کد خبر: 964621
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۱
آموزش تفکر به کودکان برای حل مشکلات رفتاری
شناخت کودک و تربیت او از ضروریات اولیه خانواده‌ها و مربیان است. والدین و مربیان به دلیل نیاز‌های نو به نو کودکان و پیچیدگی رفتاری آنان باید آگاهانه و فکورانه بتوانند به تربیت آینده‌سازان کشور بپردازند.
سیمین جم
سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: ساعت ۸ صبح است، شما صدای بوق سرویس مدرسه را می‌شنوید، اما هنوز پسر شما لباس‌هایش را نپوشیده است. دختر چهار ساله شما با گریه از بازی برمی‌گردد، یکی از دوستانی که با او رودربایستی دارید به منزل شما زنگ می‌زند. در حین صحبت، فرزند شش ساله شما با صدای بلندی از شما می‌خواهد کفش‌های او را پیدا کنید، در صورتی که صد بار به او گوشزد کرده‌اید زمانی که با تلفن حرف می‌زنید، صحبت شما را قطع نکند و...

این‌ها تصاویری است که ممکن است هر یک از والدین در ارتباط با کودک خود تجربه کرده و بالطبع دچار نوعی کلافگی نیز شده باشند. دکتر «میرنا. بی. شِر» در کتاب خود به نام «والد متفکر، کودک متفکر» نسخه مقابله با این مشکلات را در یادگیری تفکر صحیح می‌داند، تفکری که والد و فرزند هر یک به سهم خود باید بخشی از آن را بیاموزند. والد متفکر، کودک متفکر (آموزش تفکر به کودکان برای حل مشکلات رفتاری) نوشته میرنا بی. شِر، ترجمه زهرا حبیبی از انتشارات ارجمند، در جست‌وجوی ارائه پاسخ به این سؤال است که «آیا من والد در مواجهه با رفتار فرزندم می‌توانم مسئله‌گشایی کنم؟»

دکتر میرنا. بی. شِر استاد روانشناسی دانشگاه درکسل فیلادلفیا به مدت ۳۰ سال در حوزه تعلیم و تربیت کودکان سابقه کار داشته و نویسنده کتاب پرفروش والد متفکر، کودک متفکر است. او به دلیل نگارش کتاب‌های مفید در حوزه کودک موفق به اخذ چندین جایزه شده است. دکتر شِر خالق روش «من می‌توانم مسئله گشایی کنم» (ICPS) بوده و برنامه‌های جدیدی را برای والدین و مربیان در خصوص نحوه برخورد با کودکان ارائه کرده است. با خواندن این کتاب شما می‌توانید به فرزند خویش کمک کنید تا رفتار همراه با پرخاشگری، لجبازی و نافرمانی او تبدیل به مشارکت، همدلی و همیاری شود. اگر در زمینه شیوه فرزندپروری مشکلی دارید به‌راحتی می‌توانید با کمک فرزندتان راه حل‌های مناسبی را جایگزین کشمکش و تعارض‌های موجود کنید.

شناخت کودک و تربیت او از ضروریات اولیه خانواده‌ها و مربیان است. والدین و مربیان به دلیل نیاز‌های نو به نو کودکان و پیچیدگی رفتاری آنان باید آگاهانه و فکورانه بتوانند به تربیت آینده‌سازان کشور بپردازند. کتاب والد متفکر، کودک متفکر می‌تواند به والدین و مربیان کمک کند تا تربیت فرزندان را با هدفمندی به پیش ببرند.
آیا اغلب اوقات فرزندانتان با شما در مورد موضوعاتی مانند اسباب‌بازی، کامپیوتر، بازی‌های ویدئویی و... جر و بحث می‌کنند؟ آیا یک طرف این جر و بحث شمایید یا خواهر و برادر او؟ چگونه این مسائل موجب تنش و دعوا در منزل می‌شود؟ چرا بچه‌ها حرف شما را گوش نمی‌کنند یا آنچه را پیشنهاد می‌کنید قبول نمی‌کنند؟ همه راه‌ها را امتحان کرده‌اید و هیچ کاری از دستتان برنمی‌آید؟

اگر به دنبال روش‌های مختلف برای اراده و مدیریت موقعیت‌هایی شبیه این هستید، خواندن این کتاب بسیار مفید است. پژوهش‌های ۳۰ ساله نویسنده در ارتباط با خانواده و مدارس نشان می‌دهد بچه‌هایی که می‌توانند برای حل مسائل و مشکلات خویش به خوبی فکر کنند، در مدرسه و زندگی خویش موفق‌تر هستند.
در این کتاب به شرح یک سری بازی، فعالیت‌ها و گفتگو‌های خاصی پرداخته شده که والدین می‌توانند با استفاده از آنها، به فرزندان خویش بیاموزند در برابر مسائل و درگیری‌هایی که در زندگی روزمره اتفاق می‌افتند با زیرکی و اندیشمندی پاسخ دهند.

هدف نویسنده از نوشتن این کتاب، رویارویی بهتر والدین و فرزندان با مشکلات روزمره زندگی و یافتن راه حل‌های مناسب برای حل مشکلات است.
این کتاب، یک کتاب موضوعی است که هر فصل آن، بر یک موضوع خاص مانند خشم، پرخاشگری یا همدلی، متمرکز شده و شامل چندین سرفصل مختلف است. خواندن این کتاب به شما این فرصت را می‌دهد تا هر موضوع را از یک دیدگاه متفاوت بنگرید.

در این کتاب شما روش‌هایی را فراگرفته و آن را به فرزندانتان آموزش می‌دهید. همچنین برای استفاده از مهارت‌های جدید نیز آزادی عمل خواهید داشت. به طور مثال با کاهش پرخاشگری و خشم و احساس همدلی و همکاری بیشتر، آن‌ها می‌توانند با کم و کاستی‌های زندگی، به خوبی هماهنگ شوند. همچنین مشاهده خواهید کرد که چگونه مهارت‌های مسئله‌گشایی می‌تواند به کودکان کمک کند تا از نظر علمی پیشرفت کرده و شما رشد و ارتقای آنان را به چشم خواهید دید.
برخی از فصل‌های این کتاب به شما می‌آموزد که چگونه رفتار‌های خود را در برابر کودکتان انعکاس دهید. همچنین پرسش‌هایی از این قبیل در این بخش‌ها وجود دارد: چگونه می‌توان وقت را زمان‌بندی کرد؟ آیا تنبیه کردن بچه‌ها کمک‌کننده است یا به آن‌ها صدمه می‌زند؟ زمانی که من به یک روش دیگر فکر می‌کنم و همسرم مخالف آن است چه می‌توان کرد؟ آیا نیازی هست که شنونده خوبی شوم؟ چه پیغامی می‌توانم به فرزندانم بدهم اگر به قولم عمل نکرده باشم.

زمانی که شما از این کتاب استفاده می‌کنید نه تنها اعتماد و اطمینان مورد نیاز را در هر موقعیت کسب می‌کنید بلکه یاد خواهید گرفت که چگونه فرزندان خویش را درگیر تکنیک‌های گفتگو و مسئله‌گشایی کنید و این مسئله به شما کمک خواهد کرد که اطمینان یابید کودکان شما نیز به این ابزار‌ها مجهز خواهند شد، کودکانی که ۱۰ سال دیگر یعنی در نوجوانی و بعد از بزرگسالی می‌توانند از این روش‌ها به خوبی استفاده کنند.
کتاب والد متفکر، کودک متفکر از چهار بخش و ۱۸ فصل تشکیل شده است. بخش اول: کنار آمدن با احساسات؛ بخش دوم: مقابله با مشکلات و پیشگیری از وقوع آن؛ بخش سوم: گسترش روابط و بخش چهارم: ساختار مهارت‌های زندگی است.

در خاتمه دو نکته به خواننده گرامی فارسی زبان و ایرانی یادآوری می‌شود. نکته اول اینکه در مطالعه کتاب مثال‌های ذکر شده را بومی‌سازی کنید چراکه ممکن است مثال‌های کتاب به دلیل نامتوازن بودن فرهنگی تناسبی با فرهنگ ما نداشته باشد و نکته دوم اینکه نه تنها در مطالعه این کتاب، بلکه در مطالعه هر کتاب دیگری با موضوع فرزندپروری ویژگی‌های منحصر به فرد فرزند خود را در نظر بگیرید. در واقع قرار نیست فرزند شما دقیقاً آن چیزی شود که این کتاب به دنبال آن است. بلکه شما از محتوای کتاب‌ها چیز‌هایی می‌آموزید که در تشخیص راهکار‌های مناسب برای مواجهه با کودک و نوجوان به شما کمک می‌کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار