کد خبر: 962066
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۱
رئیس کمیسیون امور بین‌الملل در مجلس دومای روسیه گفته که سامانه‌های موشکی روسی اس ۴۰۰ پس از آغاز صادرات آن‌ها به ترکیه، به زودی در دیگر کشور‌های منطقه دیده خواهند شد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین:  این در حالی است که ایالات متحده قصد دارد در روز‌های آینده تحریم‌هایی را در ارتباط با خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسی توسط ترکیه علیه این کشور وضع کند تا احتمالاً به همه دوستان و دشمنان نشان داده باشد که برای جلوگیری از مسلح شدن به این سامانه روسی که نوع تغییر‌دهنده بازی به حساب می‌آید، حتی به عضو ناتو رحم نخواهد شد و مقابله‌ای جدی در دستور کار واشنگتن با آن قرار دارد.
طبق اعلام وزارت دفاع ترکیه، در ادامه تحویل سامانه موشکی اس ۴۰۰ توسط روسیه به این کشور، با تحویل سه محموله قطعات این سامانه روسی به ترکیه روند صادرات این سامانه در حال نهایی شدن است، اما امریکا علاوه بر آنکارا باید نگران سایر کشور‌های منطقه باشد. به گزارش ایسنا، لیونید اسلوتسکی، رئیس کمیسیون امور بین‌الملل در مجلس دومای روسیه در مصاحبه با شبکه خبری روسیا الیوم درباره قصد تعدادی از کشور‌های منطقه برای خرید سامانه‌های موشکی اس ۴۰۰ اظهار کرد: این امر قطعاً محقق خواهد شد و ترکیه اولین کشور در این راه است و اس ۴۰۰ و انواع دیگر سلاح‌های جدید ساخت روسیه در منطقه دیده خواهند شد. رئیس کمیسیون امور بین‌الملل در مجلس دومای روسیه گفت: ما به همکاری‌های مستحکم و گسترده خود با کشور‌های منطقه ادامه خواهیم داد و اطمینان دارم باید این همکاری‌ها را در زمینه‌های مختلف توسعه دهیم. اسلوتسکی افزود: کشور‌های مهم و بسیار بزرگی وجود دارند که از نیاز‌های مشابه خود به این سلاح‌ها صحبت می‌کنند و قطعاً به این نیاز‌ها پاسخ داده خواهد شد. این مسئول دومای روسیه در ادامه گفت: من از حامیان ایجاد موانعی بازدارنده در برابر آغاز هرگونه درگیری نظامی هستم، اما چنین سامانه‌هایی که امروز قدرتمند‌ترین سلاح‌ها محسوب می‌شوند، در حقیقت به منزله عاملی مؤثرتر برای تضمین صلح هستند و کشور‌هایی که آن‌ها را دارند، می‌توانند اطمینان داشته باشند، زیرا هرگونه حمله موشکی حتی آن‌هایی که مدت زمان رصد تا اصابت به هدف کمتر از یک دقیقه است، به طور قطع رهگیری خواهند شد. اسلوتسکی ادامه داد: صادرات سامانه‌های اس ۴۰۰ به دیگر کشور‌های منطقه قطعاً انجام می‌شود و در اسرع وقت آغاز خواهد شد. واشنگتن استقرار این سامانه‌ها در خاک ترکیه را خطری برای سامانه‌های دفاعی کشور‌های عضو ناتو دانست. پیش از این چند کشور عربی تمایل خود را برای خرید سامانه‌های یاد شده اعلام کردند. روسیه تاکنون این سامانه‌ها را تنها در اختیار دو کشور چین و ترکیه قرار داده است. برخی منابع آگاه نیز فاش کردند، مصر نیز در حال بررسی این مسئله با روسیه است، همچنین عربستان از دستیابی به توافق‌های اولیه با روسیه برای خرید این سامانه‌ها و دیگر سلاح‌های روسی خبر داده است.

اعلام تحریم‌های امریکا تا آخر هفته
تیم رئیس‌جمهور امریکا دونالد ترامپ بسته تحریمی علیه ترکیه را مشخص کرده‌اند. شبکه خبری بلومبرگ به نقل یکی از منابع خود در دولت امریکا اطلاع داد که تحریم‌ها اواخر هفته اعلام خواهد شد. به دنبال آن گروهی از سناتور‌های امریکایی از ترامپ خواسته‌اند که تحریم‌هایی علیه ترکیه در ارتباط با آغاز خرید اس ۴۰۰ روسی وضع کند. بورس کالنوکی در مقاله‌ای در روزنامه آلمانی دی‌ولت نوشته است: درک اینکه چرا رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه می‌خواهد کشورش به هر قیمتی به سامانه پدافند هوایی اس ۴۰۰ روسیه دست یابد، برای کارشناسان امنیتی دشوار است. در ادامه این مقاله آمده است: می‌توان به این حقیقت که آنکارا تصمیم به اجرای چنین توافقی گرفته است، به عنوان راهی غیرقابل بازگشت برای ترکیه نگریست که پس از آن آنکارا از صفوف متحدانش خارج خواهد شد.
بر اساس این مقاله، در شرایطی که ترکیه با روسیه به عنوان یک شریک مذاکره در خاورمیانه (غرب آسیا) رفتار می‌کند و در حالی که گفته می‌شود مسکو نفوذ بیشتری در مقایسه با امریکا در منطقه دارد، ترکیه تصمیم به اجرای این توافق به‌رغم انتقاد ناتو و امریکا گرفته است. برداشت دیگر از این اقدام ترکیه آن است که رئیس‌جمهور ترکیه قصد دارد از امریکا فاصله بگیرد همچنان که سامانه‌های اس ۴۰۰ ممکن است در نزدیکی آنکارا مستقر شود. در این مقاله آمده است: در کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶، پارلمان ترکیه از هوا هدف قرار گرفت، بنابراین رئیس‌جمهور ممکن است نگران باشد که چنانچه سامانه‌های پاتریوت ساخت امریکا در این کشور مستقر شوند، واشنگتن در شرایط مشابه می‌تواند آن‌ها را از راه دور خاموش کند.

نگرانی اسرائیل از ترکیه و ایران
وزیر دارایی سابق رژیم صهیونیستی و مؤسس حزب میانه‌رو و لیبرال «آینده» از امریکا خواست ترکیه را در واکنش به خرید سامانه‌های اس ۴۰۰ روسیه از برنامه‌های تولید جنگنده‌های اف ۳۵ خارج کند. به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، یائیر لاپید، رئیس حزب میانه‌رو و لیبرال «آینده» و وزیر دارایی سابق رژیم صهیونیستی که در حال حاضر مرد شماره دو ائتلاف «آبی سفید» است در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: امریکا باید قرارداد «اف ۳۵» با ترکیه را لغو کند در غیر این صورت، اگر ترکیه و ایران چگونگی خنثی‌سازی آخرین سلاح امریکایی را یاد بگیرند هیچ مانعی بر سر راه‌شان وجود نخواهد داشت. لاپید در ادامه افزود که وی در سال گذشته میلادی به قانونگذاران کنگره امریکا هشدار داده بود که آنکارا تمامی تهدیدات واشنگتن را نادیده خواهد گرفت و سامانه‌های اس۴۰۰ روسیه را به دست خواهد آورد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار