کد خبر: 959343
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۸ - ۰۳:۳۵
هر ساله با پایان سال تحصیلی قول‌هایی در خصوص برچیده شدن مدارس فرسوده، کانکسی و خشت و گلی از سوی برخی از مسئولان خصوصاً آموزش وپرورش داده می‌شود، اما با آغاز سال جدید تحصیلی دوباره همان وضعیت سابق تکرار می‌شود
محمدرضا سوری
سرویس ایران جوان آنلاین: هر ساله با پایان سال تحصیلی قول‌هایی در خصوص برچیده شدن مدارس فرسوده، کانکسی و خشت و گلی از سوی برخی از مسئولان خصوصاً آموزش وپرورش داده می‌شود، اما با آغاز سال جدید تحصیلی دوباره همان وضعیت سابق تکرار می‌شود و مسئولان فراموش می‌کنند که چه قول‌هایی داده‌اند. حالا این‌بار نوبت به مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان‌جنوبی رسید که اعلام کند تنها سه مدرسه خشت و گلی در استان وجود دارد که تلاش می‌شود تا مهرماه عملیات بازسازی این مدارس به پایان برسد.

یکی از معضلاتی که همواره آموزش و پرورش با آن دست به گریبان است فرسوده و ... استاندارد بودن مدارس و لوازم سرمایشی و گرمایشی آن است موضوعی که به یک داستان دنباله‌دار تکراری تبدیل شده است. کرمان، سیستان وبلوچستان، تهران، خوزستان، خراسان‌رضوی، بوشهر، هرمزگان، کردستان، آذربایجان شرقی و غربی مدارسی اینگونه را دارند. هم اکنون، ۴۹ درصد مدارس خراسان‌جنوبی شامل ۹۳۸ فضای آموزشی، نیازمند مقاوم‌سازی و بهسازی بوده و تنها ۳۷ درصد مدارس استان مستحکم هستند و نیازی به تخریب و مقاوم‌سازی ندارند.

مدیر‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان‌جنوبی در این خصوص می‌گوید: «برای سال تحصیلی جاری تعداد ۱۴۵ کلاس درس ساخته شده است که از این تعداد ۱۰۰ کلاس مشارکتی بوده است.»
محمدرضا بیگی می‌افزاید: «با توجه به زلزله خیز بودن مناطقی از خراسان‌جنوبی تحصیل در مدارس فاقد ایمنی که براساس نظر کارشناسان نیازمند تخریب و بازسازی مجدد است، می‌تواند عواقب دلخراش و غیر قابل جبرانی داشته باشد.»

ساخت نخستین مدرسه کمیساریای عالی

درس خواندن در شرایط نامناسب و در مدارس غیر استاندارد خشت و گلی که با استاندارد‌های تحصیلی فاصله بسیار دارد و نبود حداقل امکانات مورد نیاز برای یک کلاس درس، همواره یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانش‌آموزان و والدین آن‌ها به شمار می‌رود.

در حالی که طبق آخرین آمار‌ها ۴۹ درصد مدارس خراسان جنوبی شامل ۹۳۸ فضای آموزشی است، نیازمند مقاوم‌سازی و بهسازی هستند، اما مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی می‌گوید: «تن‌ها سه مدرسه خشت و گلی در استان وجود دارد که تلاش می‌شود تا مهرماه عملیات بازسازی این مدارس به پایان برسد.» بیگی با بیان اینکه خراسان‌جنوبی و شهر بیرجند یکی از کانون‌های اصلی زندگی مهاجران افغانستانی است و جمعیت زیادی از دانش‌آموزان افغانی را در خود جای داده است می‌افزاید: «در این راستا سال گذشته نخستین مدرسه کمیساریای عالی پناهندگان به منظور تحصیل دانش‌آموزان اتباع خارجی در بیرجند راه‌اندازی شد.»

وی ادامه می‌دهد: «به زودی و در یک ماه آینده عملیات احداث دومین مدرسه کمیساریای عالی پناهندگان با زیربنای یک هزار و ۳۰۰ متر مربع و ۱۲ کلاس با اعتبار بیش از ۴ میلیارد تومان در بیرجند آغاز می‌شود.» این در حالی است که ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از هزینه این پروژه توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، یک میلیارد تومان آن از محل اعتبارات بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی و بقیه توسط این اداره کل پرداخت خواهد شد.

مسکن مهر نیازمند مدارس جدید

در کنار تمامی مشکلات موجود در خصوص مدارس خراسان‌جنوبی بررسی‌ها نشان می‌دهد که شهرک‌های مهر این استان به شدت نیازمند مدارس است که باید مورد توجه قرار بگیرد. مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان‌جنوبی در این خصوص می‌گوید: «در استان تعداد ۲۶ هزار و ۱۶۳ مسکن مهر ساخته شده است که میزان فضای آموزشی ساخته شده باید متناسب با این حجم از واحد مسکونی باشد.» بیگی می‌افزاید: «براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در محدود مسکن مهر خراسان‌جنوبی نیازمند ساخت ۷۴۲ کلاس درس بودیم که تاکنون ۲۵۱ کلاس درس ساخته و برای بهره‌برداری تحویل آموزش و پرورش شده است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار