کد خبر: 960940
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰
تابستان هنوز به نیمه نرسیده، وضعیت مصرف برق در استان‌هایی، چون خوزستان، بوشهر، قم و مازندران به مرز هشدار رسیده است. به طوری که اکنون متولیان سراسر کشور از مردم درخواست صرفه‌جویی در مصرف می‌کنند تا برق از مدار خارج نشود
سرويس ايران جوان آنلاين: تابستان هنوز به نیمه نرسیده، وضعیت مصرف برق در استان‌هایی، چون خوزستان، بوشهر، قم و مازندران به مرز هشدار رسیده است. به طوری که اکنون متولیان سراسر کشور از مردم درخواست صرفه‌جویی در مصرف می‌کنند تا برق از مدار خارج نشود و بتوانند نیاز بخش خانگی و حتی بخشی از صنایع را تأمین کنند. هشدار‌هایی که با شروع هر تابستان تکرار می‌شود و متولیان به جای برنامه‌ریزی برای چنین روز‌هایی و استفاده از شیوه‌های تجدیدپذیر برق همچون نصب گسترده پنل‌های خورشیدی دست روی دست می‌گذارند تا گویی دوباره خاموشی‌ها در اوج گرما اتفاق بیفتد.

هر روز دما‌سنج دمای جدیدی را نشان می‌دهد. روز به‌روز هوا گرم و گرم‌تر می‌شود و به همان میزان نیز مصرف برق بیشتر می‌شود. تا جایی که این روز‌ها که هنوز تابستان به نیمه نرسیده با افزایش مصرف برق، اداره برق یک سری از استان‌ها همچون خوزستان، بوشهر، قم و مازندران نسبت به ضرورت صرفه‌جویی در راستای جلوگیری از خاموشی‌ها هشدار می‌دهند. ماجرایی که هرسال بخشی از آن فقط با صرفه‌جویی قابل کنترل و مابقی آن نیازمند برنامه‌ریزی ویژه از سوی متولیان است. چراکه مسئولان می‌توانند با توسعه نیروگاه‌های برق همچون نیروگاه‌های برق خورشیدی بخشی از معضل روز‌های اوج مصرف را برطرف کنند و در فصول خنک‌تر سال که نیاز به این حجم از برق نیست هم با صادرات آن برای کشور ارزآوری کنند.

استفاده از برق خورشیدی بهترین راهکار

همان‌طور که گفته شد یکی از مناطقی که اکنون مصرف برق در آن افزایش یافته استان قم است. در این خصوص مدیر امور فوریت‌های برق قم با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر هیچ خاموشی در استان نداشته‌ایم می‌گوید: «امسال هم با تداوم صرفه‌جویی‌ها می‌توانیم تابستانی بدون خاموشی را پشت سر بگذاریم.» محمد ارجمندزاده با اشاره به اینکه پیک مصرف برق استان تاکنون به ۷۹۰ مگاوات رسیده است، اضافه می‌کند: «این رقم نسبت به میزان ۷۷۳ مگاواتی سال گذشته تقریباً افزایش محسوسی نداشته است که این موضوع مرهون همکاری همه بخش‌های استان اعم از ادارات، بخش صنعت و کشاورزی و مشترکان خانگی است.» این مقام مسئول با اشاره به اینکه یکی از راه‌های کاهش مصرف برق در روز‌های پیک مصرف استفاده ادارات از برق خورشیدی است، بیان می‌کند: «تولید برق از صفحات خورشیدی یکی از پاک‌ترین روش‌های تولید برق در مقابل گزینه نیروگاه‌های حرارتی و سیکل ترکیبی است، در حال حاضر نیز ۶ /۱۱ مگاوات انرژی خورشیدی در استان از این طریق تولید می‌شود.» این مقام مسئول هشدار می‌دهد: «در صورتی که مصرف برق استان به بیش از ۸۰۵ مگاوات برسد ناگزیر با خاموشی مواجه خواهیم شد.»

مردم صرفه‌جویی کنند

مضاعف بر استان قم، در مازندران نیز مصرف برق با رشد پلکانی مواجه است. بار پایه پیک مصرف برق در فصل‌های غیرگرم مازندران ۸۰۰ مگاوات و این میزان در زمان پیک به بیش از ۲ هزار و ۲۲۸ مگاوات می‌رسد. مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران بیان می‌کند: «در حال حاضر شبکه پاسخگوی ۲ هزار و ۲۲۸ مگاوات برق است و اگر از این سقف عبور کند موجب فروباری شبکه و ترانس می‌شود که ناچار به اعمال خاموشی خواهیم بود.» رضا غفاری ادامه می‌دهد: «مطمئنیم که با همکاری همه مشترکان مازندران، می‌توانیم از این روز‌های گرم به خوبی عبور کنیم و در تأمین برق مشکلی نداشته باشیم.» در کنار استان مازندران که به مرحله بحران نزدیک شده است، در استان بوشهر نیز به گفته مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق بوشهر وضعیت برق مصرفی شهرستان‌های دشتستان، کنگان، جم، گناوه و محدوده منطقه سه شهرستان بوشهر شامل شهر‌های چغادک و عالی‌شهر و روستا‌های حومه قرمز (پرمصرف) شده و شهرستان‌های دیر، دشتی، گناوه نیز در وضعیت زرد (مصرف رو به افزایش) قرار گرفتند. اردشیر مذکوری می‌گوید: «در ارتباط با شهرستان‌های خارج از وضعیت قرمز و زرد برق مصرفی از مشترکان فهیم هم استانی انتظار است با درک وضعیت موجود نهایت تلاش خود را برای مصرف بهینه برق به کار گیرند.»

عبور خوزستان از مرز بحران

مصرف بهینه برق یا صرفه‌جویی به گفته اغلب متولیان به این معنا نیست که مشترکان اصلاً برق مصرف نکنند، فقط باید دمای کولر را روی ۲۴ درجه نگه دارند و استفاده از وسایل پرمصرف در ساعات پیک خودداری کنند. کاری که فقط در برخی از استان‌ها جوابگو است و در مناطقی همچون خوزستان که وضعیت قرمز را رد کرده مشکلی را برطرف نمی‌کند. چراکه گفته می‌شود خوزستان گرم‌ترین روز‌های تابستان را هر سال در کشور تجربه می‌کند و مصرف برق در این استان رکورد سال گذشته را شکسته است. در این خصوص مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان با اشاره به اینکه این رکورد از پیک ۷ هزار و ۹۱۷ مگاوات سال ۹۷ عبور کرده است، می‌گوید: «این رقم در سال ۹۷ در روز ۱۹ تیرماه ثبت شده بود ولی امسال یک ماه زودتر و در تاریخ ۱۸ خرداد از این رقم عبور کردیم.» محمود دشت بزرگ ادامه می‌دهد: «در صورتی که مصرف برق مدیریت نشود و میزان برق مصرفی بیش از ظرفیت برق تولیدی باشد به شبکه‌ها فشار وارد می‌شود و خط از مدار خارج خواهد شد و قطع برق اتفاق می‌افتد که با توجه به روند افزایشی دمای هوا در این فصل از سال تحمل چنین شرایطی طاقت فرسا خواهد بود.» به گفته این مقام مسئول دمای برخی از مناطق استان از ۵۰ درجه هم عبور کرده است و همین موضوع منجر به افزایش حتی ثانیه‌ای مصرف برق می‌شود. برقی که می‌شد بخش مهمی از آن را از طریق پنل‌های خورشیدی تأمین کرد و این حجم از مشکلات را شاهد نبود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار