کد خبر: 964518
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۹
واکنش یکسان ایرانی‌ها به تحریم وزیر خارجه کشورشان توسط دولت امریکا
خبر کوتاهی که با توجه به مشی دولت امریکا مدت‌ها منتظر شنیدنش بودیم سرانجام آمد: «دولت امریکا محمدجواد ظریف را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.» دولت امریکا برای تحریم ظریف از شیوه ایجاد هراس با پخش گمانه‌ها و تصمیمات در این زمینه به طور غیررسمی استفاده کرد.
کبری آسوپار
سرويس سياسی جوان آنلاين: خبر کوتاهی که با توجه به مشی دولت امریکا مدت‌ها منتظر شنیدنش بودیم سرانجام آمد: «دولت امریکا محمدجواد ظریف را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.» دولت امریکا برای تحریم ظریف از شیوه ایجاد هراس با پخش گمانه‌ها و تصمیمات در این زمینه به طور غیررسمی استفاده کرد. ابتدا گفت چنین قصدی دارد و بعد آن را چند هفته عقب انداخت. لابد فکر می‌کردند ایران باید بترسد و عقب بنشیند، حتی در سفر وزیر خارجه کشورمان به مقر سازمان ملل در پایتخت امریکا، محدودیت‌هایی زیاده بر آنچه همیشه بود، در نظر گرفتند و محمدجواد ظریف تنها امکان حضور در چند ساختمان و یکی دو خیابان را پیدا کرد، با این حال نه تنها مواضع ایران تغییر نکرد بلکه حالا و پس از اعمال و اعلام رسمی تحریم وزیر خارجه هم کسی در ایران چندان ماجرا را مهم و جدی تلقی نکرده است. ایران مطابق منافع و سیاست‌های کلی خود پیش می‌رود و در این مسیر تحریم‌های خیلی جدی‌تر هم مانعش نشده است، اما در آن سو، تحریم‌های مسئول سیاست خارجی یک ملت تصویر خوبی از دولت امریکا نشان نمی‌دهد.

دلیل روی دلیل علیه امریکا

تحریم وزیر خارجه ایران توسط دولت امریکا آفتابی بود دلیل آفتاب، برای آنکه همه ادعا‌های مقامات ایرانی ثابت شود که دولت امریکا اهل دیالوگ و مذاکره و گفتگو نیست. وزیر خارجه هر کشوری، نماینده آن کشور در دیدار‌ها و اجلاس‌های بین‌المللی است؛ دریچه سیاست‌های آن کشور رو به جهان و زبان گویای آن ملت و دولت با دنیاست. تحریم وزیر خارجه یک کشور توسط کشوری دیگر یعنی ما نمی‌خواهیم صدای شما را بشنویم، یعنی اهل گفتگو و منطق و روال‌های قانونی حقوق بین‌الملل نیستیم. تصویری که تحریم وزیر خارجه یک دولت قانونی و برآمده از رأی مردم از دولت امریکا به ذهن متبادر می‌کند، تصویر کودک بی‌ادب و لجبازی است که نمی‌خواهد حرف حق و توصیه بزرگ‌تر‌های عاقل را گوش دهد و چشمانش را می‌بندد تا نبیند و دستانش را روی گوش‌هایش قرار می‌دهد تا نشنود. همه تلاش‌های ۴۰ ساله جمهوری اسلامی ایران علیه دولتمردان امریکایی در دولت‌های مختلف دموکرات و جمهوریخواه همین بود که جهان دریابد این کشور اهل منطق و تعامل و گفتگو نیست. اگر سفارتی تسخیر شد، اگر رابطه‌ای قطع شد، اگر مذاکرات چندساله به نتیجه منطقی منجر نشد و اگر از آن دولت کینه‌های مقدس در دل مردم ایران است که باعث می‌شود با شور و البته مبتنی بر دلیل عقلی مشت‌های گره کرده بالا بیاورند و «مرگ بر امریکا» بگویند، همه و همه انعکاس عملکرد کینه‌ورزانه و شرارت‌آمیز دولت امریکا علیه دولت و ملت ایران است که گاه آنقدر از منطق تعاملات و حقوق بین‌الملل دور می‌شود که صرفاً تصویر همان کودک بی‌ادب و لجباز را به ذهن می‌آورد. تصویری که ایران می‌خواست به جهان از حقیقت امریکا نشان دهد، دقیقاً همین چیزی است که امروز دولتمردان امریکا خود را با آن معرفی می‌کنند و کار ایران را راحت کرده‌اند؛ بی‌منطق، بی‌قانون، بی‌گفتگو و زورگو! همان استکباری که چند دهه است فریاد می‌زنیم.

تحریم‌های وحدت‌بخش!

اصولگرا و اصلاح‌طلب و حزب اللهی و حتی آن‌هایی که زیاد با سیاست کاری ندارند، چه حامی ظریف و چه منتقد او، امروز در حمایت از او و تقبیح و محکومیت تحریمش توسط دولت امریکا صف کشیده‌اند. گویی اختلاف نظرات و مواضع از بین رفته‌اند و حالا همه در یک بلوغ ملی با فراموشی انتقادات، مقابل دشمن ایستاده‌ایم. بار‌ها و بار‌ها چنین وحدتی را تجربه کرده‌ایم؛ همین فروردین ۹۸ که دولت امریکا در اقدام محیرالعقول دیگری، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان نیروی نظامی رسمی یک دولت قانونی در لیست گروه‌های تروریستی قرار داد، همین وحدت و همین فراموشی اختلاف نظرات داخلی را شاهد بودیم که البته گویا تعقلی در کاخ سفید وجود ندارد که از این اقداماتی که برای ملت ایران وحدت‌آفرین است، دست بکشد. تحریم محمدجواد ظریف یا تحریم سرداران نظامی ایران، تحریم یک فرد نیست، تحریم نمایندگان ملت ایران است و از این روست که هر کس با هر عقیده‌ای آن را محکوم می‌کند. این تحریم‌ها البته صدای ایران را خاموش نمی‌کند. کسی که دست روی گوش‌هایش گذاشته، خود صدا‌ها را نمی‌شنود و فکر می‌کند آن صدا قطع شده است. دیگران، اما گوش‌هایشان برای شنیدن منطق مردم ایران باز است و ۴۰ سال است که این منطق از میانه تحریم‌ها و دشمنی‌ها و کارشکنی‌ها راه خود را باز کرده است. عرض خود می‌برند و حتی زحمتی هم برای ما نمی‌دارند.

عصبانیت امریکا از پژواک گفتمان انقلاب اسلامی

حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان که به استان آذربایجان شرقی سفر کرده است، پیش از ظهر پنج‌شنبه در مراسم افتتاح بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی هریس به تحریم وزیر کابینه خود از سوی امریکا واکنش نشان داد و گفت: «دشمنان ملت ایران که در یک سال و چند ماه گذشته ادعا می‌کردند قادرند نظام جمهوری اسلامی ایران را سرنگون کنند، امروز به واسطه ایستادگی ملت ایران و قرار گرفتن کشورمان در مسیر پیشرفت و توسعه، به اقدامات کودکانه‌ای مانند تحریم وزیر امور خارجه کشورمان متوسل شده‌اند.»

واکنش نیرو‌های مسلح

ستاد کل نیرو‌های مسلح در واکنش به تحریم مسئول دستگاه دیپلماسی ایران در بیانیه‌ای اقدام از سر ضعف، زبونی و غیرقانونی دولت امریکا در قرار دادن نام وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در لیست تحریم‌های این کشور را محکوم کرده و نوشت: «ایالات متحده امریکا که این روز‌ها بیش از هر زمانی در منطقه و جهان تحقیر و منزوی شده و اعتبار خود را حتی نزد متحدانش از دست رفته می‌بیند به برخی رفتار‌ها و اقدامات ماجراجویانه‌ای روی آورده است که نتیجه‌ای جز شکست در پی نخواهد داشت و ادعا‌های دروغین و فریبکارانه حاکمان این کشور و نشان دادن چهره طرفدار گفتگو و مذاکره را بیش از پیش برملا ساخت.»

همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که چند ماه قبل توسط امریکایی‌ها در فهرست گروه‌های تروریستی قرار گرفت، در بیانیه‌ای با محکومیت این اقدام غیرقانونی و نابخردانه و مضحک دانستن آن، این تحریم را در امتداد راهبرد به اصطلاح فشار حداکثری بر ایران قلمداد و یادآور شد: «هر چند قرار گرفتن نام مقامات، مسئولان و فرماندهان نظام مقدس جمهوری اسلامی در فهرست به اصطلاح تحریمی امریکا اقدامی بی‌تاثیر و مسبوق به سابقه است، اما امریکایی‌ها با تحریم وزیر محترم امور خارجه به عنوان مسئول دستگاه دیپلماسی کشورمان، بار دیگر عصبانیت خود را از پژواک گفتمان الهام‌بخش و ضداستکباری انقلاب اسلامی نمایان و خباثت و دشمنی خود با نظام و ملت عزتمند ایران را بر همگان آشکار کردند.»

ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تحریم وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به عنوان بالاترین مسئول دیپلماسی خارجی کشورمان نشان از ناکامی تحقیرآمیز امریکا در برابر عظمت و اقتدار ایران اسلامی دارد و از سویی این اقدام بی‌اساس و پوشالین گواهی بر تزلزل پایه‌های سست و بی‌اساس فکری و سیاسی سردمداران امریکا به ویژه رئیس‌جمهور آن کشور است. امروز تناقص در رفتار و گفتار دولتمردان امریکایی وجود دارد و تحریم وزیر امور خارجه کشورمان نشان داد آزادی بیان فقط شعاری بیش نیست و مقامات کاخ سفید نگران منطق قوی جمهوری اسلامی ایران هستند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار