کد خبر: 961997
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۹
به بهانه انتشار اثر تاریخی نقد خاطرات عباس امیرانتظام
اصغر جمالی‌فر
سرویس تاریخ جوان آنلاین: پیروزی انقلاب اسلامی در یوم‌الله ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ و شکست رژیم پهلوی بدست توانمند مردم دارالاسلام ایران و به رهبری معمار کبیر انقلاب امام امت، میراث خواران انقلاب را بر آن داشت که برای کسب قدرت و رسیدن به مراکز دولتی، به تلاش بپردازند. منافقین، فدائیان و ساواکی‌ها و هم مسلکانشان از فرصت استفاده کرده و به جمع‌آوری اسلحه و مهمات نظامی مشغول شدند.

متین دفتری‌ها، ابراهیم یزدی‌ها، شهریار روحانی‌ها و... به سرقت و جابه‌جا کردن اسناد جاسوسی خود با امریکا و ارتباطشان با ساواک، دست بکار شدند. عباس امیرانتظام‌ها، حسن نزیه‌هاو... به سرقت سرمایه‌ها و ارز‌های بجا مانده در هتل‌ها و انتقال آن به بانک‌های خارجی در امریکا و اروپا به تکاپو مشغول شدند.

در این برهه حساس شهید‌محمد منتظری کمیته‌ای تشکیل داد و به افراد مورد اعتماد و مومن به انقلاب اسلامی، مجوز حمل سلاح و جمع‌آوری ادوات نظامی صادر کرد تا بتوانند اسلحه‌های به یغما رفته را که در دست نااهلان و ضدانقلاب و گروهک‌های معاند و منافق که از پادگان‌ها بسرقت رفته بود، باز پس گیرند و به اسلحه خانه‌های نظام جمهوری اسلامی عودت دهند. محمد منتظری که در متن جریانات روز بود و پیروی از رهبری امام خمینی را وظیفه خود می‌دانست، از عمق مشکلات دولت موقت آگاهی داشت، سخت نگران بود. از جمله نگرانی‌های آن شهید، انتصاب و گماردن افرادی، چون حسن نزیه، امیرانتظام، میناچی، تیمسار مدنی، تیمسار حسین شاکر، تیمسار مصطفائی‌شهشهانی، ابراهیم یونسی، مقدم مراغه‌ای و عناصر ساواکی و ضدانقلاب در پست‌های مهم و حساس کشور و نرسیدن به وضع نابسامان ارتش و ادارات، کارشکنی در کار شهید‌قره‌نی، خالی کردن پادگان‌ها به ویژه در مناطق مرزی، بهم زدن قرارداد‌های نظامی از قبیل آواکس‌ها، فسخ قرارداد پنج ناو زیردریائی از آلمان فروش فانتوم‌های اف ۱۴ تحویل نگرفتن زراد‌خانه مستقر در عمان و از بین رفتن آن، بستن قرارداد هشت ساله خرید گندم از امریکا، ادامه روابط با امریکای جنایتکار‌ـ ارتباط و پیام تبریک به صدام‌حسین صهیونیست از طرف بازرگان و دعوت وی به ایران توسط ابراهیم یزدی، ارتباط با انور‌سادات و عدم قطع روابط با دولت مصر، فراری دادن سران وابسته به رژیم شاه بمانند شاهپور بختیار، طوفانیان، بهارمست و ... همکاری و همیاری در فراری دادن جنایتکاران انگلیسی و امریکائی از مرز باز بازرگان توسط امیرانتظام و ابراهیم یزدی، عدم برقراری دیپلماتیک با انقلاب فلسطین و کشور لیبی و کارشکنی در امر تأسیس سفارتخانه فلسطین بجای سفارت سابق اشغالگر قدس به بهانه راضی نبودن صاحب ملک، قطع نکردن حقوق ساواکی‌ها و افراد فراری رژیم شاه و مماشات و مذاکره و گفتگو با گروهک‌های مخالف، معاند و برانداز جمهوری اسلامی و ده‌ها مواضع غیر اسلامی و انقلابی به عنوان کارنامه سیاه دولت‌موقت، شهید‌محمد را آزرده و نگران کرده بود و او بنا بر تکلیف الهی، اسلامی و میهنی خود بپا خاست. برآشفت، فریاد برآورد و صدای حق خود را بگوش مردم مسلمان ایران و جهان رسانید. دولت‌موقت بازرگان بجای اصلاح خود و ایجاد محیطی اسلامی و انقلابی در ایران شیپور را وارونه نواختند و محمد را دزد، جانی، تروریست و نهایتاً به دروغ از قول پدرش او را دیوانه و روانی خطاب کردند و خواهان محاکمه وی توسط دادستان ضدانقلابی (شهشهانی) و شدیدترین مجازات را از دادستان درخواست کردند و هنوز هم یاران بازرگان به اتهامات شایعات، شبهات علیه شهید‌محمد منتظری ادامه می‌دهند.

محمدی در جنگ تحمیلی به عنوان نماینده مجلس در جلسات شورای عالی دفاع شرکت می‌کرد و نهایتاً در هفتم تیرماه ۱۳۶۰ توسط عناصر منافق و امریکائی در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در کنار سالار شهیدان انمقلاب اسلامی (شهید‌بهشتی) و ۷۲ تن از یاران انقلاب به فیض شهادت نائل آمد. کتاب «آن سوی اتهام» خاطرات عباس امیرانتظام است که توسط نشر نی با اجازه و همراهی وزارت ارشاد دولت اصلاح‌طلب به چاپ ششم رسید. نقد کتاب توسط جمالی‌فرد به ناشر کتاب ارسال شد ناشر بر خلاف قولی که داده بود، حاضر به چاپ آن نشد، زیرا او طرفدار نهضت‌آزادی و از دوستان عباس امیرانتظام، یهودی آنوسی بود. هم از این روی بود که به انتشار جداگانه این نقد در قالب اثری که در معرفی آن سخن می‌رود اقدام شد. امید آنکه تاریخ پژوهان انقلاب را مفید آید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار