کد خبر: 964159
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۴
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل:
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل با اشاره به نقش اجتماعی و فرهنگی کتابخانه‌های عمومی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی گفت: این نهادهای فرهنگی با برگزاری برنامه های مختلف کتابخوانی نقش مهمی را در جهت کاهش آسیب های اجتماعی ایفا می کنند.

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین از اردبیل، پروانه رضاقلیزاده در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان نمین با حضور امام جمعه، فرماندار و مسئولان کتابخانه ها در شهرستان نمین و مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کتابخانه‌های عمومی در سطح استان اردبیل به ۷۸ باب افزایش یافته است که از تعداد کتابخانه‌های موجود در سطح استان ۱۶ پروژه به صورت مشارکتی اجرایی شده و فعالیت می‌کنند.

وی افزود: نقش کتابخانه در ارتقای آگاهی بخشی به جامعه و تغییر نوع تفکر بشر چشمگیر است و باید با استفاده از ظرفیت فضاهای مجازی و رسانه های دیجیتال، در راستای بسترسازی برای ارتقای سرانه مطالعه تلاش کرد.

رضاقلیزاده با اشاره به نقش تاثیرگذار اصحاب قلم و فرهیختگان در راستای نهادینه کردن فرهنگ اسلامی و ایرانی در جامعه گفت: ارتباط بین نهادهای فرهنگی از جمله کتابخانه های عمومی با نویسندگان و فرهیختگان باید بیش از بیش افزایش یابد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل با تاکید بر پرهیز کتابداران از مسائل حاشیه ای بیان کرد: ما آماده دریافت ایده ها و نظرات خلاقانه کتابداران در راستای پیشبرد اهداف کتابخانه ها هستیم و از برنامه هایی که ویژگی های لازم را داشته باشد حمایت می کنیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تعداد کتابخانه های عمومی در سطح استان اردبیل به 78 باب افزایش یافته است که از تعداد کتابخانه های موجود در سطح استان 16 پروژه به صورت مشارکتی اجرایی شده و فعالیت می کنند که در راستای توسعه کتابخانه های مشارکتی در استان آماده همکاری و مشارکت های لازم هستیم.

کتابخانه‌ها نباید گرفتار بروکراسی اداری شوند

امام جمعه نمین نیز در این نشست از کتابخانه به عنوان رکن اصلی نظام در توسعه فرهنگی کشور یاد کرد و گفت: کتابخانه ها نباید گرفتار بروکراسی اداری شوند و کتاب به عنوان معلم مکتوب جامعه است که نقش بزرگی در ارتقای فرهنگ جامعه دارد.

حجت الاسلام صفر یوسف‌زاده با اشاره به ظرفیت نماز جمعه در برگزاری برنامه های فرهنگی کتابخانه ها بیان کرد: دفتر امام جمعه برای هر نوع همکاری با کتابخانه ها در حوزه های مختلف فرهنگی آمادگی دارد و کتابخانه ها باید از بخشی نگری خارج و به کلیت نگر تبدیل شوند.

امام جمعه نمین گفت: کتابخانه ها نقش و کارگرد اساسی و مهم در توسعه فرهنگی کشور دارند و باید تلاش و جدیت بر این باشد تا فعالیت ها در کتابخانه ها تقویت شود و زمینه برای جذب و جلب مردم به کتابخانه ها فراهم آید.

وی مانوس شدن با کتاب به ویژه کتاب های مرتبط با احکام دینی و سیره اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را ارزشمند و مثبت در مسیر حرکت تربیتی و اصلاح جامعه دانست و تصریح کرد: ما باید به این توسل و تمسک و فضای معنوی افتخار کنیم.

یوسف زاده از کتابخانه ها به عنوان منبع نور یاد کرد و افزود: درخشندگی این منبع و نور یاد شده کتاب است و همه باید از هدایتگری آن بهره گرفته و استفاده کنیم.

استفاده از ظرفیت نویسندگان بومی در برگزاری برنامه‌های فرهنگی

فرماندار شهرستان نمین نیز در این جلسه با اشاره به لزوم برگزاری جلسات انجمن به صورت کاربردی اظهار کرد: استفاده از ظرفیت نویسندگان بومی شهرستان در برگزاری برنامه های فرهنگی باید مورد توجه جدی قرار گرفته و در این زمینه اقدام شود.

عاطف ناصری با تاکید بر دعوت از خیرین و نویسندگان به جلسات انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان افزود: باید به منظور استفاده از ایده های خلاقانه این اقشار در راستای ارتقای سرانه مطالعه این مهم مورد توجه قرار گیرد و از ایده های نخبگان جامعه و افراد مطرح در این حوزه استفاده شود.

وی با بیان اینکه در راستای غنی سازی منابع مکتوب کتابخانه ها باید از اشخاص و نهادهای حقیقی و حقوقی استفاده کرد، گفت: تعداد زیادی از اهالی شهرستان نمین در داخل منازل خود دارای منابع عظیمی از کتاب ها هستند که لازم است با شناسایی و ترغیب این اقشار زمینه های اهدای این منابع به کتابخانه های عمومی را فراهم کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر