقاضی تسهیلات داده می‌شود، سقف آن را ۵۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: این اقدام هیئت رئیسه دستاورد مهمی است که می‌تواند در بهبود فعالیت تشکل‌ها اثرگذار باشد. بر اساس اظهارات وی، مبلغ تسهیلات حداکثر ۵ میلیارد ریال و مدت بازپرداخت آن حداکثر پنج سال (۶۰ ماه) خواهد بود. از طرفی امتیاز استفاده از تسهیلات هم تنها یک بار است.
این اقدام مشکوک در حالی در آستانه انتخابات اتاق رخ داد که هنوز اتاق بازرگانی ایران بنا بر ادعای سرپرست سازمان توسعه و تجارت ایران باید روشنگری‌های زیادی را در حوزه واردات و صادرات داشته باشد. هر چند که برخی از اعضای اتاق توپ را به زمین نهاد‌های دولتی انداخته و از آن‌ها خواسته‌اند تجاری که ارز‌های صادراتی را باز نگردانده‌اند، معرفی کند، اما حتماً امکانات فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی ایران اطلاعات جالبی در این‌باره در اختیار دارد، اگر این بخش مهم اتاق بازرگانی دچار مشکل نشده باشد!
به استناد سخنان مودودی، سرپرست سازمان توسعه و براساس آمار‌های رسمی ۱۶۰۰ شرکت حقوقی و ۴۸۴۶ فرد حقیقی در سال ۹۷ اقدام به صادرات کرده‌اند که در سال‌های ۹۴ تا ۹۶ هیچگاه در لیست صادرکنندگان کشور قرار نداشتند. این افراد که تا پیش از این سابقه صادراتی نداشته‌اند بیش از ۵ میلیارد دلار صادرات انجام داده‌اند. از این میان تنها ۴۴۵ فرد و شرکت، صادرات بیش از یک میلیون دلار داشته‌اند و مابقی، صادراتی کمتر از یک میلیون دلار انجام داده‌اند و این به معنای آن است که بخش عمده‌ای از این صادرات با هدف بازگشت ارز به کشور صورت نگرفته‌است!
شاید اتاق بازرگانی ایران در این ایام باید به سؤالات زیادی مانند آنچه دربالا مطرح شده است پاسخ دهد و شفاف‌سازی کند، اما سؤالی که به نظر باید اتاق بازرگانی ایران به آن پاسخ سریع‌تری بدهد، این است که آیا تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیونی برای تشکل‌هایی که در انتخابات نقش‌آفرینی خواهند کرد کمکی در شفاف‌سازی عملکرد این اتاق و اعضا‌یش در حوزه آمار عجیب ۳۰ میلیارد دلار ارز‌های بی‌برگشت صادرات یا ابهامات بی‌شمار بهره‌برداران از حدود ۱۸ میلیارد دلار ارز‌های ۴۲۰۰ تومانی می‌کند؟ اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران دستورالعمل ارائه تسهیلات به تشکل‌های زیرمجموعه این اتاق را تصویب کردند که براساس آن به تشکل‌های متقاضی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ۵ ساله پرداخت می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار