کد خبر: 962967
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۹
با افشاگری‌های وزیر بهداشت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بازار افشاگری و تکذیب و تأیید حسابی داغ شده و هر روز اسناد و مدارک تازه‌ای از فساد‌های این حوزه منتشر می‌شود. آخرین نسخه افشاگری‌های اتفاق افتاده در حوزه غذا و دارو انتشار نامه‌ای از سید کامل نقوی‌نژاد، معاون توسعه مدیریت و منابع به معاون تازه نفس سازمان غذا و دارو است؛ نامه‌ای که نشان می‌دهد ۱۰ شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی تعهدات ارزی خود را به مبلغ ۱۳۰ میلیون یورو ایفا نکرده‌اند.
کبری فرشچی
سرویس جامعه جوان آنلاین: این نامه نسخه قدیمی‌تری نیز دارد؛ نسخه‌ای که در ۱۸ خرداد از سوی رئیس، رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری به چهار وزیر از جمله وزیر بهداشت ارسال شده و پیرو نامه ارسالی بانک مرکزی درباره عدم ایفای تعهد ۱۰ شرکت داروسازی و تجهیزات پزشکی در برابر ارزی که دریافت کرده‌اند، دستور رسیدگی صادر کرده است. حالا مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت درباره نامه واعظی می‌گوید نامه قدیمی است و تأکید دارد بعضاً این شرکت‌ها تعهدات خود را انجام داده‌اند! در بازار داغ افشاگری رانت‌ها و فساد‌های دارویی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو معتقد است در این پروسه امکان تخلف، تقلب، گرانفروشی و ورود دارو به بازار سیاه وجود ندارد، مگر اینکه یک کار مافیایی انجام شود.
رد و بدل شدن اتهامات گسترده و رو شدن اسنادی از تخلفات در حوزه غذا و دارو همچنان ادامه دارد. حالا دو سند تازه رو شده است. دو نامه یکی نامه رئیس دفتر رئیس‌جمهور به چهار وزیر که در پی نامه بانک مرکزی درباره تخلفات ارزی ۱۳۰ میلیون یورویی ۱۰ شرکت دارو و تجهیزات پزشکی و برای پیگیری آن نوشته شده و دیگری نامه معاون توسعه مدیریت و منابع به معاون تازه نفس سازمان غذا و دارو برای پیگیری همین ۱۳۰ میلیون یورو ارز گمشده!

روابط عمومی وزارت بهداشت: پیگیری می‌کنیم
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در واکنش به خبر نامه محمود واعظی، رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری به چهار وزیر از جمله وزیر بهداشت درباره گم شدن یک میلیارد یورو ارز دولتی می‌گوید: این نامه قدیمی است و قاعدتاً یکسری از این شرکت‌های دریافت‌کننده ارز برای واردات تجهیزات پزشکی بعد از آن تاریخ تعهدات خود را ایفا کرده‌اند. این نامه در راستای اقداماتی است که در وزارت بهداشت در ماه‌های پایانی سال گذشته و در ماه‌های ابتدایی سال جاری انجام شده، برای اینکه دقیقا تفکیک شود چه کسانی ارز گرفته‌اند و در قبال آن چه چیزی را وارد کرده‌اند و آیا مطابق ثبت سفارشات، واردات انجام شده است یا خیر و بعد از آن هم رهگیری شود تا جایی که اطمینان حاصل شود که تجهیزات وارد شده به دست مشتری واقعی به قیمت مصوب
رسیده باشد. به گفته وی، دستور رئیس‌جمهور دقیقاً در همین جهت بود که آیا این شرکت‌های واردکننده تجهیزات پزشکی تعهدات خود را انجام داده‌اند یا خیر. جهانپور ادامه می‌دهد: فکر می‌کنم بعضاً این شرکت‌ها تعهدات خود را انجام داده باشند و دستگاه‌های نظارتی هم گزارش آن را تهیه کرده باشند. البته همچنان تیم‌هایی را با دستور وزیر بهداشت در سازمان غذا و دارو داریم که در حوزه تجهیزات پزشکی همه شرکت‌هایی را که ممکن است ارز برای واردات دریافت کرده باشند، پیگیری می‌کنند.

امکان تخلف نیست مگر برای مافیا
ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو ضمن اشاره به پروسه واردات دارو به کشور، تأکید می‌کند در این پروسه امکان تخلف، تقلب، گرانفروشی و ورود دارو به بازار سیاه وجود ندارد، مگر اینکه یک کار مافیایی انجام شود.
به گفته وی، براساس ثبت سفارش انجام شده، شرکت واردکننده دارو از سازمان غذا و دارو درخواست تخصیص ارز می‌کند. سپس سازمان غذا و دارو اطلاعات ثبت سفارش شرکت واردکننده دارو را بررسی می‌کند تا با سیاست‌هایی که از پیش برای آن شرکت تعیین کرده، مغایرت نداشته باشد. بر این اساس کمیته تخصیص ارز در سازمان غذا و دارو که متشکل از تعدادی از مدیران این سازمان است، براساس اولویت‌های کشور و شاخص‌های دیگر پروفرما‌ها را بررسی کرده و فهرست پیشنهادی خود را به بانک مرکزی می‌دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار