کد خبر: 963267
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۴
بالاخره کش و قوس انتخاباتی میان دو نامزد حزب محافظه‌کار به سرانجام رسید و بوریس جانسون میراث‌بر ناکامی‌های «ترزا می» شد. هم در موضوع چالش‌برانگیر خروج از اتحادیه اروپا که تا به حال دو نخست‌وزیر را به زیر کشیده است و هم در پرونده راهزنی دریایی علیه ایران و درماندگی در واکنش به پاسخ قاطع ایران به این اقدام.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: اعضای حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس بوریس جانسون، وزیر خارجه سابق را با اکثریت قاطع آرا به رهبری حزب و جانشینی ترزا می، نخست‌وزیر، انتخاب کردند. در انتخابات رهبری حزب، بوریس جانسون بیش از ٩٢ هزار رأی به دست آورد در حالی که تعداد آرای جرمی هانت، وزیر خارجه دولت ترزا می‌و رقیب او، کمتر از ٤٧ هزار رأی بوده است.
با اعلام نتیجه رأی‌گیری، بوریس جانسون در سخنان کوتاهی از ترزا می‌به خاطر «خدمات خارق‌العاده به کشور» ستایش کرد و گفت که خدمت در سمت وزیر خارجه در کابینه خانم می‌برای او مایه افتخار بوده است. او از اعضای حزب به خاطر رأی به خود تشکر کرد. او در عین حال گفت: «تردیدی نیست که هستند کسانی که عاقلانه بودن رأی شما را به پرسش خواهند گرفت، اما باید بگویم که هیچ فرد و هیچ حزبی خردورزی را در انحصار خود ندارد.» او در عین حال گفت: «مانند غولی خفته، ما ریسمان‌های تردید نسبت به خود و منفی‌بافی را قطع خواهیم کرد و برای این منظور، آموزش و پرورش بهتر، زیرساخت‌های بهتر، پلیس بیشتر، ارتباط بهتر اینترنتی در هر خانه را ایجاد خواهیم کرد. ما این کشور حیرت‌آور را متحد کرده و به پیش خواهیم برد.»‌
پیش از اعلام نتیجه رأی‌گیری هم انتظار می‌رفت بوریس جانسون، وزیر امور خارجه قبلی از رقیب دیگر خود، جرمی هانت برای تصدی مقام نخست‌وزیری براساس نظرسنجی‌ها جلوتر باشد و به جانشینی ترزا می‌برسد. ترزا می‌به علت ناکامی در جلب حمایت پارلمان از طرح خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) اعلام کرد از سمت خود کناره‌گیری می‌کند. اعضای حزب محافظه‌کار بریتانیا که در انتخابات برای برگزیدن رهبرشان (و نخست‌وزیر بعدی بریتانیا) شرکت کردند، حدود ۱۶۰ هزار نفر بودند که برگه‌های رأی پیش‌تر برای این گروه ارسال شده بود. آن‌ها تا روز ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیرماه) فرصت داشتند به یکی از دو نامزد نهایی (بوریس جانسون و جرمی هانت) رأی بدهند.
سال‌هاست که بوریس جانسون و هوادارانش منتظر رسیدن چنین روزی بودند. سه سال و نیم پیش، وقتی که جانسون تصمیم گرفت که بین دو مقاله‌ای که در حمایت از ماندن و خروج از اتحادیه اروپا نوشته بود، دومی را چاپ کند، معلوم بود که عزمش را برای رسیدن به این مقام جزم کرده است.
خبر بد برای جانسون این است که اکثریتش در مجلس بسیار شکننده است و کمتر از ۱۰۰ روز برای حل بحران خروج از اروپا وقت دارد.
اگر بتواند از این ۱۰۰ روز اول جان سالم به در ببرد و بدون ایجاد یک بحران سیاسی و اقتصادی عمیق، بریتانیا را از اتحادیه اروپا خارج کند، بوریس جانسون ممکن است سال‌های سال در این مقام باقی بماند.

ماجرای ایران
جانسون پیش‌تر در سخنانی در خصوص ایران گفته بود که «من نمی‌خواهم مردم فکر کنند که من در قبال ایران مواضع نرمی دارم. ما در حال حاضر شرایط سختی داریم و من قطعاً آماده‌ام که اگر ایران توافق هسته‌ای را نقض کرد، به آن مسیر (تحریم) بروم. پیام من به ایران این است که این دیوانگی را متوقف کند و اقدام بیشتری که مخالف برجام است انجام ندهد و سلاح هسته‌ای نسازد.».
اما فارغ از برجام ترزا می‌با ورود به جنگ نفتکش‌ها علیه ایران پرونده سختی روی میز جانسون باز گذاشته و رفته است. سه هفته پیش مقامات جبل‌الطارق به دستور مقامات انگلیسی و از طریق نیرو‌های انگلیسی یک نفتکش ایرانی به‌نام گریس ۱ را توقیف کرده بودند. این اقدام انگلیسی‌ها با واکنش مقامات ایرانی روبه‌رو شده بود و مسئولان ایران تأکید کرده بودند که این «راهزنی دریایی» انگلیسی‌ها بی‌پاسخ نخواهد ماند.
عصر جمعه ۲۸ تیرماه یک فروند نفتکش انگلیسی با نام «stena impero» هنگام عبور از تنگه هرمز به‌علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.
با این حال وقتی دونالد ترامپ گفت که برای حفاظت از کشتی‌های انگلیسی توافقی مکتوب میان دو کشور نیست و عملاً پشت انگلیسی‌ها را در این مورد خالی کرد، حالا بوریس جانسون باید خیلی شانس بیاورد که در این موضوع ترامپ نظرش را عوض کند و حرکتی کند. هرچند برخی کارشناسان مدعی هستند که حمایت ترامپ از جانسون در موضوع نخست‌وزیری ممکن است باعث چرخش نظر ترامپ شود، ولی تجربه نشان داده که ترامپ فقط اهل چرخش‌های سریع نیست بلکه استاد خالی کردن پشت دوستان و حتی فحاشی به آنان است. جانسون هم مجبور است با احتیاط به ترامپ نزدیک شود چراکه در موضوع سفیر انگلیس در امریکا که اخیراً به خاطر بی‌کفایت خواندن ترامپ، مجبور به استعفا شد، متهم به عدم حمایت از این دیپلمات برجسته انگلیسی است.
از طرف دیگر انگلیسی‌ها می‌دانند ترامپ که در موضوع هدف قرارگرفتن پهپاد راهبردی ایران کم آورده است بعید است که ریسکی در مقابله با ایران آن‌هم برای یک کشتی انگلیسی بکند. امریکایی‌ها حداکثر برنامه‌ای را که سعی دارند اجرایی کنند برنامه ائتلاف بین‌المللی برای گشت در تنگه هرمز را دستور کار قرار داده‌اند که به‌رغم سر و صدا‌ها چندان استقبالی از آن صورت نگرفته است.

نابودی ناوگان دریایی انگلیس توسط ایران؟
به دنبال افزایش تنش در خلیج فارس، ناوگان دریایی سلطنتی انگلیس ویران شده است. به نوشته «اکسپرس»، به دنبال تنش اخیر ایران و انگلیس در آب‌های خلیج فارس، کارشناسان نظامی با اشاره به ناتوانی و عملکرد بسیار ضعیف نیروی دریایی انگلیس تأکید کردند که ناوگان دریایی نظامی بریتانیا برای مقابله با درگیری‌های بین‌الملل بسیار کوچک است. قدرت این ناوگان نسبت به جایگاه نظامی خود در ۳۰ سال گذشته بسیار افول کرده و تحولات اخیر توان کنونی انگلیس در منطقه خاورمیانه را زیر سؤال می‌برد. کارشناسان دریایی بر این باورند که توقیف نفتکش انگلیس توسط ایران بیانگر شکست لندن در تأسیس یک قدرت بلامنازع در منطقه خاورمیانه است.

تبریک و یادآوری ظریف
وزیر امور خارجه ایران ضمن یادآوری چند نکته مهم از جمله اهمیت ایران برای حفاظت از خلیج فارس و تأمین امنیت منطقه، به بوریس جانسون برای رسیدن به مقام نخست‌وزیری انگلیس تبریک گفت. به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف، در پیامی توئیتری نوشت: «توقیف نفتکش ایران از سوی دولت ترزا می‌به دستور امریکا، دزدی دریایی بوده و این مسلم است. به جانسون، همتای پیشین خود برای رسیدن به مقام نخست‌وزیری تبریک می‌گویم.
ایران به دنبال درگیری نیست، اما ما ۱۵۰۰ مایل خط ساحلی در دریای خزر داریم. این آب‌ها متعلق به ما بوده و ما از آن حفاظت خواهیم کرد.»

آزادی نفتکش ایرانی از بندر جده
عادل الجبیر، وزیر مشاور دولت سعودی در امور خارجه در واکنش به توقیف نفتکش انگلیسی در خلیج فارس، مدعی شد که این اقدام در ضدیت با کشتیرانی آزاد در آب‌های بین‌المللی است.
او در صفحه توئیتر خود نوشت: «هرگونه ایجاد مانع در مسیر کشتیرانی آزاد در آب‌های بین‌المللی نقض قوانین جهانی است و ایران باید بداند که تمامی اقداماتش در راستای نقض قوانین بین‌المللی از جمله توقیف کشتی انگلیسی پذیرفته نیست و جامعه جهانی باید پاسخ اینگونه اقدامات را بدهد.»
این اولین واکنش سعودی‌ها به توقیف نفتکش انگلیسی «stena impero» به هنگام عبور از تنگه هرمز است. مسئولان ایرانی می‌گویند که این کشتی به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان توقیف شده است.
این واکنش عربستان سعودی در حالی است که سعودی‌ها یک روز پس از توقیف نفتکش انگلیسی، بلافاصله نفتکش ایرانی Happiness ۱ را که بلاتکلیف در بندر «جده» مانده و اجازه ترخیص نیافته بود، آزاد کردند و اکنون این کشتی با دو یدک‌کش در حال حرکت به سمت ایران است.
کشتی Happiness ۱ در دهم اردیبهشت گذشته به علت نقص فنی مجبور به پهلوگیری در بندر جده شد، اما مسئولان سعودی پس از رفع آن اجازه ترخیص کشتی را نمی‌دادند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
said
|
Switzerland
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
0
0
سلام. هیچ چیز تغییری نکرده و نخواهد کرد . با آمدنِ جانسون همان همکاریِ روباه پیر با امریکا ادامه خواهد یافت . فقط آشکارتر . در مرحلهً اول روباه پیر بادی به خود و پشمهایش خواهد انداخت برای ترساندنِ طرفهای مقابل ، برای برگزیت و تنگهً حرمز . ولی خیلی زود با چند سیلی به جای اصلی اش باز خواهد گشت. فقط باید با اقتدار با این کثافتهای بی سروپا برخورد کرد . نه مذاکره نه مدارا . هرگونه مذاکره و مدارا اشتباهی بزرگ و نابخشودنیست .
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار