کد خبر: 955215
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۰
سکه‌هایی که تبدیل به امتیاز شدند!
گذشت هفت ماه از بازی‌های آسیایی جاکارتا و عملی نشدن وعده پرداخت پاداش‌ها باعث تجمع اعتراضی برخی مدال‌آوران در مقابل ساختمان وزارت ورزش شد. تجمعی که نتیجه آن گرفتن وعده برگزاری جلسه وزیر با نماینده ورزشکاران بود و بس!
دنيا حيدری
سرویس ورزشی جوان آنلاین: قرار بود در صورت عدم گرفتن پاسخ قانع‌کننده از وزیر ورزش، قهرمانان و مدال‌آوران بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی جاکارتا به سمت مجلس حرکت و مقابل خانه ملت تحصن کنند، اما مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیون‌ها با قول برگزاری جلسه وزیر با چهار نماینده ورزشکاران معترض مانع چنین کاری شد. جلسه‌ای که در صورت عدم برگزاری باعث تجمع اعتراضی ورزشکاران مقابل مجلس خواهد شد.

سکه‌ها به امتیاز تبدیل شدند!
این نخستین بار است که ورزشکاران در اعتراض به شرایط موجود و عدم عملی شدن وعده‌ها مقابل وزارت تجمع می‌کنند. تجمعی که نشان از این دارد که کارد به استخوان مدال‌آورانی رسیده که از جان برای افتخارآفرینی مایع گذاشتند، اما گویا قرار نیست بعد از گذشت ماه‌ها به حقی که وعده‌اش داده شده بود، برسند. پیمان نصیری، دارنده مدال طلای دو ۱۵۰۰ متر بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا نیز با اشاره به این مسئله می‌گوید: «در شأن ورزشکار نیست که بخواهد مقابل وزارت ورزش و جوانان برای گرفتن حق و حقوق خود تجمع کند، اما شرایط به گونه‌ای است که کارد به استخوان ورزشکاران رسیده و دیگر انگیزه‌ای برای ادامه تمرینات ورزشی خود جهت کسب سهمیه المپیک و پارالمپیک ندارند.» شاهین ایزدیار، پرافتخارترین ورزشکار پاراآسیایی ایران در جاکارتا با شش طلا و یک نقره نیز با دلخوری از شایعه کاهش پاداش‌ها صحبت می‌کند: «مصاحبه‌های مسئولان از جمله آقای وزیر و داورزنی قبل از بازی‌های آسیایی موجود است که گفتند به مدال‌آوران به ترتیب ۱۶۰، ۸۰ و ۴۰ سکه پرداخت می‌شود. حالا بعد از گذشت این مدت صحبت از امتیاز مطرح شده (مسئله‌ای که اسبقیان در روز اعتراض به ورزشکارانی که داخل وزارت برده بود نیز گفته بود) که هر سکه یک امتیاز است و شاید هر امتیاز معادل یک یا ۲ میلیون تومان باشد!» ایزدیار همچنین با انتقاد از صحبت‌های شروین اسبقیان که عنوان کرده وزارت ورزش به ورزشکاران مدال‌آور قول پاداش نداده، بیان می‌کند: «پیش از پایان سال محمدرضا داورزنی طی اظهارنظری عنوان کرد که ورزشکاران نگران نباشند و پاداش آن‌ها در این دوره به صورت سکه پرداخت خواهد شد، اما از دوره‌های بعدی این پاداش‌ها به صورت کارت هدیه و حواله به ورزشکاران داده خواهد شد. حالا می‌گویند در ماه رمضان حواله می‌دهند، حواله به چه درد ما می‌خورد. اینطور که من شنیده‌ام می‌خواهند حواله‌ها را تبدیل به کارت هدیه ۲ میلیون تومانی کنند که از نصف قیمت سکه هم کمتر است. در ضمن شاید این حواله‌ها به این زودی‌ها پول نشود. ورزشکاران معلول شرایط‌شان سخت‌تر است و خیلی سخت شغل گیرشان می‌آید. خودم با این همه مدال هیچ شغلی به جز ورزش کردن ندارم. شاید هم مدال من در حدی نبود که مسئولان برایم شغل پیدا کنند.»

ابهام در عملی شدن وعده‌های داده شده
قبل از اعزام کاروان ایران به بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا بود که مسئولان ورزش و در رأس آن وزارت ورزش اعلام کردند که به نفراتی که طلا بگیرند ۱۶۰ سکه، نقره ۸۰ سکه و برنز ۴۰ سکه تعلق می‌گیرد. همچنین به مدال‌آوران در رشته‌های تیمی نصف این پاداش اهدا می‌شود. وعده‌ای که موجی از خوشحالی را در بین ورزشکاران به وجود آورد تا با انگیزه بیشتری برای به اهتزاز در آوردن پرچم ایران در آسیا تلاش کنند و اتفاقاً این تلاش‌ها هم ثمره خوبی داشت و کاروان ایران در بازی‌های آسیایی موفق به کسب ۲۰ طلا، ۲۰ نقره و ۲۲ برنز شد و در رده ششم جدول مدالی قرار گرفت. در بازی‌های پاراآسیایی هم کاروان کشورمان با کسب ۵۱ طلا، ۴۲ نقره و ۴۳ برنز به کار خود پایان داد تا برای نخستین بار در رده سوم این بازی‌ها قرار بگیرد، اما بعد از گذشت ماه‌ها از این افتخارآفرینی، نه فقط پاداش مدال‌آوران پرداخت نشده که بعد از همه امروز و فردا کردن‌ها شنیده می‌شود که به دلیل شرایط اقتصادی قرار نیست پاداش مدال‌آوران طبق وعده‌ای که داده شده بود، پرداخت شود.

باز هم مشکلات مالی
بهانه‌ها برای عدم پرداخت پاداش قهرمانان و مدال‌آوران بازی‌های آسیایی مثل همیشه بحث مسائل مالی است. فرامرزیان، معاون مالی وزارت ورزش درگفت‌وگو با «جوان» تأکید دارد که پاداش ورزشکاران همواره با یک سال تأخیر پرداخت شده، چراکه باید ردیف بودجه در نظر و سپس تخصیص شود تا وزارت توانایی پرداخت داشته باشد: «همه تلاش خود را می‌کنیم، اما باید بودجه‌ای به ما پرداخت شود تا پاداش‌ها را بپردازیم. هرگز اینطور نبوده که ورزشکاران بلافاصله بعد از مسابقات پاداش‌های خود را دریافت کرده باشند و این اولین بار نیست که بحث پرداخت سال بعد مطرح می‌شود. چرا سال ۹۰ این اعتراض‌ها صورت نگرفت. ورزشکاران پاداش‌های سال ۹۰ را سال ۹۴ دریافت کردند.» معاون مالی وزارت همچنین تأکید دارد که بحث امتیازدهی به ورزشکاران همواره وجود داشته و این مصوبه ستاد بازی‌هاست و چیز تازه‌ای نیست. او همچنین متذکر می‌شود که هنوز هیچ چیز مشخص نیست؛ اینکه سکه به ورزشکاران پرداخت می‌شود یا حواله، اما تأکید دارد که تفاوتی بین پرداخت سکه یا حواله مالی وجود ندارد. حال آنکه همواره حواله‌های پرداخت شده بسیار کمتر از رقمی بوده که وعده‌اش به بازیکنان داده شده و این دلخوری قهرمانان و مدال‌آوران را در پی داشته است.

فقط برای ما پول نیست؟!
معاون مالی وزارت ورزش در حالی با به میان کشیدن شرایط اقتصادی کشور سعی در توجیه این تعلل یا حتی کاهش احتمالی میزان پاداش‌ها را دارد که این شرایط اقتصادی زندگی ورزشکارانی که همه حرفه آن‌ها همین ورزش است را به شدت تحت‌الشعاع قرار داده، به‌طوری‌که چندی پیش راضیه شیرمحمدی، ملی‌پوش خراسانی تیروکمان و دارنده برنز پارالمپیک لندن و برنده مدال نقره بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا با گله از نحوه پرداخت پاداش‌ها و زدن از سروته آن، وزیر را مخاطب قرار داده و گفته بود دلم می‌خواهد در یخچال خانه‌ام را باز کند. او گفته بود: «ما ورزشکاران برای ورزش قهرمانی از زندگی‌مان می‌زنیم. دو فرزند دارم که برای سپری کردن اردو‌ها آن‌ها را تنها می‌گذارم و به تهران می‌آیم. تمام امیدم به همین ورزش است. با پای معلولی که دارم، هیچ جا به من کار نمی‌دهند. ورزش تنها خانه امیدم است که این را هم به بهانه جنگ اقتصادی می‌خواهند از من بگیرند. مگر ما ورزشکاران از مردم نیستیم؟ اگر حقوق و پاداش مرا ندهند، باید با دو فرزندم چگونه زندگی کنم، کاسه گدایی دست بگیرم؟ می‌گویند بودجه نیست، اگر نیست پس چرا عرق فوتبالیست‌ها خشک نشده، پاداش آن‌ها را می‌دهند؟!»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار