کد خبر: 958638
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۵:۳۵
رونمایی از ۲ محصول دانش‌بنیان در دانشگاه جیرفت
یکی از برنامه‌های مهم سند چشم‌انداز دانشگاه جیرفت در استان کرمان حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین است که این مهم با سوق دادن پژوهش‌های کاربردی اساتید و دانشجویان در جهت برطرف کردن مشکلات منطقه فراهم می‌شود.
زيبا احمدى
سرویس ایران جوان آنلاین: یکی از برنامه‌های مهم سند چشم‌انداز دانشگاه جیرفت در استان کرمان حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین است که این مهم با سوق دادن پژوهش‌های کاربردی اساتید و دانشجویان در جهت برطرف کردن مشکلات منطقه فراهم می‌شود. بر همین اساس دو محصول دانش‌بنیان ساخته شده توسط دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه رونمایی شد.

رئیس دانشگاه جیرفت در مراسم رونمایی از دو محصول دانش‌بنیان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران چند سال متوالی است که از شعار اقتصاد مقاومتی و همچنین حمایت از تولید و کالای ایرانی برای نام‌گذاری سال‌ها استفاده می‌کنند، گفت: به همین خاطر جوانان و دانشجویان باید با ترسیم این چشم‌انداز در راستای تولید محصولات دانش‌بنیان حرکت کنند. دکتر شاپور کوهستانی با تأکید بر حمایت از همه طرح‌های دانش‌بنیان و با اشاره به ساخت دو محصول دانش‌بنیان توسط دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه ادامه داد: با همه توان از این نوع طرح‌ها حمایت خواهیم کرد و در همین راستا برای ارتقای این طرح‌ها و همچنین تولید محصولات جدید اعتبار مورد نیاز را تأمین خواهیم کرد. وی با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بی‌شمار جنوب استان کرمان و منطقه، تصریح کرد: دانشگاه جیرفت با رصد برخی مشکلات در بخش‌های مختلف، پژوهش‌های خوبی را کلید زده است که تعدادی از این پژوهش‌ها امروز به تولید محصول منجر شده است.

رباتی بدون نیاز به سوخت

دکتر ایمان گروهی، رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت نیز گفت: در راستای رفع برخی مشکلات پیش روی بخش کشاورزی در منطقه جنوب استان کرمان و با توجه به پتانسیل بالای کشاورزی در این ناحیه، گروه مهندسی مکانیک دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه موفق به ساخت یک دستگاه پهپاد سم‌پاش جهت استفاده در این بخش شده‌اند. وی با اشاره به اینکه یکی از نیاز‌های بخش کشاورزی تشخیص سریع و به‌موقع آفات و بیماری‌ها در مزارع است، خاطرنشان کرد: پهپاد ساخته شده توسط دانشجویان دانشگاه جیرفت قابلیت ارزیابی میزان سلامت گیاهان، سم‌پاشی گیاهان و همچنین نشانه‌گذاری دام‌ها را داراست.

گروهی ادامه داد: این پهپاد قابلیت‌هایی دارد که می‌توان با نصب سنسور‌های تشخیص آفات ابتدا وضعیت سلامت محصولات کشاورزی و نوع آفات احتمالی را ارزیابی کرد و سپس با استفاده از مخازن تعبیه‌شده روی پهپاد اقدام به سم‌پاشی نقاط آلوده به آفت کرد. رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت با بیان این مطلب که دانشجویان گروه مهندسی برق این دانشکده موفق به ساخت ربات خورشیدی آتش‌نشان قابل‌کنترل از راه دور شده‌اند، گفت: این ربات انرژی مورد نیاز خود را از نور خورشید تأمین می‌کند. دکترگروهی بخشی از ویژگی‌های مهم ربات را قابلیت کنترل از راه دور تا برد دو کیلومتر عنوان کرد و افزود: طراحی بدنه، فیزیک دستگاه و بورد‌های الکترونیکی توسط دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه انجام‌شده است. وی ادامه داد: طراحی سیستم نوین کنترل انرژی هوشمند توسط دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت به‌گونه‌ای است که در صورت وجود نور خورشید انرژی موتور‌ها توسط نور خورشید تأمین‌شده و مازاد انرژی خورشیدی صرف شارژ باتری‌ها می‌شود و همچنین در شرایط عدم دسترسی به نور خورشید از باتری پشتیبان که قبلاً توسط نور خورشید شارژ شده است، استفاده می‌شود.

دکتر گروهی با بیان اینکه آتش‌نشان بودن تنها یک نمونه کاربرد این ربات است، از دیگر قابلیت‌های این ربات را توانایی حمل آب و پرتاب آب به طول سه متر بیان کرد که این میزان قابل ارتقا نیز هست، همچنین این ربات مجهز به دوربین بوده و تا برد دو کیلومتر تصویر ارسالی آن قابل دریافت است. با توجه به عدم نیاز این ربات به سوخت یا هیچ‌گونه منبع انرژی خارجی و همچنین قابلیت کنترل از راه دور آن و همچنین مضر بودن تماس با سم‌های مورد استفاده برای انسان با ارتقای این ربات می‌توان از آن در سم‌پاشی کشاورزی و همچنین مبارزه با ملخ‌های مهاجر استفاده کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار