کد خبر: 962356
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۳
روزگذشته سخنگوی دستگاه قضایی در ششمین نشست خبری‌اش به سؤالات خبرنگاران در زمینه مهم‌ترین اخبار این حوزه پاسخ داد.
سرویس جامعه جوان آنلاین: بازداشت تعدادی از کارکنان سازمان غذا و دارو، ماجرای بازداشت اکبر طبری و شروع تحقیقات پرونده‌اش، رد جاسوس‌بودن عیسی شریفی، بازداشت یک دوتابعیتی و صدور رأی دادگاه‌های ریخته‌گران و هادی رضوی از مهم‌ترین اخبار این نشست بود.

گلایه از ۲ نماینده مجلس
در روز‌های اخیر خبر دستگیری «اکبر طبری» معاون اجرایی سابق قوه‌قضائیه، به نقل از یکی از نمایندگان مجلس و اظهارنظر نماینده دیگری پیرامون اتهامات انتسابی این فرد، حاشیه‌ساز شده بود.
غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری‌اش در این زمینه گفت: از هر دو نماینده مجلس که در این باب اظهارنظر کرده بودند، گله دارم. قرار نیست شخص دیگری سخنگوی قوه قضائیه باشد. اخبار قوه قضائیه را باید سخنگوی آن بیان کند. شما که در منصب قانون‌گذاری هستید، اطلاع ندارید و سزاوار نیست بدون اطلاع از پرونده و براساس ذهنیات خود موضوعی را به فردی نسبت دهید.
سخنگوی قوه‌قضائیه عنوان کرد: فردی که قبلاً در حوزه ریاست قوه قضائیه معاون یکی از بخش‌ها بوده و در آن حوزه شاغل بوده است، تحت تعقیب قرار گرفته و پرونده‌ای تشکیل داده و فرد مذکور و افراد دیگری بازداشت شده‌اند که این خبر صحت دارد.

بازداشت طبری با دستور دادسرا
وی در رابطه با موضوع پرونده اکبر طبری گفت: موضوع پرونده آنچه در بیرون گفته می‌شود، نیست؛ بلکه راجع به ارتباطات ناصواب و خلاف با برخی از افراد پرونده‌ها، توصیه و اعمال نفوذ در پرونده‌های قضایی مطرح بوده است که این پرونده تازه تشکیل شده و تحقیقات ادامه دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا صحت دارد رئیس قوه‌قضائیه دستور این بازداشت را صادر کرده باشد، تأکید کرد: هیچ‌گاه نه رئیس قوه‌قضائیه و نه من به عنوان رئیس کل دستور بازداشت شخصی را صادر نمی‌کنیم. بالاتر از آن، صالح به صدور چنین دستوری نیستیم، این امر از اختصاصات مقامات قضایی دادسرا است، ما مقید هستیم که امور در چارچوب ضوابط انجام شود.

جرم شریفی مالی است
اسماعیلی در پاسخ به سؤالی درباره بازداشت عیسی شریفی، قائم‌مقام شهردار اسبق تهران، اتهامات او، علت رسیدگی در دادگاه نظامی و همچنین اخباری که در این زمینه منتشر می‌شود، گفت: هم خبر اعدام و هم خبر جاسوسی دروغ است. در پرونده چنین اتهاماتی وجود ندارد؛ پرونده در حوزه جرائم مالی است و در دادسرای نظامی رسیدگی و منجر به صدور کیفرخواست شده و در نوبت دادگاه است. برای اینکه ایشان نظامی بود و مأمور به شهرداری و سازمان قضایی نیرو‌های مسلح وظیفه رسیدگی به جرائم این حوزه را عهده‌دار است. این پرونده ۱۳ متهم دارد و متهمین اصلی کماکان بازداشتند. 

۶ نفر تحت تعقیب بابت دارو
سخنگوی قوه‌قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره بازداشت تعدادی از کارمندان سازمان غذا و دارو هم گفت: در ارتباط با موضوع دارو پرونده‌ای در دادسرای تهران تشکیل شده و یکی از شرکت‌هایی که در کار تولید و واردات دارو فعالیت می‌کرده و ارز‌های قابل توجهی از سیستم بانکی اخذ کرده و تعهدات ارزی خود را انجام نداده است؛ به لحاظ انجام ندادن تعهدات و گران‌نمایی دارو‌های وارداتی با صدور فاکتور‌های متعدد، تحت تعقیب قرار گرفته است.
وی افزود: در این رابطه سه نفر از حوزه مربوطه در سازمان غذا و دارو به اتهام اخذ رشوه تحت تعقیب قرار گرفتند. البته الان متهمان با صدور قرار تأمین آزاد هستند و پرونده مراحل اولیه تکمیل تحقیقات را طی می‌کند.
اسماعیلی افزود: پس از تکمیل پرونده اگر به دادگاه ویژه ارسال شد، علنی می‌شود. سه نفر از شرکت‌های خصوصی و سه نفر هم از سازمان مربوطه تحت تعقیب قرار گرفته‌اند.

بازهم دوتابعیتی دردسرساز
اسماعیلی در پاسخ به سؤالی درباره بازداشت فریبا عدالت‌خواه و اینکه کنسولگری فرانسه خواسته دسترسی به ایشان داشته باشد، گفت: او جزو متهمانی است که اخیراً دستگیر شده و به لحاظ ماهیت پرونده و موضوعاتی که مطرح است، هنوز وقت اطلاع‌رسانی این پرونده نیست و اصل بازداشت ایشان را تأیید می‌کنیم و با ادامه رسیدگی به آن اطلاع‌رسانی شفاف‌تری انجام و در موقع مناسب تصمیم‌گیری می‌شود.

پایان ماجرای فیروز، بهروز و ...
سخنگوی دستگاه قضا درباره پرونده ریخته‌گران هم گفت: ۵۸نفر در دادگاه‌های ویژه محکومیت پیدا کرده‌اند یا محکومیت‌های سابق‌الصدور آن‌ها به قطعیت و مرحله اجرا رسیده است. در پرونده‌های اخیر شهروز ریخته‌گران به جهت اخلال در نظام اقتصادی به هفت سال حبس، فیروز ریخته‌گران به جهت مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی به ۱۵سال حبس و بهروز ریخته‌گران متهم اصلی این پرونده هم به جرم اخلال عمده در نظام اقتصادی، نظام پولی و بانکی به ۱۵سال حبس محکوم شدند که البته دو محکومیت دو و سه سال حبس هم دارد که مجازات اشد قابل اجراست. فراز ریخته‌گران هم به هفت سال حبس محکوم شد.

رضوی و پهلوان در نقطه پایان
سخنگوی قوه‌قضائیه همچنین گفت: یک بخش از پرونده بانک سرمایه که ۲۹متهم دارد در ۱۹ جلسه دادگاه علنی برگزار و رأی دادگاه هادی رضوی صادر شده که در حال تایپ است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا صدور حکم حبس ابد برای پرونده پهلوان و اینکه گفته می‌شود، پای چندین استاندار در این پرونده باز شده است صحت دارد، گفت: پرونده رضوی که گفته شد، حکم صادر شده و در حال تایپ است. در پرونده پدیده شاندیز هم حکم صادر شده و به دلیل اینکه پرونده مطول و سنگینی است، ممکن است متن دادنامه آن حدود ۴۰۰یا ۵۰۰صفحه باشد.

هیچ ملاحظه سیاسی نداشتیم
سخنگوی قوه قضائیه درباره معرفی حقوقدان‌های جدید شورای نگهبان هم گفت: در راستای این جابه‌جایی‌ها وقتی کارنامه علمی این افراد را مطالعه می‌کنید، می‌بینید چه کارنامه درخشانی دارند و چه عزیزانی رأی آوردند و چه عزیزانی که رأی نیاوردند.
وی با بیان اینکه منظر دستگاه قضایی در این معرفی منظر تسلط به مبانی علم حقوق و البته انقلابی بودن است، تأکید کرد: شاخصه انقلابی بودن را در مقایسه با شاخصه تحصیلات آکادمیک و صاحب تدریس بودن، کمرنگ می‌دانیم. هیچ ملاحظه سیاسی در این معرفی مدنظر قوه قضائیه نبود.
گفتنی است حسن صادقی‌مقدم، هادی طحان نظیف و محمد دهقان با رأی مجلس به عنوان اعضای حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار