کد خبر: 964114
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۳
فعلاً لندن با دولت جدیدش سرش درد می‌کند برای دردسر و مدعیانه می‌خواهد بچرخ تا بچرخیم بازی کند، آن‌هم از نوع امریکایی‌-صهیونیستی‌اش. وزیر امور خارجه جدید انگلیس مجدداً مدعی قانونی بودن توقیف نفتکش ایرانی شد و تبادل این نفتکش را با نفتکش توقیف شده انگلیس رد کرد. به نظر می‌رسد بوریس‌جانسون می‌خواهد به تیم «بی» (بولتون، بن‌سلمان، بی‌بی) بپیوندد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دومینیک راب که تازه سکان وزارت امور خارجه روباه پیر استعمار را به عهده گرفته است با همان لحن استعماری گفته است: «اگر ایران می‌خواهد از سایه (کنایه از انزوایی که در مورد ایران ادعا می‌شود) خارج شود و به عنوان یک عضو مسئول جامعه بین‌المللی شناخته شود، باید به سیستم قانون محور جامعه بین‌الملل تن بدهد.»‌
به گزارش فارس، راب گفت: «این کشور در خصوص تیرگی روابط با ایران اقدامی براساس «این در مقابل آن» انجام نخواهد داد و انگلیس خواهان آزاد شدن کشتی دارای پرچم انگلیس است که توسط ایران توقیف شده است.»
راب روز دو شنبه در مصاحبه با «رادیو ۴ بی‌بی‌سی» در پاسخ به سؤال مجری در خصوص کشتی انگلیسی توقیف شده توسط ایران گفت: «ما به متقاعد کردن ایران ادامه می‌دهیم. از آنجا که آن‌ها در تلاش هستند پذیرش خود از سوی جامعه جهانی را بالا ببرند، باید به قوانین بین‌المللی احترام بگذارند و این کشتی که شما در موردش صحبت می‌کنید به‌صورت غیرقانونی توقیف شده و ما قصد داریم با مقامات ایرانی وارد صحبت و تبادل‌نظر شویم تا این مسئله را شفاف کنیم که انتظار داریم کشتی و خدمه آن آزاد شوند.»
او در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر تبادل نفتکش‌ها گفت: «نه، [اقدامی طبق رویکرد]«این در مقابل آن» انجام نخواهد شد. اگر درباره ایجاد وضعیت برابر صحبت می‌کنید یا تلاش برای ایجاد وضعیت برابر بین [نفتکش]گریس۱...»
مجری با قطع صحبت‌های راب توضیح داد: «آن‌ها (ایرانی‌ها) می‌گویند استینا ایمپرو (کشتی انگلیسی) را به‌خاطر گریس۱ توقیف کرده‌اند.»
راب ادامه داد: «به همین دلیل است که به این نکته درباره سیستم قانون محور بین‌المللی ارجاع دادم، [سیستمی]که ایران نیز می‌خواهد توسط آن پذیرفته شود.»
او مدعی شد: «گریس‌۱ به این دلیل توقیف شد که درحال دور زدن تحریم‌ها بود و با محموله نفت در راه سوریه بود. این آگاهی و اطلاعات ما بود.»
مجری گفت: «اما ایران مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا نیست.»
راب پاسخ داد: «نه، ولی ما در خصوص انجام توقیف آن به‌صورتی که انجام شد، کاملاً به‌طور قانونی محق بودیم. پس موضوع بر سر انجام نوعی تبادل دادن و گرفتن نیست. موضوع بر سر قوانین بین‌المللی و رعایت قواعد سیستم قانونی بین‌المللی است. این چیزی است که بر آن اصرار داریم.»
وزیر امور خارجه جدید انگلیس به این سؤال که آیا دولت این کشور همچنان به‌دنبال جلب حمایت امریکا برای ایجاد نوعی نیروی نظامی دریایی اروپایی در خلیج فارس است تلویحاً جواب مثبت داد و گفت: «ما می‌خواهیم رویکرد اروپایی‌ها در این زمینه را شاهد باشیم، اما فکر می‌کنم در دنیای واقعیت، نباید نوعی کشمکش جغرافیایی میان اتحادیه اروپا و امریکا باشد.»
وی افزود: «باید این امر به نحوی صورت گیرد که ما را در بهترین وضعیت با گسترده‌ترین گروه نقش‌آفرینان قرار دهد تا از حاکمیت قانون حمایت کنند و گمان می‌کنم برخورداری از حمایت امریکا جهت زنده و مؤثر نگه‌داشتن آن (حاکمیت قانون) برای اقدام ابتکاری به رهبری اروپا حائز اهمیت است.»
او در نهایت مدعی شد: «البته تهدیدات در تنگه هرمز برای کل کشتیرانی بین‌المللی است. من با مایک پمپئو صحبت کردم و اینکه باید از نظم بین‌المللی حراست کنیم را به بحث گذاشتیم و اینکه ایده خوبی خواهد بود که ائتلافی گسترده برای حفظ آزادی تردد در منطقه تشکیل دهیم.»
به گزارش ایلنا به نقل از آتلانتیک، بوریس جانسون، نخست وزیر اکنون در شرایط پیچیده‌ای به سر می‌برد؛ عده‌ای می‌گویند ممکن است جانسون مواضع خود را به سمت ترامپ درخصوص ایران نزدیک کند تا بتواند در توافق تجاری میان امریکا و انگلستان از امتیازات بیشتری برخوردار شود. این موضوع باعث نگرانی اروپا شده است.

هشدار قایق‌های سپاه به ناو انگلیسی
سپاه پاسداران روز دو شنبه هفت مرداد بخشی از مکالمه نیرو‌های خود را با یک ناو بریتانیایی هنگام توقیف نفتکش این کشور منتشر کرده است که قایق سپاه درباره دخالت ناو بریتانیایی هشدار می‌دهد و از آن‌ها می‌خواهد جان خود را به خطر نیندازند.
در این مکالمه ابتدا شناور نیروی دریایی سپاه به ناو انگلیسی اعلام می‌کند: ناو انگلیسی اف ۲۳۶، من شناور نیروی دریایی سپاه هستم. روی کانال ۰۸ دریایی با شما صحبت می‌کنم، آیا صدای من را می‌شنوید؟
در پاسخ ناو اف ۲۳۶ می‌گوید: شناور نیروی دریایی سپاه، من ناو اف ۲۳۶ هستم. ناو بریتانیایی بعد از معرفی خود می‌گوید که در نزدیکی آب‌های بین‌المللی است و شناور تجاری (استینا ایمپرو) در نزدیکی این ناو در حال عبور است.
شناور نیروی دریایی سپاه می‌گوید: ناو جنگی اف ۲۳۶، من شناور جنگی نیروی دریایی سپاه هستم. نفتکش بریتیش هریتیج تحت کنترل من قرار دارد، به تو دستور می‌دهم در مأموریت من دخالت نکن.

اختلاف در آلمان
وزیر خارجه آلمان در حالی از آمادگی این کشور برای مشارکت در ائتلاف دریایی پیشنهادی انگلیس خبر داده که اختلافات در دولت ائتلافی این کشور بر سر این موضوع بالا گرفته است.
به نوشته نشریه بیلد در حالی که مقامات حزب صدراعظم آلمان (دموکرات مسیحی) به این تصمیم چراغ سبز نشان می‌دهند، اما دیگر حزب دولت ائتلافی (سوسیال دموکرات) به شدت به مخالفت با آن برخاسته‌اند.
در همین رابطه «نیلز اشمید» از مقامات ارشد این حزب در گفتگو با فرانکفورتر آلگماینه گفت: بحث مأموریت نظامی آلمان در تنگه هرمز موضوعیت ندارد.
همچنین «رودریش کیزه وتر» نماینده حزب سوسیال دموکرات در کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان به این روزنامه گفت که ائتلاف دریایی در منطقه می‌تواند مفید باشد، اما برلین می‌تواند با هواپیما‌های شناسایی و در اختیار قراردادن کشتی‌های خود به این ائتلاف، در آن مشارکت کند.
این در حالی است که ایران در مورد اعزام کشتی‌های نظامی اروپایی به منطقه هشدار داده و اعلام کرده است که چنین اقدامی می‌تواند موجب وخامت بیشتر اوضاع شود.
همچنین «یورگن تریتین» رهبر پیشین حزب سبز‌های آلمان گفت هدف آلمان برای مشارکت در ائتلاف دریایی اروپا، تنها باید «تنش‌زدایی» باشد.
وی در گفتگو با روزنامه «راین نکار» در عین حال تأکید کرد اختلافات در خلیج فارس باید از طریق ابزار‌های دیپلماتیک حل و فصل شود.
به گفته این سیاستمدار آلمانی مشارکت کشور‌های اروپایی در ائتلاف دریایی باید با تصمیم سازمان ملل انجام گیرد و در غیر این صورت از منظر حقوقی قابل‌دفاع نخواهد بود.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان در واکنش به پیشنهاد لندن برای ائتلاف نظامی در خلیج فارس گفته است زمانی که جزئیات این طرح روشن‌تر شود آلمان در خصوص مشارکت در آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.
وی در عین حال تأکید کرد که برلین به کارزار «فشار حداکثری» امریکا علیه ایران ملحق نمی‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار