کد خبر: 962438
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۶
ايفاي نقش همسري تمام مناسبات را تغيير مي‌دهد
سیاری از جوانان در زمان قبل از ازدواج در ذهن خود یک زندگی آرام و عاشقانه، به دور از هر اختلاف و درگیری را تصور می‌کنند که در کنار کسی که دوستش دارند و با هم تفاهم کامل دارند عاشقانه زندگی می‌کنند
بنفشه قاسمی زاده*
سرویس سبک زندگی جوان آ‌نلاین: آقایی که در زمان تجرد بدون توجه به آینده تمام درآمد خود را صرف سفر‌های مجردی، تفریحات و حضور در مهمانی‌های دوستانه می‌کند، بعد از ازدواج لازم است برای پذیرش مسئولیت‌های زندگی زناشویی جایی باز کند، بنابراین در نقش قبلی خود تجدید نظر کرده و بیشتر همسر می‌شود تا دوست و رفیق. این تغییر نقش‌ها در مورد تمام نقش‌هایی که افراد بر عهده دارند لازم است انجام شود، مانند نقش فرزند، دوست، همکار، همسایه، برادر، خواهر، خاله، دایی، عمو، عمه و... و درواقع با ایفای نقش همسری، انقلابی در سایر نقش‌ها و مناسبات او رخ می‌دهد.
این نقش‌ها گاهی نیاز است کمی اصلاح شود و نیاز به تغییرات اندک دارد و بعضی اوقات نیاز است به طور کامل بازتعریف شده و تغییر داده شود. برای انجام این فرآیند، روان‌شناس و مشاور می‌توانند کمک شایانی به زوجین ارائه دهند تا با شیوه درست، این بازتعریف انجام شود. بدون آنکه باعث بروز دلگیری‌ها، ناراحتی، منازعات و بحث بین افراد مهم زندگی شود.
بسیاری از جوانان در زمان قبل از ازدواج در ذهن خود یک زندگی آرام و عاشقانه، به دور از هر اختلاف و درگیری را تصور می‌کنند که در کنار کسی که دوستش دارند و با هم تفاهم کامل دارند عاشقانه زندگی می‌کنند، اما آنچه در واقعیت وجود دارد در اولین اختلاف نظر به‌شدت بروز پیدا می‌کند. این افراد با مشاهده اولین اختلافات و درگیری‌ها غافلگیر شده، آمال و آرزو‌های خود را برباد‌رفته می‌بینند. بنابراین بلافاصله خشمگین یا ناامید شده و تصمیم به جدایی می‌گیرند یا وارد روابط دیگر می‌شوند.
یکی از مهم‌ترین خدمات روان‌شناختی که می‌تواند در مرحله مشاوره پیش از ازدواج ارائه شود، جلب توجه افراد به این نکته است که هیچ دو انسانی شبیه هم نیستند. بنابراین در هر رابطه‌ای چالش‌هایی وجود دارد که می‌تواند زندگی واقعی را با زندگی ایده‌آل و رؤیایی متفاوت کند. آنچه در این شرایط می‌تواند به افراد کمک کند مسئولیت‌پذیری، توجه به تفاوت‌های جنسیتی، داشتن مهارت‌های مدیریت بحران، مدیریت خشم و حل تعارض و تصمیم‌گیری است که توسط روان‌شناسان در صورت نیاز افراد، آموزش داده خواهد شد.
نکته قابل توجه دیگر در این فرآیند توجه به سلامت روان افراد است و جلب توجه افراد به این نکته که لزوماً دو انسان سالم در جوار هم به خوشبختی نمی‌رسند، چون ازدواج مهم‌ترین رابطه زندگی هر شخص در طول مسیر عمر است و نزدیکی و صمیمتی که بعد از قرار گرفتن در این رابطه بین افراد شکل می‌گیرد، تقریباً در هیچ رابطه دیگری وجود ندارد. به دلیل وجود همین نزدیکی و صمیمیت زیاد و اینکه زوجین زمان بسیاری را با یکدیگر می‌گذرانند، مسائل و اختلافات بسیار کوچک نیز می‌تواند زمینه‌ساز بروز اختلافات شدید شود. به همین علت با وجودی که برخورداری از سلامت روان یکی از مهم‌ترین شرایط ازدواج است، اما شرط کافی نیست. مسائل بسیار زیادی در طول جلسات انفرادی و زوجی بررسی می‌شود تا اطلاعات کافی در اختیار مراجعه‌کنندگان قرار گیرد و حتی یادآوری این نکته که به صرف برخورداری از سلامت نسبی روانی طرفین، شما نباید تصمیم به ازدواج بگیرید. چون دو انسان بالغ و سالم می‌توانند در کنار هم زندگی کنند، اما لزوماً شاد و خوشبخت نخواهند بود، مانند مسافرانی که به مقاصد متفاوت می‌روند، اما در کنار هم و در یک تاکسی سوار هستند، پس در انتخاب همسر معیار‌های بسیار متنوع و ظریفی را باید مد نظر قرار داد.
*روانشناس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار