کد خبر: 961387
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۴
رفت‌و‌آمد‌های اروپایی‌ها به ایران حاصلی برای برجام ندارد
سرویس بین الملل جوان آنلاین: سفر مشاور دیپلماتیک رئیس‌جمهور فرانسه به تهران در حالی انجام می‌شود که او ظرف چند هفته اخیر برای دومین بار است که به ایران می‌آید، ولی این سفر در شرایطی صورت می‌گیرد که ایران ۱۶تیر، ورود به گام دوم توقف برخی تعهدات برجامی را رسماً اعلام کرد. این رفت‌و آمد‌ها و چند حرکت بی‌ثمر دیگر از جمله احتمال پیوستن کشور حاشیه‌ای فنلاند به سازو کار مالی انتقال پول اروپا سبب شده است که یک مقام کمیسیون اروپا ضمن لفاظی مجدد درباره اهمیت برجام مدعی در جریان بودن تلاش‌های دیپلماتیک زیادی برای حفظ توافق هسته‌ای ایران شود و طبق معمول امریکای برجام‌شکن را ر‌ها کرده و از ایران بخواهد که اقداماتی را در جهت تضعیف برجام انجام ندهد.

یکی از سخنگویان کمیسیون اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران تصریح کرد: «تلاش‌های دیپلماتیک بسیار زیادی برای حفظ توافق هسته‌ای ایران که برای امنیت جهان حائز اهمیت است، وجود دارد.»
وی ادامه داد: «ما همچنان ایران را ترغیب می‌کنیم، اقدامات بیشتری که توافق هسته‌ای را تضعیف می‌کند، انجام ندهد و تمامی فعالیت‌هایی را که با برجام ناسازگار است و شامل تولید اورانیوم با درصد غنای پایین می‌شود متوقف کند و به عقب بازگرداند.»

ایران روز یک شنبه، همزمان با پایان یافتن مهلت ۶۰ روزه به کشور‌های غربی برای عمل به تعهدات خود در برجام دومین گام برای کاستن از تعهدات خود ذیل این توافق را اعلام کرد.
در همین حال روز سه شنبه فرستاده ویژه رئیس‌جمهور فرانسه وارد ایران شد تا دور دیگری از مذاکرات اروپا و ایران به رهبری کاخ الیزه برای جلوگیری از فروپاشی برجام صورت بگیرد. سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران روز دو شنبه با اشاره به این سفر گفته بود: «ما خواهان سفر نمایشی نیستیم، نه خواهان این هستیم که کسی نمایشی به ایران سفر کند و نه نمایشی به جایی خواهیم رفت. ما خواهان سفر‌ها و جلساتی هستیم که منجر به نتیجه و تصمیمی برای تصحیح وضع موجود در برجام شود.»

سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه در پاسخ به سؤالی درباره سفر مشاور دیپلماتیک ماکرون به ایران و اینکه آیا می‌توان به آن‌ها اعتماد کرد، گفت: «ما امید و اعتماد به کسی و کشوری نداریم، ولی باب دیپلماسی باز است و ما براساس نامه رئیس‌جمهور به سران کشور‌های باقیمانده در برجام و بیانیه شورای عالی امنیت ملی، گام‌های خود را بر می‌داریم و اگر آن‌ها نگران زنده ماندن برجام هستند، می‌توانند با اقدامات عملی، نه اینکه سفر برای سفر و نه سفر برای عکس گرفتن و تبلیغ کردن، بخواهند بیایند.» «میشائیل لودرز» کارشناس آلمانی مسائل غرب آسیا در همین رابطه در گفتگو با شبکه خبری ان‌تی‌وی گفت: «مشکل با اتحادیه اروپا این است که کشور‌هایی مثل بریتانیا، فرانسه یا آلمان فقط در حد تعریف از توافق هسته‌ای مانده‌اند، اما از زمانی که امریکا از توافق هسته‌ای خارج شده است، عملاً هیچ کاری برای اینکه ایران از پیامد‌های اقتصادی توافق برخوردار شود، انجام نداده‌اند و این بیشتر به این دلیل است که اروپایی‌ها از بحث سیاسی یا اقتصادی با امریکا اجتناب می‌کنند.

سه کشور اروپایی مؤسس اینستکس حتی در راضی کردن سایر کشور‌های اروپایی هم تلاش لازم را نکرده‌اند و تنها روز یک شنبه اعلام شده است که دولت فنلاند اعلام کرد که در حال بررسی پیوستن به یک نظام تجاری است که اعضای اتحادیه اروپا با هدف نادیده گرفتن تحریم‌های امریکا علیه ایران به وجود آورده‌اند. سخنگوی دولت فنلاند در بیانیه‌ای بدین منظور گفت: «فنلاند از اینستکس، کانال مالی ویژه ایجاد شده توسط فرانسه، آلمان و انگلیس حمایت می‌کند و در حال ارزیابی شرایط لازم برای پیوستن به آن است.»

نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک‌ تصریح کرد که مسکو صرف‌نظر از تحریم‌های ضدایرانی واشنگتن، همچنان بدون ایجاد مکانیسم‌های خاص، به روابط تجاری با ایران ادامه می‌دهد. «ولادیمیر شیزوف‌» تصریح کرد: «همکاران ما در اینجا (بروکسل) برخی اوقات سؤال می‌کنند که به چه دلیل روسیه و چین اینستکس مربوط به خود را ایجاد نمی‌کنند. در این خصوص با این سؤال به آنها پاسخ می‌دهیم: چه نیازی به آن داریم؟ ما از قبل بدون هرگونه توجه به تحریم‌‌‌‌های امریکا، (با ایران) تجارت داشته‌ایم و تجارت خواهیم داشت.»

لاوروف: افزایش سطح غنی‌سازی ایران نقض موافقتنامه پادمانی آژانس نیست

وزیر امور خارجه روسیه گفت که افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران موافقتنامه پادمانی آژانس انرژی اتمی را نقض نمی‌کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه نمی‌تواند این را نادیده بگیرد که ایران ممکن است سطح غنی‌سازی اورانیوم را افزایش دهد اما این موافقتنامه پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را نقض نمی‌کند. به گزارش خبرگزاری اینترفکس، این اظهارات وزیر امور خارجه درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران در حالی مطرح می‌شود که در چند ماه گذشته و در پی تعلل طرف‌های اروپایی برجام برای عمل کردن به تعهدات‌شان در توافق هسته‌ای، ایران اعلام کرد که در گام‌‌‌‌هایی تعیین شده تعهدات برجامی خود را کاهش خواهد داد.
مقامات کشورمان روز یک‌‌‌شنبه اعلام کردند که جمهوری اسلامی گام دوم کاهش تعهدات برجامی را آغاز کرده و در این گام غنی‌سازی خود را از حد تعیین شده در این توافق بالاتر خواهد برد.
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان ضمن تأیید این خبر تأکید کرد که فعلاً رسیدن به غنای مورد نیاز برای تأمین سوخت رآکتور تهران (۲۰ درصد) در دستور کار نیست.

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان پس از آنکه ایران اعلام کرد از حد تعیین شده در برجام برای غنی‌سازی خود فراتر خواهد رفت در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: امروز، ایران در حال برداشتن دور دوم گام‌های جبرانی خود طبق پاراگراف ۳۶ برجام است. ما این حق را برای خود محفوظ می‌دانیم که به اتخاذ اقدامات جبرانی قانونی در چارچوب برجام برای حفاظت از منافع خود در برابر تروریسم اقتصادی ایالات متحده ادامه دهیم.
ظریف تأکید کرد: تمامی این گام‌‌‌‌ها تنها در صورت پایبندی گروه E3 (انگلیس، فرانسه، آلمان) به تعهداتش قابل بازگشت خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار