کد خبر: 964055
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۱
به‌رغم اینکه وزارت ارشاد شرط حضور خبرنگار بی‌بی‌سی جهانی در ایران را استفاده نکردن از گزارش‌ها و تصاویر تهیه شده در بی‌بی‌سی فارسی عنوان کرده است، این رسانه انگلیسی به دنبال ایجاد زمینه برای حضور رسانه‌ای در ایران است.
هادی عسگری
سرويس فرهنگ و هنر جوان آنلاين: به‌رغم اینکه وزارت ارشاد شرط حضور خبرنگار بی‌بی‌سی جهانی در ایران را استفاده نکردن از گزارش‌ها و تصاویر تهیه شده در بی‌بی‌سی فارسی عنوان کرده است، این رسانه انگلیسی به دنبال ایجاد زمینه برای حضور رسانه‌ای در ایران است.

بی‌بی‌سی فارسی بعد از حوادث سال ۸۸ دیگر نتوانست در ایران خبرنگار داشته باشد و حتی دفتر بی‌بی‌سی در ایران برچیده شد. اکنون بی‌بی‌سی جهانی درخواستی برای حضور خبرنگار در ایران داده است و با موافقت معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد قرار شده دوباره خبرنگار بی‌بی‌سی به تهران بیاید. ولی این بار مقامات وزارت ارشاد برای حضور رسانه سلطنتی انگلیس در ایران شرایط خاصی را در نظر گرفته‌اند. در همین رابطه «مهر» می‌نویسد: خبرنگاران بی‌بی‌سی فارسی از زمان حضور خبرنگار بخش جهان این رسانه در ایران در حال وارد کردن فشار هستند تا بتوانند از این فرصت بیشترین بهره‌برداری را بکنند. اداره کل رسانه‌های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فهرست مجوز‌های روادید برای خبرنگاران غیرمقیم رسانه‌های خارجی در تیرماه را منتشر کرده است که در آن مدت حضور خبرنگار بی‌بی‌سی جهان (BBC World(۱۰ روز عنوان شده است.

حضور خبرنگار بی‌بی‌سی در حالی صورت گرفت که نشریه هافینگتن پست در گزارشی نوشت قرار است خبرنگار بی‌بی‌سی حضورش را در ایران ادامه دهد. از سویی هم گزارش فوق تأکید داشت شرط حضور خبرنگار بی‌بی‌سی در ایران این بوده که هیچ مطلبی از او در سرویس فارسی‌زبان این شبکه منعکس نشود. بر اساس همین گزارش اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران انگلیس (بریتانیا) از مدیران بی‌بی‌سی خواست تا رویکردشان را در آینده تغییر دهند و خبرنگاران بی‌بی‌سی فارسی هم اقداماتی را از طریق همین اتحادیه انجام دادند.

هرچند تاکنون به طور رسمی هیچ مقام دولتی از مفاد این توافق اطلاعاتی نداده است تا صحت آن برای رسانه‌های داخلی تأیید شود، اما مجموعه اقدامات رسانه‌ای که در خارج از مرز‌های کشور در حال انجام است حکایت از این دارد که رسانه‌های بزرگی همچون بی‌بی‌سی که سرویس فارسی‌زبان آن به طور علنی برخلاف منافع ملت ایران فعالیت می‌کند هیچ ابایی ندارند تا با اقدامات تدریجی خبرنگارانشان را به طور رسمی داخل کشور بفرستند و محتوایی مناسب با منافع دولت متبوعشان تهیه کنند. این در حالی است که حضور خبرنگاران خارجی در کشور تنها زمانی مجاز و پذیرفته است که در راستای منافع ملی کشور باشد و شایسته است اداره کل رسانه‌های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مسئولیت حضور خبرنگاران خارجی در کشور را بر عهده دارد بعد از این دقت بیشتری داشته باشد. بی‌بی‌سی فارسی چندی پیش با طرح ادعای اینکه خانواده کارکنان ایرانی‌تبار این شبکه در داخل ایران تحت فشار هستند تلاش کرد تا به ایران فشار بیاورد، اما ایران با رد این ادعا آن را نادرست، بی‌معنی و مضر دانست. به نظر می‌رسد طرح آن شکایت نیز بخشی از تلاش‌های بی‌بی‌سی فارسی برای تحمیل خبرنگار خود به ایران بوده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار