کد خبر: 959771
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۶
قائم مقام خانه صنعت و معدن در گفت‌وگو با «جوان»: مجلس به جای تصویب طرح جدید برای رونق تولید بر اجرای طرح‌های گذشته نظارت کند
هنوز هیچ اتفاق خاصی در راستای رونق، بهبود فضای کسب و کار و تسهیل در تولید و صنعت نیفتاده است. نمایندگان مجلس به دنبال طرحی برای «رونق تولید» هستند، در‌حالی‌که به ارائه طرح و مصوبه جدید نیازی نداریم. اگر قوانین قبلی پیگیری شود، مؤثرتر خواهد بود.
بهناز قاسمی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: با گذشت سه ماه از آغاز سال رونق تولید، هنوز اتفاق چندانی در دولت و مجلس نیفتاده که بشود به‌عنوان اولین اقدام دو قوه مقننه و مجریه از آن نام برد. قائم‌مقام خانه صنعت و معدن ایران می‌گوید: هنوز هیچ اتفاق خاصی در راستای رونق، بهبود فضای کسب و کار و تسهیل در تولید و صنعت نیفتاده است. نمایندگان مجلس به دنبال طرحی برای «رونق تولید» هستند، در‌حالی‌که به ارائه طرح و مصوبه جدید نیازی نداریم. اگر قوانین قبلی پیگیری شود، مؤثرتر خواهد بود.

در آستانه گرامیداشت روز صنعت و معدن، آماری از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد که از رشد منفی صنعت در سال گذشته حکایت دارد. فعالان عرصه تولید از تداوم رکود در تولید و صنعت خبر می‌دهند و معتقدند که در سال رونق تولید دولت و مجلس اقدام مهم و اساسی در راستای حمایت از این بخش‌ها انجام نداده‌اند. برخی از منتقدان تغییر مداوم وزرای صنعت و تجارت را دلیل این نابسامانی در صنعت و تولید می‌دانند و معتقدند: بیشترین رشد منفی در سه ماهه پایانی سال گذشته اتفاق افتاده و لابی وزیر صنعت با مجلس برای تفکیک وزارت بازرگانی از صنعت در رأس پیگیری‌های رحمانی قرار داشته و از امور مربوط به صنعت و تولید غافل شده است. مجلس نیز به وظایف نظارتی خود به خوبی عمل نکرده، به‌طوری‌که نه‌تن‌ها گزارشی از بهبود فضای کسب‌وکار در سال‌های گذشته ارائه نشده، بلکه در سال رونق تولید نیز اقداماتی صورت نگرفته است. براساس اعلام رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی قرار بود گزارش رونق تولید مجلس خردادماه اعلام شود و سپس در اختیار دستگاه‌ها برای تحقق شعار سال قرار گیرد که تعلل برخی کمیسیون‌ها باعث تأخیر در ارائه این گزارش شده است. اوایل اردیبهشت ماه امسال حمیدرضا فولادگر، رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی از رونمایی راهکار‌های پیاده‌سازی رونق تولید توسط مجلس در خردادماه امسال خبر داده بود، اما با ورود به خردادماه صحبت از چکش‌کاری و اعمال‌نظر سایر کمیسیون‌های مجلس هم برای گزارش رونق تولید به‌میان آمد. پیگیری‌ها حاکی از آنست که هنوز گزارشی ارائه نشده و با توجه به نوبت گزارشات در هیئت رئیسه مجلس به‌نظر می‌رسد این گزارش شاید در ماه آینده در صحن قرائت شود.

شرایط تولید مدام در حال تغییر و تحول است

قائم‌مقام خانه صنعت و معدن ایران از تغییرات پارامتر‌های تولید در ماه‌های گذشته خبر می‌دهد و در گفت‌و‌گو با «جوان» می‌گوید: با توجه به شعار امسال؛ هنوز اتفاق خاصی در راستای رونق تولید نیفتاده است. شرایط تولید مدام در حال تغییر و تحول است و امکان برنامه‌ریزی را از تولید‌کنندگان گرفته است. آرمان خالقی می‌افزاید: تنها تلاشمان این است که چطور می‌شود به شرایط فعلی غلبه کرده و اثرات منفی آن را به حداقل برسانیم. وی از فعال‌تر شدن ستاد‌های تسهیل در کشور و مرجع قرار گرفتن این ستاد‌ها خبر داده و می‌افزاید: قرار است آیین‌نامه مربوط به مرجع شدن این ستاد‌ها در وزارت صنعت تنظیم و تقدیم هیئت وزیران شود و در صورت تصویب نهایی مصوبات این ستاد‌ها از سوی سایر دستگا‌ه‌ها، مانند سیستم بانکی لازم‌الاجرا خواهد شد. وی تأکید می‌کند: فعالان عرصه تولید توقع دارند که اقدامات تسهیل‌کننده به سرعت تصویب و ابلاغ شود؛ نه اینکه بعد از چند ماه همچنان در انتظار تصویب مصوبه و طرح بمانیم.

وی به طرح رونق تولید مجلس اشاره می‌کند و می‌گوید: قوانین و مصوبات به اندازه کافی در راستای حمایت از بخش تولید داریم و دیگر نیازی به مصوبه و طرح جدید نیست. اگر نمایندگان مجلس به جای طرح‌ها و مصوبات جدید؛ بر اجرای قوانین و طرح‌های گذشته نظارت داشتند، گره بخش تولید و صنعت باز می‌شد.
خالقی به گزارش مرکز آمار مبنی بر رشد منفی ۶/ ۹ درصدی صنعت در سال گذشته می‌گوید: اگر ستاد‌های تسهیل در سال گذشته فعال‌تر عمل می‌کردند و دستگاه‌های اجرایی ملزم به اجرا‌ی مصوبات می‌شدند، شاید دیگر شاهد این آمار منفی نبودیم.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۵
0
0
کدام تولید؟ لطفا نام ببرید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار