کد خبر: 960208
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۳
معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری اعلام کرد که از کارزار‌های مبارزه با اسراف غذا حمایت می‌کند. اگر برخی مدیران برای همه مشکلات این نگاه حقیر، شتاب‌زده و فوری را نداشتند، بسیاری از مشکلات با هم ترکیب‌شده امروز، می‌توانست اصلاً وجود نداشته باشد.
ابراهيم مشيريان
سرویس جامعه جوان آنلاین: خانم ابتکار از نهاد‌هایی که داوطلبانه غذای ته‌مانده مردم را دریافت و به تهیدستان می‌دهند، حمایت کرده است. حال آنکه این معاونت بهتر است، توضیح دهد چه همکاری با دیگر نهاد‌های مسئول برای اطمینان از تغذیه کودکان و نوجوانان که نسل آینده هستند، داشته است؟ بیماری و ناتوانی جسمی و ذهنی آن‌ها می‌تواند در آینده هزاران برابر هزینه یک بشقاب غذا بر اقتصاد این مملکت بار تحمیل کند.
دقیقاً کارزار مبارزه با اسراف غذا یعنی چه؟ یعنی هشتک بزنیم که غذا دور نریزید؟ یعنی مانند یک گروه برویم ته بشقاب خانه‌ها را (آن هم معلوم است چه قشر و طبقه‌ای در جامعه امروز) یا غذای ته قابلمه مانده از مهمانی را جمع کنیم و با پیک بفرستیم خانه حاشیه‌نشین‌ها و بچه‌های کار و زباله‌گردها؟
در ایران سالانه برابر ۹ کشور اروپایی زباله غذا تولید می‌شود. در این مجموعه کوته‌بینانه‌ترین و البته دم‌دستی‌ترین اندیشه این است که تصور کنیم، تمام این دورریز‌ها فقط روانه سطل زباله‌های خانگی می‌شود!
مدیریت بد در هدف‌شناسی محصولات کشاورزی وضعیت را به‌جایی رسانده که در یک استان سیب و پرتقال را دور می‌ریزند و استانی دیگر برای کشاورز صرف ندارد که هندوانه‌اش را با وانت جابه‌جا کند و از طرفی آنقدر ایده، امکان و آموزش هم نیست که حداقل از آن کود یا کنستره یا غذای دام فراهم کنند.
به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در کشور سالانه نزدیک به ۳۰ درصدمحصولات تولیدی کشاورزی‌مان تبدیل به زباله می‌شود و هدر رفت این حجم محصولات تولیدی برابر ۳ میلیارد دلار آب در ایران است.
حجم عظیمی از محصولات غذایی کارخانه‌ها به علت نبود سردخانه در شهر‌های مختلف، نبود امکان حمل‌و‌نقل و کارگاه‌های فرآوری به هدر می‌رود. دست مافیای سبزی، میوه و لبنیات چنان بر بازار این موادغذایی سایه انداخته که تولیدکننده در این هیاهو گم است و سال‌هاست در مورد کیفیت برخی مواد اصلی، سفره مردم بحث است.
فراهم کردن زمینه‌ای مناسب برای امکان خرید مایحتاج اولیه یا ایجاد بازارچه‌های کوچک محلی این امکان را فراهم می‌کند که تولیدکننده و مصرف‌کننده در مقابل هم و به شکل مستقیم معامله کنند و با قطع شدن واسطه هر دو نفع ببرند. روی فرهنگ تغذیه صحیح آنقدر کار نشده است که مطابق آمار بخش زیادی از نوجوانان در کشور در معرض مشکلات ناشی از تغذیه ناسالم هستند. با این حال در این میان، نگاه دولتی درصدد تهیه غذا برای دیگران از ته‌مانده بشقاب و سفره دیگران است.
تا این حد کوچک و خورد دیدن موضوعات و معضلات مهمی، چون تغذیه از کجا ناشی می‌شود؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار