کد خبر: 964636
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۹
موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، حاصلخیزی زمین در کنار وجود معادن مس، آلومینیوم و صنعت چرم وپوشاک و دام و طیور از جمله ویژگی‌های مثبتی است که آذربایجان‌شرقی را در میان استان کشور متمایز کرده است.
محمدرضا سوری
سرویس ایران جوان آنلاین: موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، حاصلخیزی زمین در کنار وجود معادن مس، آلومینیوم و صنعت چرم وپوشاک و دام و طیور از جمله ویژگی‌های مثبتی است که آذربایجان‌شرقی را در میان استان کشور متمایز کرده است. این ویژگی‌های ممتاز موجب شد تا از مدت‌ها قبل برای شکوفایی هر چه بیشتر اقتصاد آذربایجان‌شرقی دولت پروژه‌هایی را در دستور کار قرار دهد که در همین راستا می‌توان به بیش از ۵۲۰ طرح و پروژه در بخش‌های مختلف عمرانی، کشاورزی، نیرو و گردشگری به ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان اشاره کرد. موضوعی که می‌تواند نشان دهد تحریم‌های ظالمانه امریکا نتوانسته حرکت قطار اقتصادی ایران را کند کند.

موقعیت ویژه جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم و چهارراه تجارتی شرق و غرب و آسیای میانه، همسایه بودن با کشور‌های جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان و ترکیه از طریق مرز بازرگان، برخورداری از منابع طبیعی، اقلیم مستعد و خاک حاصلخیز کشاورزی، جاری بودن رودخانه‌های دائمی و پرآب ارس، قزل اوزن و آجی چای، یکی از قطب‌های صنعتی کشور به لحاظ تمرکز صنایع سنگین تولیدکننده ماشین‌آلات و تجهیزات صنایع دارویی، غذایی نساجی، برخورداری از مواد اولیه برای توسعه صنایع تبدیلی، برخورداری از ذخایر معدنی غنی و متنوع و یکی از مراکز بزرگ مس دنیا، وجود صنایع بالادست از جمله مجتمع عظیم پتروشیمی و فولاد، وجود شهرک اختصاصی سرمایه‌گذاری خارجی، وجود شهرک‌ها و نواحی صنعتی در نقاط مختلف از جمله ویژگی‌های مثبتی است که موجب شده تا آذربایجان‌شرقی در تمامی این زمینه‌ها حرف‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی داشته باشد.

سرمایه‌گذاری ۹۳۲۰ میلیاردی در کشاورزی

یکی از ویژگی‌هایی که همواره آذربایجان‌شرقی از آن برخوردار بوده شرایط مناسب آب وهوایی برای تولیدات کشاورزی، دامی و آبزی پروری بوده است موضوعی که موجب شده تا این استان در ردیف رتبه‌های بالا قرار بگیرد. آمار‌ها نشان می‌دهد، تولیدات کشاورزی استان در سال گذشته شامل ۳ میلیون تن محصولات زراعی، یک میلیون تن محصولات دامی و شیلات و یک میلیون و ۱۰۶ هزار تن محصولات باغی بوده است. این موقعیت موجب شد تا در سفراخیر رئیس‌جمهور به آذربایجان‌شرقی از طریق ویدئو کنفرانس، چهار پروژه احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی، ۱۱ طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی و غذایی کشور، دو واحد گلخانه‌ای سبزی و صیفی و دو واحد گلخانه شاخه بریده، شروع به کار سامانه ضد تگرگ، بهره‌برداری از ۱۶ واحد دام و طیور و شیلات و افتتاح ۴۳ پروژه آبیاری تحت فشار و طرح‌های کوچک تأمین آب و ۳۲ پروژه آبخیزداری افتتاح و کار خود را آغاز کند. علاوه بر آن؛ افتتاح سه پروژه احداث و بهسازی جاده دسترسی، آغاز عملیات اجرایی احداث پنج واحد گلخانه‌ای سبزی و صیفی و دو واحد صنایع تبدیلی و آغاز عملیات اجرایی یک پروژه آبیاری تحت فشار، یک پروژه جاده دسترسی به مزارع و دو پروژه کانال آبیاری از دیگر طرح‌ها در این ارتباط بودند. به گفته کارشناسان این طرح‌ها در مجموع منجربه اشتغالزایی ۱۰ هزار نفری می‌شود. این در حالی است که برای این پروژه‌ها در مجموع، ۲ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال بودجه دولتی و ۷ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار از طریق بخش خصوصی هزینه شده است. از آنجایی که شهرستان مرند یکی از قطب‌های مهم در زمینه تولید طیور و تخم‌مرغ به شمار می‌رود لذا یکی از طرح‌هایی که به دست محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی به بهربرداری رسید، افتتاح واحد مرغداری تخم‌گذار ۱۵۰ هزار قطعه‌ای شهرستان مرند در روستای محبوب‌آباد بود. به گفته مدیر این مجموعه، این واحد مرغداری، سالیانه با ۴ هزار و ۶۳۵ تن تخم‌مرغ با اعتباری بالغ بر ۳۶۰ میلیارد ریالی و ۲ میلیون یورو ارزی راه‌اندازی شده است. گفتنی است، این واحد مرغداری با ظرفیت نهایی قابل افزایش تا ۶۰۰ هزار قطعه بوده و در مرحله اول سالانه بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ تن تخم‌مرغ تولید می‌کند و برای ۲۳ نفر به صورت مستقیم و ۳۰ نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.

از احداث نیروگاه تا عملیات اجرایی فیبرنوری

در میان طرح‌های مهم اقتصادی که در سفر رئیس‌جمهور و هیئت وزیران به آذربایجان‌شرقی افتتاح شد باید به ایجاد نیروگاه‌ها، شبکه فیبرنوری، ایجاد طرح‌هایی در زمینه فعالیت معادن اشاره کرد. اردکانیان وزیر نیرو که برای افتتاح چند طرح نیروگاهی به آذربایجان‌شرقی سفر کرده بود در خصوص این پروژه‌ها گفت: «در این سفر به طور همزمان پروژه‌های ۱۸۰ میلیارد تومانی پست‌های مختلف برق در سه نقطه استان، پروژه آبرسانی به ۳۲ روستا با جمعیت ۱۷ هزار نفر با اعتبار ۳۵ میلیارد تومانی افتتاح شد.» علاوه برآن در این مراسم، شبکه آبیاری و زهکشی آق‌بلاغ، شبکه آبیاری و زهکشی اراضی بخش گرمادوز خداآفرین، سد حاجیلرچای، طرح آبرسانی به ۳۲ روستا و طرح توسعه دو پست سراب و شفا توسط رئیس‌جمهور و به صورت ویدیو کنفرانسی افتتاح شد. همچنین افتتاح طرح خط ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه سهند- ارومیه، افتتاح حضوری مدول اول نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی هریس، افتتاح نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی و آغاز عملیات اجرایی نیروگاه ۴۵۱ مگاواتی سیکل ترکیبی سهند از دیگر طرح‌های افتتاحی در سفر یک روزه خود به استان بود. از آنجایی که آذربایجان‌شرقی در زمینه تولید کفش وپوشاک نیز از سابقه طولانی و خوبی برخوردار است لذا در این رابطه با حضور رضا رحمانی وزیر صنعت چندین طرح در این زمینه افتتاح شد، که می‌توان به راه‌اندازی شهرک تخصصی کفش تبریز توسط بخش خصوصی، پروژه تولید آلومینا در سراب، کلنگ‌زنی شهرک صنعتی مس ورزقان، افتتاح نمایشگاه فرش تبریز، افتتاح طرح تولید شیشه در شهرستان هریس، طرح تولید انواع البسه در زندان، افتتاح طرح آذرمهر هریس، فاز اول طرح تولید میلگرد، طرح گل کام آذر، طرح بنیاد تعاون زندانیان و ۹۲ طرح تولیدی، عملیات احداث ۳۰۲ کیلومتر فیبرنوری در سطح آذربایجان‌شرقی برای رسیدن به شاخص ۸۰ درصد پوشش روستا‌های بالای ۲۰ خانوار با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان از جمله مهم‌ترین طرح‌هایی بود که در سفر رئیس‌جمهور به استان آذربایجان‌شرقی افتتاح و به بهره‌برداری رسید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار