کد خبر: 956145
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۳
سفر استیو بنن، اروپاییان را از گسترش ترامپیسم نگران کرده است
اتحادیه اروپا یکی از شکننده‌ترین دوره‌های تاریخی خود را پشت سر می‌گذارد. چند روز مانده به انتخابات پارلمانی اروپا، استیو بنن، مشاور سابق دونالد ترامپ به اروپا رفته، سفری که رئیس‌جمهور فرانسه سرانجام به آن واکنش نشان داد و هدف آن را مداخله در انتخابات پارلمانی اروپا به منظور فروپاشی تدریجی اتحادیه خواند. در حالی که نگرانی‌ها از به قدرت رسیدن جریان افراطی راست به اوج رسیده، وزیر دارایی فرانسه هم ابراز نگرانی کرده که آینده یورو تحت تأثیر جدی رقابت‌های امریکا و چین قرار بگیرد.
علی قنادی
سرویس بین الملل جوان آنلاین: انتخابات پارلمانی اروپا روز‌های ۲۳ تا ۲۶ مه (پنج شنبه هفته جاری تا شنبه) با حضور صد‌ها میلیون شهروند اروپایی ۲۸ کشور عضو اتحادیه برگزار می‌شود، انتخاباتی که احتمال غلبه راستگرایان پوپولیست، بیش از هر موضوع دیگری نگرانی‌ها را برانگیخته است. استیو بنن، رئیس ستاد انتخاباتی ترامپ و مشاور جنجالی او که با راه‌اندازی سازمان «جنبش» در اروپا، سعی دارد نقش شبیه بنیاد سوروس را برای به قدرت رساندن راست‌های پوپولیست اروپا ایفا کند، در گرماگرم مبارزات انتخاباتی به فرانسه رفته و صراحتاً حمایت خود را از راست‌های افراطی فرانسه به رهبری مارین لوپن اعلام کرده است. بنن گفته که صرفاً به‌عنوان یک ناظر به اروپا رفته و مارین لوپن هم تأکید کرده که اصولاً از سفر بنن به فرانسه بی‌اطلاع است، ولی سفر مشاور سابق ترامپ در اوج رقابت‌های انتخاباتی اتحادیه اروپا، برای بالا گرفتن دعوا‌ها کافی است. بعد از ملاقات ماه اکتبر بنن با مارین لوپن، او روز دو شنبه یک بار دیگر ضمن حمایت از رهبر راست افراطی فرانسه گفت: «ایالات متحده امریکا به کشور‌های اروپایی قدرتمند نیاز دارد»، طعنه‌ای که اروپا گرایان اتحادیه، آن را تلاش آشکار کاخ سفید برای فروپاشی اتحادیه اروپا قلمداد کرده‌اند. کار به جایی رسید که امانوئل ماکرون را در روز‌ها و ساعت‌های پایانی رقابت‌های انتخاباتی به واکنش وادار کرد و او، امریکا را به تلاش تدریجی برای نابودی اتحادیه اروپا متهم کرد و گفت که استیو بنن و الیگارش‌های روس در این زمینه با ملی‌گرایان اروپایی همداستان شده‌اند. ماکرون در گفت‌وگو با ۴۰ روزنامه منطقه‌ای اروپا گفت که اروپاییان برابر مداخلات خارجی در انتخابات پیش رو «نباید خام باشند» و تأکید کرد که «روس‌ها و دیگران» در حال کمک مالی به احزاب راست افراطی اروپا هستند. رئیس‌جمهور فرانسه البته هیچ جزئیاتی در این باره فاش نکرد، ولی سخنان او بعد از ملاقات با نخست‌وزیر پرتغال، نشان داد که رهبر راست میانه فرانسه، به شدت از وضع پدید آمده برای اتحادیه اروپا نگران است. ماکرون که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، تأکید کرد که اروپا نمی‌خواهد در رقابت بین امریکا و چین مقهور باشد: «ما همزمان به اروپایی عادلانه‌تر اعتقاد داریم؛ اروپایی که در آن حقوق حداقل اروپایی‌ها تعریف شده باشد، اروپای همگرایی اجتماعی، همزمان اوج کیفیت صنعتی، فناوری و نوآوری را داریم، همچنین همگرایی واقعی اقتصادی را داریم. ما نمی‌خواهیم اروپایی باشیم که در برابر قهرمان‌هایی مانند امریکا و چین مقهور باشد.» ماکرون گفته در شرایطی که هر روز «به واسطه ضربات ژئوپلتیک» شرایط جهانی ناپایدارتر می‌شود، «دو قطب بزرگ امریکا و چین هر روز خودشان را بیشتر تحمیل می‌کنند» و در چنین شرایطی، تنها چیزی که برای اروپا قدرت ایجاد می‌کند «وحدت» است. ماکرون همچنین از لزوم تدوین یک استراتژی برای پنج سال آینده اروپا خبر داده است.

جنگی فراتر از مداخله انتخاباتی
امانوئل ماکرون، تنها رهبر اروپایی نیست که سخنانش منعکس‌کننده احساس ضعف فزاینده رهبران اروپایی در آستانه انتخابات پارلمانی روز پنج شنبه است. «برونو لومر» وزیر دارایی فرانسه هم روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در پاریس گفت که یورو «بیش از هر زمان دیگری در معرض تهدید» است و تأکید کرد که دلیل این ضعف، علاوه بر ظهور رهبران راست افراطی، تنش‌های تجاری میان امریکا و چین است. لومر در پاریس در جمع خبرنگاران گفت: «ارز ما اکنون از همه سو مورد حمله قرار دارد، چراکه بسیاری از رهبران اروپایی آشکارا از تصمیم خود برای نابودی این واحد پولی پرده برمی‌دارند.»‌منابع آسیایی-اروپایی هم تأیید می‌کنند که اروپاییان یکی از بزرگ‌ترین بازندگان جنگ تجاری فزاینده‌ای هستند که میان امریکا و چین درگرفته است. اتاق بازرگانی اروپا در چین روز دو شنبه گزارشی منتشر کرد که نشان می‌دهد شرکت‌های اتحادیه اروپا در میان آتش جنگ تجاری چین و امریکا گرفتار شده‌است. شارلوت رول، معاون اتاق بازرگانی اروپا در چین در مراسم اعلام نتیجه این بررسی به رسانه‌ها گفت: در حال حاضر تنش‌های تجاری به عنوان عاملی برای تردید‌های بیشتر در فضای کسب و کار در نظر گرفته می‌شوند. بررسی‌های انجام شده اتاق بازرگانی اروپا در چین که ۵۸۵ شرکت به آن پاسخ دادند، جنگ تجاری واشنگتن-پکن یکی از نگرانی‌های عمده شرکت‌های اروپایی در چین ذکر شده و تأکید شده که یک چهارم شرکت‌های اروپایی مستقر در چین از افزایش تعرفه‌های گمرکی اعمال شده از سوی واشنگتن بر محصولات چینی رنج می‌برند. علاوه بر این، رکود اقتصادی چین، کاهش رشد اقتصاد جهانی و افزایش هزینه کار در چین از اصلی‌ترین عوامل نگرانی شرکت‌های اروپایی هستند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار