کد خبر: 964076
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴
در مراسمی با حضور استاندار مرکزی
سیدعلی آقازاده در آیین افتتاح خط انتقال باطله ‌ ها شرکت معدنی املاح ایران به بستر تالاب میقان اراک با اشاره به اینکه ترمیم و بازسازی مسیر روستاهای طرمزد و راهزان یکی از خواسته‌های به حق اهالی این دو روستاست، افزود: شرکت معدنی املاح ایران متولی و تامین‌کننده اعتبارات بهسازی این مسیر به طول حدود 3 کیلومتر است که استانداری نیز در تامین قیر مورد نیاز به شرط تهیه قیر از وزارت نفت و سازمان شهرداری‌ها همکاری می‌کند.

سیدعلی آقازاده در آیین افتتاح خط انتقال باطله ‌ ها شرکت معدنی املاح ایران به بستر تالاب میقان اراک با اشاره به اینکه ترمیم و بازسازی مسیر روستاهای طرمزد و راهزان یکی از خواسته‌های به حق اهالی این دو روستاست، افزود: شرکت معدنی املاح ایران متولی و تامین‌کننده اعتبارات بهسازی این مسیر به طول حدود 3 کیلومتر است که استانداری نیز در تامین قیر مورد نیاز به شرط تهیه قیر از وزارت نفت و سازمان شهرداری‌ها همکاری می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه این جاده به شدت دارای شرایط نامناسب و غیر استاندارد است، اظهارکرد: امروز عملیات اجرایی تعمیر و بازسازی این جاده آغاز خواهد شد و امیدواریم این پروژه در کمتر از چهار ماه پایان باید و از ابتدای فصل پاییز سالجاری به بهره‌برداری برسد و زیر بار ترافیک قرار بگیرد، همچنین امیدواریم بتوانیم با تامین قیر، بیشتر از سه کیلومتر از این مسیر را بهسازی کنیم.

استاندار مرکزی به یکی دیگر از اهدافی که این پروژه دنبال می‌کند و آن دسترسی آسان و تسهیل در رفت و آمد شهروندانی است که از تالاب میقان بازدید می‌کنند، اشاره کرد و گفت: این تالاب به عنوان یکی از نقاط دیدنی استان و از ظرفیت گردشگری خوبی برخوردار است که می‌تواند با تعمیر و استانداردسازی این جاده در اختیار شهروندان اراک و همه استان قرار بگیرد تا اهالی شهر اراک بتوانند با اطمینان بیشتری از این تالاب استفاده کنند.

وی با بیان اینکه شرکت معدنی املاح ایران تمامی هزینه‌های بازسازی و تعمیر این جاده که حدود شش میلیارد تومان است را متقبل شده است، افزود: این شرکت حدود 90 درصد از میزان مصرف و نیاز کشور به سولفات سدیم را تامین می‌کند که در صورت نبود این شرکتباید این نیاز را از خارج از کشور تامین می‌کردیم، اما با صرف هزینه‌های قابل توجه‌ای که توسط شرکت معدنی املاح ایران تامین شده است، پمپ انتقال باطله‌ها توسط شرکت تهیه شده که از این پمپ نیز استفاده اجرایی خواهد شد و شاهد بهبود فضای محیط زیستی شرکت معدنی املاح ایران هستیم.

آقازاده افزود: این خط انتقال که در واقع یک پروژه زیست‌محیطی است، باطله‌های ناشی از برداشت سولفات سدیم از تالاب را به حفره‌ها باز می‌گرداند.

وی با اشاره به اینکه تحول خیلی خوبی در حوزه شهرستان اراک و دو روستا ساحلی در تالاب میقان انجام  شده است، گفت: شرکت معدنی املاح ایران هزینه احداث جاده را به دلیل اینکه سال‌های متمادی از این جاده استفاده کرده متقبل شده است و امیدواریم با این حرکت در سالی که رونق تولید نام دارد، آبادانی و توسعه استان را شاهد باشیم.

آقازاده با تاکید بر اینکه این دو پمپ کار گذاشته شده در شرکت معدنی املاح، کاملا ایرانی و توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تهیه و تامین شده است، افزود: برای نصب و را‌ه‌اندازی این دو پمپ حدود شش میلیارد و 700 میلیون تومان صرف شده است.

وی همچنین ادامه داد: یکی از این دو پمپ همیشه درحال کار است و پمپ دوم نیز به صورت جایگزین قرار می‌گیرد که این پمپ در سال می‌تواند یک میلیون مترمکعب گل را که ناشی از پسماندهای عملکرد کارخانه است را به گودال‌هایی که در بستر تالاب ایجاد شده برگرداند. به این ترتیب بخشی از خسارت‌های زیست‌محیطی را که طی سال‌های اخیر ایجاد شده برطرف می‌شود.

استاندار مرکزی با اشاره به مزیت این پمپ، افزود: این پمپ با یک خط لوله‌ای که متحرک است، امکان استفاده نقطه‌ای را فراهم کرده است. این نخاله‌ها در گذشته توسط کامیون‌ها حمل می‌شد و به دلیل آب امکان تخلیه درست در مکان حفره‌ها وجود نداشت.

وی گفت: بهسازی راه این دو روستا که در طی سالیان متمادی توسط اهالی این روستاها پیگیری شده بود بخشی از نیازهای حیاتی و مهم مردم این روستا است. امروز در جهت کاهش اثرات زیان بار زیست‌محیطی در تالاب میقان انجام شد کار بسیار ارزشمندی است.

وی افزود: علاوه بر بهسازی جاده که توسط شرکت معدنی املاح ایران صورت می‌گیرد، اهالی و دهیاران این روستا می‌توانند کار بهتری را نیز در کنار بهسازی و آسفالتی که در حال انجام است، انجام دهند و آن نخاله‌برداری از دو طرف جاده دسترسی است.

آقازاده با تاکید بر اینکه متاسفانه در طول سال‌های گذشته افراد غیر مسئول با عدم نظارت دستگاه‌های متولی اقدام به تخلیه نخاله‌های متفرقه کردند، خاطرنشان کرد: در میان این نخاله‌ها می‌تواند پسماندهای خطرناکی وجود داشته باشد که باعث زشتی مسیر شده است.

وی ادامه داد: همراه با آسفالت شدن و بهسازی مسیر باید چهره زیبایی به منطقه بخشیده شود بنابراین پیشنهاد می‌شود که دهیاران این دو روستا با نظارت دفتر فنی استانداری دو طرف جاده را بهسازی کنیم تا یک شرایط زیبایی ایجاد شود، همچنین می‌توانیم در دو طرف این مسیر درختکاری انجام دهیم که من بعد افراد غیر مسئول ضایعات خود را در این محل تخلیه نکنند و باید با تمهیدات لازم در صورت ارتکاب چنین اقداماتی، برخورد صورت گیرد.

 مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران گفت: با وجود تحریم‌ها اجازه خلل در تولید سولفات سدیم داده نشد.

علی رستمی مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران در آئین افتتاح خط انتقال باطله که در محل شرکت معدنی املاح ایران برگزار شد با اشاره به اینکه شرکت معدنی املاح ایران یک شرکت سهامی عام و متعلق به صندوق تامین اجتماعی و هلدینگ صدر تامین با بیش از 82 درصد سهام است، افزود: تمام مردم ایران که تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند به عنوان ذی نفع و سهامدار شرکت بشمار می‌روند که شامل 40 میلیون از مردم ایران می‌شوند. 

مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران با بیان اینکه فعالیت شرکت در کشور از سال 63 در حوزه تولید سولفات سدیم آغاز شد، گفت: این شرکت بیش از 95 درصد نیاز کشور به سولفات تامین می‌کند که بخشی از آن از خارج از کشور وارد می‌شود و از سال گذشته با ناملایمات ارزی و تحریم‌های ناجوانمردانه باعث شد واردات با اخلال مواجه شود که مدیران ما از ایجاد خلل در تولید سولفات سدیم جلوگیری کردند.

رستمی با اشاره به صنایع پایین دست شرکت معدنی املاح ایران، ادامه داد: 15 کارخانه شوینده و نیز 10 کارخانه شیشه کشور مواد خود را از شرکت معدنی املاح ایران تامین می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه شوینده از جمله کالاهای استراتژیک به حساب می‌آید، خاطرنشان کرد: کوچکترین خلل در تولید این محصول می‌تواند گرفتاری‌هایی را در حوزه بهداشت خانواده ایجاد کنند که با این وجود تمام همت خود را بکار گرفته‌ایم که در تولید نه تنها خللی رخ ندهد بلکه با افزایش تولید اثر تحریم‌ها را در این صنعت خنثی کنیم.

مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران با بیان اینکه تاکنون بیش از 1.5 میلیون تن باطله به بستر تالاب بازگردانده شده است، گفت: پمپ‌های استفاده شده در خط انتقال باطله ‌ ها در صنعت نفت کارایی دارد.

وی با تاکید بر اینکه با راه‌اندازی این خط انتقال علاوه بر رفع شدن مشکل زیست ‌ محیطی یک روش علمی و دقیق به صنایع معدنی کشور معرفی شد، افزود: از این به بعد با بکارگیری این روش جدید هیچ باطله‌ای در کارخانه جمع نخواهد شد، همچنین نزدیک به هفت میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شد و حدود 800 هزار یورو صرفه‌جویی ارزی صورت گرفت که از برکات هدایت و مدیریت استان بود.

رستمی با اشاره به فعالتر شدن شرکت در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، گفت: توانستیم در حوزه ورزش با حمایت از تیم والیبال لیگ برتری استان و نیز حمایت اهالی روستاهای اطراف در حوزه بهداشت و درمان و کمیته امداد شهرستان اقداماتی را انجام دهیم.

وی ادامه داد: نزدیک به 420 نفر از اهالی روستاهای اطراف تحت حمایت دندان پزشکی قرار گرفتند. در حوزه راه نیز در سال قبل دو کیلومتر از مسیر بهسازی شد که امسال نیز سه تا شش کیلومتر بازسازی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران با اشاره به آغاز فعالیت‌های شرکت در حوزه گردشگری افزود: باتوجه به شناخت و مراجعه مردم به تالاب میقان و نیز همسایگی با تالاب امکاناتی رفاهی همچون آب‌خوری و سرویس بهداشتی،  پارکینگ، صندلی، تعدادی سرویس بهداشتی و دوچرخه ایجاد شده است.

رستمی با تاکید بر لزوم فراهم شدن زیرساخت‌های قانونی به ادامه همکاری شرکت معدنی املاح ایران و آمادگی لازم در توسعه گردشگری در چارچوب‌های مدنظر محیط زیست استان اشاره کرد.

وی همچنین با اشاره به اینکه ارتباط خوبی با دانشگاه صنعتی اراک و دانشگاه اراک و نیز دانشگاه آزاد برقرار شده، خاطرنشان کرد: مطالعات علمی و فنی در همه حوزه‌های فعالیتی در دستور کار قرار گرفته است.

رستمی اظهار کرد: فعالیت‌های شرکت به جز فعالیت ریخت‌شناسی معدن، آلودگی آب، هوا و خاک را در منطقه ایجاد نکرده که در صورت اثبات تحقیقات علمی جهت ایجاد آلودگی حتما آن را با سرمایه‌گذاری خوب رفع خواهیم کرد.



 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر