کد خبر: 958988
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۹
حاشیه‌ای بر فرافکنی وزیر ورزش برای رفع مسئولیت از حوادث تلخ استادیوم‌های فوتبال
وزارت ورزش با فرار از پاسخگویی درباره حاشیه‌های استادیوم‌های فوتبال، نیروی انتظامی را مقصر می‌داند.
سعيد احمديان
سرویس ورزشی جوان آنلاین: مسئولیت قبول نمی‌کنند و توپ را در زمین دیگری می‌اندازند، این حکایت این روز‌های مسئولان فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش در واکنش به اتفاقات تلخ ورزشگاه‌های فوتبال در چند وقت اخیر است، اتفاقاتی که هم کشته داد و هم زخمی، یک ماه بعد از این حوادث تأسف برانگیز پس از آنکه مهدی تاج از فدراسیون فوتبال در این باره رفع مسئولیت کرد، این بار وزیر ورزش، وزارتخانه مطبوعش را هم مقصر نمی‌داند و همه چیز را گردن نیروی انتظامی انداخته است تا شانه از زیر بار مسئولیت و پاسخگویی به حوادث ناگوار ورزشگاه‌های فوتبال خالی کند.

همه جای دنیا هست!
صحبت‌های دیروز وزیر ورزش در نشست با اعضای فراکسیون ورزش مجلس، نکات قابل تأملی دارد که نشان می‌دهد وقتی وزارت ورزش هم مانند فدراسیون فوتبال مدعی است نقشی در کنترل جنجال‌های استادیوم‌ها ندارد، نباید زیاد امیدوار بود که فضای فرهنگی و امنیتی ورزشگاه‌ها حل شود. مسعود سلطانی‌فر در این نشست، با یک آمار کلی از اتفاقاتی که در فوتبال افتاده است، آن را ناچیز عنوان می‌کند، آن‌هم اتفاقاتی که باعث نابینایی چند تماشاگر و مرگ یک نفر شد. با این حال سلطانی‌فر معتقد است که چنین مسائلی در همه جای دنیا می‌افتد: «سالانه ۵۵۰۰ مسابقه فوتبال برگزار می‌شود. در دو تا سه مسابقه هم مشکل پیش آمده که با درایت و هماهنگی به خیر گذشته و در همه جای دنیا نیز این حوادث به‌وجود می‌آید.»
در حالی سلطانی‌فر سعی در کوچک نمایی اتفاقات تلخ استادیوم‌ها دارد که نابینایی مرگ یک نفر و نابینایی چند نفر دیگر، مسئله‌ای نیست که در همه دنیا رخ دهد و با آن برخورد نشود. این در حالی است که در کشور‌های دیگر جهان به ندرت می‌توان چنین مسائلی را مشاهده کرد و با توجه به قوانین سخت‌گیرانه‌ای که بر فضای ورزشگاه‌ها حاکم است، کمتر اوباش یا هولیگانی به خودش اجازه می‌دهد که در فضای ورزشگاه یک سنگ را با بی‌رحمی کامل با مشت به صورت یک تماشاگر دیگر بزند.
با این حال وزیر ورزش می‌خواهد یک فاجعه بزرگ را به یک مسئله کوچک تعمیم دهد، این در شرایطی است که رخ دادن چنین اتفاقی در هر جای دنیا با برخورد‌های سختگیرانه انضباطی روبه‌رو می‌شود و کمتر کسی سعی می‌کند با توجه به جنجالی شدن سه‌مسابقه از میان ۵‌هزار مسابقه، این مسئله را یک اتفاق طبیعی عنوان کند، آن هم اتفاقی که مرگ یک انسان و نابینایی چند تماشاگر دیگر را نیز به دنبال داشته باشد.

فقط نیروی انتظامی مقصر است!
چنین رویکردی از سوی وزیر ورزش به نوعی فرار رو به جلو برای انکار نقش وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال در حاشیه‌های تلخ استادیوم‌های فوتبال است و سبب شده تا سلطانی‌فر در ادامه حرف‌هایش در فراکسیون ورزش مجلس، همه چیز را گردن نیروی انتظامی بیندازد: «استادیوم‌های فوتبال از ۱۰ تا ۱۲ ساعت قبل از برگزاری در اختیار نیروی انتظامی قرار دارد و آن‌ها هستند که حاکم مطلق نظم و امنیت هستند. مقرر شده بود در ورزشگاه اهواز جایگاه تماشاگران تیم داماش گیلان به ظرفیت ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر حفظ شود ولی این اتفاق نیفتاد و عوامل انتظامی نتوانستند این جایگاه را حفظ کنند و این مهم بر خلاف مصوبات شورای تأمین بوده، بنابراین نباید به وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال برای این اشکال ایراد گرفت، اگر جایگاه تماشاگران داماش حفظ نشده و تماشاگران به‌صورت غیرقانونی وارد شدند و بیشتر از ظرفیت ورزشگاه اجازه ورود یافتند، باید بررسی شود چه کسی کوتاهی کرده و چرا افراد زیادی بدون بلیت وارد شدند.»
او حتی در ادامه با فرافکنی، بلیت فروشی الکترونیکی را که می‌تواند یکی از موارد کنترل‌کننده جمعیت در استادیوم‌ها باشد، هم در کنترل جنجال‌های استادیوم‌ها مؤثر نمی‌داند تا از وظیفه‌ای که در این رابطه می‌تواند متوجه وزارت ورزش باشد، شانه خالی کند. سلطانی فر مدعی است: «آنچه مسلم است بلیت فروشی الکترونیکی هم حلال مشکلات نیست و تا کنترل دقیقی صورت نگیرد مشکلی حل نمی‌شود.»

فرافکنی درباره معضلات فرهنگی
صحبت‌های عجیب سلطانی فر در مجلس حتی به مسائل فرهنگی هم کشیده می‌شود و او با سلب مسئولیت از وزارت ورزش، خشونت حاکم بر ورزشگاه‌ها را تحت تأثیر فضای جامعه عنوان می‌کند: «مسائل فرهنگی داخل استادیوم‌ها جدا از شرایط فرهنگی بیرون از استادیوم نیست و فوتبال توأم با هیجان است و بسیاری برای تخلیه هیجانات می‌آیند.» این در شرایطی است که وزارت ورزش به عنوان متولی فرهنگ در ورزش کشور، نقش مهمی در فرهنگ‌سازی و تدوین قوانین سخت‌گیرانه برای برخورد با بی‌انضباطی‌ها که منجر به تنش روی سکو‌ها می‌شود، دارد.
همچنین در حالی وزیر ورزش اتفاقات استادیوم‌ها را متأثر از فضای جامعه می‌داند که بیان چنین مسئله‌ای بیشتر یک فرافکنی است، به عنوان نمونه شاهد نبوده‌ایم که در ورزشگاه‌های اروپایی و سایر کشور‌ها با وجود اوباش‌ها و هولیگان‌ها، درگیری‌هایی مانند کشورمان رخ دهد. این کنترل به وضع قوانین محکم برای برخورد با متخلفان در ورزشگاه‌ها بر می‌گردد که اجازه نمی‌دهد مانند داخل خیابان، در استادیوم هم جنجال کنند.
همچنین علاوه بر وضع قوانین قاطعانه برای برخورد با متخلفان در ورزشگاه‌ها توسط وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال، مسئولیت آماده‌سازی سخت افزاری استادیوم‌ها بر عهده وزارت ورزش است. در این راستا وزارت ورزش به عنوان متولی استادیوم‌های ورزشی باید با راه‌اندازی گیت‌ها و شماره گذاری صندلی‌ها و تسهیل در ورود تماشاگران جلوی فضاسازی برای ناامنی در ورزشگاه‌ها را بگیرد. با چنین مسئولیت‌هایی، اما وزارت ورزش این روز‌ها سعی در فرار رو به جلو دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار