کد خبر: 962973
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۸
حسن رشوند
خلیج فارس را شاید بتوان یکی از امن‌ترین آبراه‌های بین‌المللی دانست. از اواخر دهه ۸۰ که تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز به سپاه پاسداران محول شده است، امنیت در این منطقه به طرز قابل چشمگیری افزایش پیدا کرده است. نیروی دریایی سپاه، ثبت عبور و مرور شناور‌های خارجی را برعهده دارد و همه شناور‌های عبوری از تنگه هرمز موظف هستند که خود را به نیرو‌های ایرانی معرفی کنند. این مسئله امنیت را برای این منطقه به ارمغان آورده است. البته امریکا و برخی دیگر از کشور‌ها در چندین نوبت به دنبال ناامن کردن این منطقه بوده‌اند که با اقدام حساب شده نیروی دریایی سپاه، این توطئه‌ها خنثی شده است.
نکته مهم در مورد امنیت این منطقه این است که امنیت در این منطقه امروز تعریف وسیع‌تری یافته است و تنها بُعد نظامی نداشته و امنیت همه‌جانبه را شامل می‌شود. اگر نتوان امنیت انرژی و اقتصادی در خلیج فارس را هم سطح امنیت نظامی این منطقه ژئو استراتژیک دانست، به یقین اهمیت برقراری امنیت انرژی و اقتصادی آن کمتر از امنیت نظامی نیست و سپاه پیشگام برقراری این امنیت همه جانبه است و طبیعی است که در این مسیر، با عوامل مخل آن که روزگاری در قالب دزدان دریایی خلیج عدن فعالیت می‌کردند وبخشی از نیروی مسلح ایران یعنی ارتش جمهوری اسلامی کشتی‌ها و نفتکش‌ها را به سلامت از این خلیج اسکورت و عبور می‌داد، امروز نیز امنیت برقراری نظم و نجات کشتی‌ها و نفتکش‌ها از دزدان سازماندهی شده انگلیسی در خلیج فارس برعهده سپاه است و این نهاد همیشه بیدار، اجازه نخواهد داد دولت‌های دزدی همچون انگلیس ضمن به مخاطره انداختن امنیت دیگر ناوگان دریایی در خلیج فارس و ایجاد هر نوع حادثه خطرناکی که حاصل برخورد کشتی‌های دشمن انگلیسی یا امریکایی با دیگر ناوگان دریایی در پهنای این آبراه دریایی است، و یا با دزدی سوخت، سرمایه ایران اسلامی را به تاراج ببرند.
اقدام سپاه در توقیف کشتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس و یا نفتکش دیگر انگلیسی که با خاموش کردن GPS خود خطر یک فاجعه دریایی را داشت رقم می‌زد، از مأموریت‌های اصلی سپاه در خلیج فارس بوده و هست.
رهبر معظم انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور با انتقاد بسیار شدید از دزدی دریایی انگلیسی‌های خبیث گفتند: آن‌ها که خباثت‌شان برای همه آشکار است کشتی ما را با راهزنی دریایی ربوده‌اند، اما سعی می‌کنند به آن شکل قانونی بدهند. البته عناصر مؤمن در جمهوری اسلامی این کار‌ها را بی‌جواب نمی‌گذارند و در فرصت و جای مناسب پاسخ خواهند داد. هرچند توقیف دو نفتکش انگلیسی هنوز پاسخ آن رفتار وقیحانه انگلیسی‌ها نیست و آن‌ها در زمان و مکان مناسب، پاسخ لازم را دریافت خواهند کرد، اما این اقدام را باید پاسخ اولیه‌ای دانست تا مقامات انگلیسی و یا هر دولت دیگری که چنین رفتار‌های خارج از قاعده و غیرعقلانی در سر دارند، متوجه عمق پاسخ ایران باشند. بنابراین باید توجه داشت که این اقدام، پاسخ واقعی به اقدام خباثت آمیز انگلیس نبوده و تنها یک هشدار به کشور‌هایی است که سعی دارند ثبات منطقه‌ای، امنیت انرژی و اقتصاد منطقه را به خطر بیندازند. انگلیس با توقیف نفتکش ایرانی اشتباه بزرگی کرد. استراتژی ایران برای تلافی یقیناً یک استراتژی «ابهام» است.
در واقع زجرکش کردن و در ابهام و انتظار گذاشتن، به مراتب گزنده‌تر از گفتن و زدن بلافاصله ضربت به دشمن است. جمهوری اسلامی ایران، با سران تروریست‌ها در کردستان عراق و سران داعش در سوریه همین کار را کرد. اعلام کرد قطعاً تروریست‌های جنایتکار را مجازات می‌کند، اما آن‌ها را چند هفته در «استند بای» نگه داشت. تروریست‌ها چند هفته نگران بودند که ایران، چه زمان و از کدام طرف و چگونه ضریه خواهد زد و ... ناگهان ضربت ذوالفقار فرود آمد و مقر فرماندهی آن‌ها را نابود کرد. حالا نوبت دزدان دریایی انگلیسی است که نفتکش حامل نفت ایران را در تنگه بین‌المللی جبل‌الطارق توقیف کردند. انگلیسی‌ها حدود دو هفته است که سراسیمه‌اند. آن‌ها به‌درستی می‌دانستند که ایران وقتی می‌گوید خباثت شما بی‌جواب نمی‌ماند و تودهنی خواهید خورد، این اولتیماتوم تنها درحرف باقی نخواهد ماند.
دیروز وزیر خارجه خبیث انگلیس گام دوم اشتباه را برداشت و با یک فرار به جلو، نامه شکایت خود را به شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر توقیف دو کشتی انگلیسی توسط جمهوری اسلامی ایران به این شورا ارسال کرد. این در حالی است که دولت خبیث و دزد انگلیس، بیش از سه هفته است که ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت ایران را در جبل الطارق توقیف و میلیون‌ها دلار خسارت مادی و معنوی را بر ایران اسلامی تحمیل کرده است.
امروز انگلیسی‌ها به جای اینکه پاسخ دهند که چرا چنین خبطی را در توقیف نفتکش ایرانی کرده اند، با شانتاژ تبلیغاتی و جنگ روانی فریاد مظلومیت سر داده و شکایت به شورای امنیت سازمان ملل می‌برند. رفتار انگلیسی‌ها آنقدر سخیف است که حتی روزنامه انگلیسی ایندیپندنت با انتقاد از عملکرد مقامات کشورش نوشت: «اقدام ایران برای توقیف نفتکش آن‌ها در عصر جمعه (۲۸ تیر) در تنگه هرمز، اقدامی اجتناب ناپذیر و تاوانی بود که انگلیس با بی فکری‌اش داد».
آنچه مسلم است، اینکه ایران از حقوق خود نه در خلیج فارس و نه در هیچ نقطه‌ای دیگر که امنیت و منافع خود را درخطر ببیند، کوتاه نخواهد آمد. چه این منافع در خلیج فارس تعریف شده باشد یا در دریای مدیترانه یا جای دیگر. چه خوب رابرت فیسک، سرمقاله نویس همین روزنامه در بحبوحه بحران سوریه نوشته بود: در زمانی که عربستان قلدری و اسرائیل دیوانگی می‌کنند، ایران همچون یک صوفی نجیب از خلیج فارس تا مدیترانه را مدیریت می‌کند». طبیعی است که همین مدیریت همراه با اقتدار است که امروز باعث عصبانیت دشمن منطقه‌ای از آل سعود و آل نهیان گرفته تا دشمنان فرامنطقه‌ای آن، امریکا و انگلیس با همه توان به مقابله با ایران اسلامی بر آمده‌اند که به فضل خداوند با سرافکندگی و شکست مجبور به ترک منطقه خواهند شد. البته لازمه غلبه و پیروزی بر دشمن، ایستادگی برگرفته از ایمان راسخ و امید به نصرت الهی است که ملت ایران به کرات، ایستادگی خود را به رخ دشمن کشیده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار