کد خبر: 957077
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۲
مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه ملخ‌ها امنیت غذایی کشور را تهدید می‌کند، گفت: طبق پیش‌بینی فائو حمله جدید ملخ‌ها به ایران در راه است و وزیر جهاد کشاورزی درخواست ۲۰ میلیارد تومان اعتبار کرده که هنوز دریافت نکرده‌ایم.
سرویس جامعه جوان آنلاین:‌ حمله ملخ‌ها به کشور از حدود ۳ ماه پیش به مناطق جنوبی آغاز شده و تاکنون بسیار بحث‌برانگیز بوده است. آیا این ملخ‌ها امنیت غذایی کشور را به خطر خواهد انداخت؟ آیا ملخ‌ها در استان‌های جنوبی زمین‌گیر می‌شوند و به استان‌های شمالی حرکت نخواهند کرد؟

طی چند روز گذشته مشاهده ملخ‌ها در استان‌های شمالی و حتی شهرری تهران این نگرانی را بین مردم ایجاد کرده است که ملخ‌ها راه خود را به مرکز و شمال کشور باز کرده‌اند.

از آنجایی که این ملخ‌ها در دهه‌های گذشته چندین بار به ایران حمله کرده و کشور را به آستانه قحطی برده‌اند از این نگاه حساسیت روی این مهاجمان خود خوانده بسیار شده است.

در این زمینه گفت‌وگویی با سعید معین مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات انجام دادیم. وی در پاسخ به این سؤال که آیا ملخ‌ها از جنوب به تهران و شمال کشور آمده‌اند، گفت: این ملخ‌ها به هیچ عنوان ملخ صحرایی نیستند، این‌ها ملخ‌های عمومی هستند اگر چه مبارزه با آن لازم است، اما نگرانی خاصی همانند ملخ‌هایی که به استان‌های جنوبی حمله کرده‌اند وجود ندارد.

معین این را هم گفت که برخی تلاش می‌کنند تا این ملخ‌ها را که به شهرری و استان‌های شمالی آمده‌اند ملخ صحرایی جا بزنند که از این قِبَل آن اعتباری هم جذب کنند در حالی که اعتبار این نوع ملخ‌ها در همان طرح‌های استانی گنجانده شده است و تنها اعتبار ویژه برای ملخ‌های صحرایی در نظر گرفته می‌شود.

وی گفت: فائو (سازمان خواروبار کشاورزی) پیش‌بینی کرده که موج جدیدی از ملخ‌ها از منطقه عربستان ۲۰ تا ۳۰ خرداد به سمت ایران خواهد آمد؛ بنابراین ما باید آمادگی کامل برای مبارزه با این ملخ‌ها را داشته باشیم.

مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی از ستاد بحران درخواست ۲۰ میلیارد تومان اعتبار جدید کرده است، گفت: این درخواست برای آمادگی بیشتر برای مبارزه با گَله‌های ملخ است که به زودی وارد کشور خواهد شد.

به گفته معین، اعتباری که حدود ۲ ماه پیش تصویب شده بود به میزان ۱۰ میلیارد تومان امروز به استان‌ها انتقال یافت.

وی ادامه داد: این اعتبار قبلاً پیشخور شده بود و ما از اعتبارات استان‌ها به این منظور استفاده کرده بودیم.

مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات درباره هزینه‌ها گفت: برای مبارزه در سطح ۴۰۰ هزار هکتار به میزان ۲۸۰ هزار لیتر به ارزش ۱۲ میلیارد تومان تاکنون استفاده شده است.

معین درباره دیگر هزینه‌ها هم گفت: مثلاً هزینه بنزین و روغن پرواز یک ساعت هواپیما ۲ میلیون تومان است.

وی در پاسخ به اینکه این هواپیما‌ها برای کدام شرکت است و چه مبلغی قرار است پرداخت شود، گفت: این هواپیما‌ها برای شرکت خدمات ویژه از توابع وزارت جهاد کشاورزی است که هنوز رقم پرداختی مشخص نیست، اما این شرکت در آستانه ورشکستگی بود که شاید پرواز‌های مبارزه با ملخ‌ها آن‌ها را از ورشکستگی نجات دهد.

به گفته مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات، تاکنون سطح مبارزه در ۹ استان کشور به میزان ۴۰۰ هزار هکتار بوده و ملخ‌های فعلاً در این استان‌ها زمین‌گیر شده‌اند.

*ملخ‌ها ۳ استان دیگر را هم گرفتند

به گزارش فارس، دو هفته گذشته ملخ‌ها در ۶ استان کشور بود و ۳ استان کشور به تازگی به مناطق آلوده اضافه شده است.

مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات، استان‌های درگیر را کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خراسان جنوبی، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، فارس و خوزستان عنوان کرد.

معین توضیح داد که ملخ‌ها که پیش از این به این استان‌ها ریزش داشتند اکنون در مرحله پوره و بالدار هستند و تا یک ماه دیگر تبدیل به ملخ بالغ و مهاجر خواهند شد.

به گفته این مسئول، مهاجرت‌های جدید کمتر از ماه قبل شده و تاکنون ۱۵۰ ریزش در استان‌های جنوبی وجود داشته است.

از مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات سؤال شد که آیا ۲۸۰ تن سمی که استفاده شده به محیط زیست خسارتی وارد نمی‌کند، گفت: اکنون مرگ و زندگی است یا ما باید ملخ‌ها را از بین ببریم یا آن‌ها امنیت غذایی ما را خواهند گرفت بنابراین خسارت به محیط زیست در اولویت بعدی قرار می‌گیرد.
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار