کد خبر: 957588
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۸
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس:
حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر زبان فارسی را سرمایه بزرگی دانست که تمام هویت و اعتبار ما به آن بسته است و جایگزینی نیز برای آن وجود ندارد.
محمد صادقی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: بعد از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار چندی پیش با شعرا و اهالی فرهنگ بر لزوم حفظ و پاسداری از زبان فارسی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در مصاحبه‌ای خواستار ترویج منابع فارسی شد.
نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: زبان فارسی سرمایه بزرگی است که جایگزینی برای آن نداریم و در واقع تمام هویت و اعتبار ما بسته به این مسئله است. بنابراین باید با دقت بسیار زیادی از زبان فارسی مراقبت کنیم.
پژمانفر می‌افزاید: زبان فارسی در چند قالب باید مورد محافظت قرار گیرد. یک بخش آن این است، تلاش شود تا چنانچه تصرفی در زبان و در محاورات و مکاتباتی که وجود دارد، صورت می‌گیرد. مراقبت شود تا دچار تحریف نشود به همین دلیل این یک کار بسیار جدی است که باید انجام داد.
وی با بیان اینکه باید استفاده از منابع فارسی را ترویج کنیم، تصریح کرد: زمانی که به گذشته نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که بخشی از وقت مردم به خواندن منابع فارسی چه در قالب شعر مثل دیوان شعر سعدی، خاقانی یا دیوان‌های دیگری که از شعرای بزرگ بوده، صرف می‌شد و بزرگ‌تر‌های خانواده شب‌ها کتاب‌هایی مثل کلیله و دمنه و برخی از متون اصیل فارسی را که وجود داشت، می‌خواندند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل اینکه بی‌دقتی صورت گرفته، این وضعیت نامناسب را در کشور داریم و می‌بینیم متن‌های بسیاری که نوشته یا خوانده می‌شود به قدری ضعیف است که خجالت‌آور است و به غیر از آوردن واژگان نامناسب در محاورات کلمات، فضا به این سمت می‌رود که اساساً خود کلمات نیز ناقص و با یک نگارش دیگری استفاده می‌شود.
عضو کمیسیون فرهنگی عنوان کرد: کمتر از یک سده از این تاریخ گذشته و زبان فارسی که زبان اصلی مردم در شبه قاره بوده، امروز از دست‌رفته است و بعید نیست که چنانچه در کشور نیز بی‌مبالاتی و بی‌دقتی شود، یک روزی زبان فارسی یک زبان بیگانه در ایران تلقی شود، امیدواریم که چنین تصوری نداشته باشیم و چنین روزی نیز نرسد. پژمانفر خاطرنشان کرد: دنیا شاهد چنین اتفاقات تلخ مبنی بر از بین رفتن زبان بوده و ممکن است که خدایی ناکرده چنین وضعیت مشابهی برای ما نیز تکرار شود؛ به عنوان مثال چنانچه در شبه قاره کسی زبان فارسی بلد نباشد در کتابخانه‌ها نمی‌تواند کتاب قدیمی یا منابع را استفاده کند؛ چراکه تمام منابع زبان آن‌ها فارسی است، اما امروز اینگونه است و کسی در شبه قاره هند زبان فارسی را بلد نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار