کد خبر: 959820
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۱
بالاخره برگزاری «نشست منامه» به عنوان اولین گام در راستای اجرایی شدن آنچه امریکایی‌ها «معامله قرن» می‌خوانند، راه افتاد تا اعراب با پولی که خودشان به عنوان سرمایه‌گذاری می‌پردازند، حتی از همان طرح قبلی دو دولت فلسطینی- اسرائیلی هم عدول کرده باشند. در چنین شرایطی مسئولان بحرین همزمان با برگزاری نشست جنجالی منامه، هر گونه فعالیت‌ها و برنامه‌های داخلی در مخالفت با این نشست و «معامله قرن» را ممنوع کردند. فلسطینی‌ها علاوه بر تحریم نشست، دست به اعتصاب سراسری در غزه زدند. گزارش‌ها از آماده شدن مسلمانان جهان برای اعتراضات سراسری به این طرح حکایت دارد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: نوار غزه روز گذشته شاهد اعتصاب سراسری بود تا تأکیدی بر موضع تمام گروه‌های فلسطینی در مخالفت با نشست مذکور باشد و مشارکت برخی کشور‌های عربی در این نشست محکوم شود.
از سوی دیگر کمیته ملی ویژه راهپیمایی‌های بازگشت و شکست محاصره در هفته جاری فعالیت‌هایی را در مخالفت با معامله قرن و نشست بحرین خواهد داشت. این کمیته علاوه بر دعوت به اعتصاب سراسری، روز سه‌شنبه نشستی در غزب غزه برگزار کرد. این کمیته موضع برخی کشور‌های عربی (مانند عربستان، امارات، مغرب و اردن) برای مشارکت در این کنفرانس را محکوم کرد و آن‌ها را به احترام به موضع واحد فلسطینی‌ها در رد این نشست فراخواند.
همچنین کرانه باختری از دیروز شاهد تظاهرات و برگزاری نشست‌هایی در مخالفت با نشست بحرین بوده است. اعتراضات به فلسطینی‌ها محدود نمی‌شود. ۲۵موسسه و سازمان علمای امت اسلامی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود در استانبول ترکیه از ملل عرب و مسلمان خواستند تا در محکومیت شکل‌گیری معامله قرن در نشست منامه و مخالفت با آن در روز جمعه تظاهرات برگزار کنند. همچنین مردم بحرین مخالفت خود را با این نشست اعلام کرده‌اند و احتمال برگزاری تظاهرات اعتراض‌آمیز در سراسر بحرین وجود دارد و به همین دلیل نیرو‌های امنیتی این کشور ضمن ممنوع اعلام کردن هر گونه فعالیت در این مورد به ویژه در پایتخت به صورت گسترده مستقر شده‌اند. «معامله قرن» طرحی است که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور امریکا برای حل نزاع فلسطینی- اسرائیلی پیشنهاد داده، اما بر اساس اطلاعات در دسترس، این طرح بیشتر به نفع رژیم صهیونیستی است.

نشست ضعیف و بی‌نتیجه
«محمد اشتیه» نخست‌وزیر دولت تشکیلات خودگردان تأکید کرد: حل مسئله فلسطین، سیاسی است و عدم مشارکت تشکیلات (به عنوان طرف رسمی فلسطین)، مشروعیت را از این نشست ساقط کرد.
اشتیه افزود: سطح حضور در این نشست «ضعیف» است و برون‌رفت‌های آن بی‌نتیجه خواهد بود. وی تأکید کرد: حل مسئله فلسطین در پایان اشغالگری است. عدم‌مشارکت همه کشور‌های عربی در این نشست و مشارکت غیرتأییدی اروپا هم نیز از دلایل صحت سخنان اشتیه است. یک سخنگوی اتحادیه اروپا در این باره به‌ای یو آبزرور گفت: «نشست منامه قرار است برای توضیح بخش اقتصادی طرح (معامله قرن دولت ترامپ) برگزار شود. اتحادیه اروپا برای فهم بهتر از محتویات این طرح و بدون اینکه تعهدی از جانب ما برای حمایت از آن داده شود، در این نشست شرکت می‌کند. موضع اتحادیه اروپا همچنان بر محور تعهد قوی ما در حمایت از راهکار دو دولتی از طریق مذاکره استوار است.»
از سوی دیگر همپیمانان عرب امریکا از جمله عربستان اعلام کرده است محمد التویجری وزیر اقتصاد برنامه‌ریزی آن در این کارگاه حضور می‌یابد، امارات نیز تأکید کرده، عبید الطایر وزیر مشاور در امور دارایی در این نشست حضور می‌یابد، از طرف مصر وزیر دارایی و از طرف اردن دبیرکل وزارت دارایی حضور می‌یابند. مراکش نیز بالاخره تسلیم شد و گفت، مقامی از وزارت اقتصاد و دارایی این کشور در این کارگاه حضور می‌یابد. اما دوحه مشارکت خود را اعلام نکرده و در بیانیه‌ای گفته این کارگاه تلاشی برای مقابله با چالش‌های منطقه نخواهد بود. از آن طرف کویت و عمان نیز مشارکت خود را تأیید نکرده‌اند. در این میان لبنان و عراق صراحتاً حضور در این کارگاه را تحریم کرده‌اند.
در چنین شرایطی داماد و مشاور یهودی رئیس‌جمهور امریکا گفته است تحریم نشست اقتصادی منامه از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین اهمیتی ندارد و مهم مشارکت تعدادی از کشور‌های منطقه است.
«جرالد کوشنر» پیش از عزیمت به منامه، مدعی شد «کارگروه منامه تا الان موفقیت داشته و شمار زیادی از سرمایه‌گذاران در آن شرکت می‌کنند.» وی در مصاحبه با شبکه الجزیره مدعی شد که این نشست عملا موفقیت کسب کرده و تعدادی از کشور‌های منطقه و دیگر کشور‌های جهان در آن شرکت خواهند کرد گرچه برخی طرف‌ها از آن‌ها می‌خواهند در این نشست شرکت نکنند.
کوشنر در پاسخ به این سؤال الجزیره که آیا راه‌حل دو دولت همچنان قابل اجراست به خصوص اینکه سفیر امریکا در تل‌آویو نیز اخیراً از حق اسرائیل برای حفظ بخش‌هایی از کرانه باختری سخن گفته بود، گفت: «طرح صلح عربی یک اقدام شریف بود، اما به صلح مورد نظر بین فلسطینیان و اسرائیل منجر نشد.»
وی با اشاره به انتقادات از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور امریکا به دلیل به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، تأکید کرد که این حق امریکاست و کنگره نیز از چند سال پیش این قانون را وضع کرده است.
وی افزود: «اسرائیل دولتی دارای حاکمیت است و حق این را دارد که پایتختش مشخص شود.»
کوشنر اشاره کرد که ترامپ در زمان انتقال سفارت رژیم صهیونیستی به قدس، گفت که این مسئله تأثیری بر مذاکرات راه‌حل نهایی نخواهد داشت. وی در ادامه تصریح کرد: ما تلاش‌های خود را بر یک طرح مفصل متمرکز کردیم و معتقدیم این طرح به پایان دادن به این منازعه مستمر کمک خواهد کرد و امیدواریم به زودی این طرح را اعلام کنیم و همه طرف‌ها به آن پیوندند تا بتوانیم آن را پیش ببریم.
«جرالد کوشنر» افزود: رسیدن به یک راه حل هرگز بر اساس طرح صلح عربی نخواهد بود بلکه بر اساس طرح ما بین آن و موضع اسرائیلی‌ها خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار