کد خبر: 964881
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۵
چند سالی می‌شود که تعدادی از روستا‌های مشهور و گردشگرپذیر در ابتدای ورودی‌هایشان گیت‌هایی را نصب کرده‌اند که از مسافران و گردشگران مبلغی به عنوان ورودی دریافت می‌کنند. کاری که با واکنش‌های مختلفی روبه‌رو شده است.
حوريه ملكی
سرویس ایران جوان آنلاین: چند سالی می‌شود که تعدادی از روستا‌های مشهور و گردشگرپذیر در ابتدای ورودی‌هایشان گیت‌هایی را نصب کرده‌اند که از مسافران و گردشگران مبلغی به عنوان ورودی دریافت می‌کنند. کاری که با واکنش‌های مختلفی روبه‌رو شده است. مخالفان این کار معتقدند این کار نوعی باج‌گیری است، چون معلوم نیست براساس کدام قانون دریافت می‌شود و محل خرج آن‌ها کجاست. اما موافقان معتقدند، چون بخشی از مسافران و گردشگران با بی‌توجهی به وضعیت روستا اقدام به تخریب و کثیف کردن آن می‌کنند این پول‌ها اولاً برای حفظ شرایط موجود و بعد از آن افزایش خدمات دهی‌هاست. با این حال اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان‌رضوی با دریافت پول برای ورود به روستا‌های هدف گردشگری این استان مخالفت کرده است.

در استان خراسان‌رضوی و به خصوص شهر مشهد، روستا‌های زیبا و گردشگرپذیر زیادی وجود دارد که هر کدام ظرفیت بزرگی برای جذب توریست به شمار می‌آیند. از جمله روستای طرقبه، کنگ، گلستان، زشک و....
اما چند وقتی است که گردشگران برای رفتن به روستا‌های دهبار و پنج روستای طرقبه شاندیز باید مبلغی را به عنوان ورودی پرداخت کنند. هر چند اعلام شده این کار با تصویب شورای اسلامی روستا و تأیید هیئت تطبیق مصوبات فرمانداری صورت گرفته است، اما حالا سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌رضوی مخالفت این اداره کل با دریافت پول برای ورود به روستا‌های هدف گردشگری را اعلام کرد.

یوسف بیدخوری در واکنش به موضوع دریافت پول برای ورود به روستا‌های هدف گردشگری شهرستان طرقبه شاندیز گفته: «این که ما بیاییم و برای کسب درآمد برای روستا از ورود گردشگر پولی دریافت کنیم، روش مناسبی نیست و این مسئله خود مانع از حضور گردشگر به روستا‌های هدف گردشگری می‌شود.» وی با اشاره به این نکته که متأسفانه هنوز زمینه جذب درآمد در روستا‌های ما پیش‌بینی نشده است، تصریح کرد: «چون شورا‌ها و دهیاران ما تجربه درآمد‌زایی را ندارند از همین رو برای حل مسئله کسب درآمد و حل مشکلات‌شان، سراغ آسان‌ترین و راحت‌ترین راه حل رفته‌اند.»
بیدخوری با بیان اینکه این راه حل روش قشنگی برای حل معضلات روستا نیست و مطمئن هستیم به گردشگری آسیب می‌زند و مانع رونق گردشگری در این روستا‌ها می‌شود، با تأکید بر اعتراضشان در این رابطه گفت: «این طرح مورد تأیید حوزه گردشگری نیست و در طولانی مدت به نفع مقاصد و روستا‌های هدف گردشگری نمی‌تواند باشد.»

فرهنگسازی بهتر از دریافت پول
از لحاظ قانونی شورا‌های اسلامی روستا برای تأمین هزینه‌های خودشان می‌توانند منابع درآمدی تعریف کنند و این کار اگر از مسیر اصولی و طبق مقررات باشد منع قانونی ندارد. اما هرگز نباید همه چیز را به پول ختم کرد زیرا بدون فرهنگسازی هیچ وقت این گونه طرح‌ها به سرانجام نمی‌رسند. سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌رضوی با بیان اینکه در گذشته نیز به استانداری ارجاع داده بودیم و ما در اداره میراث فرهنگی پیگیر هستیم که بتوانیم یک دستور برای حل این موضوع از مقامات بگیریم تا این مسئله به این نحو در روستا‌ها پیگیری نشود، گفت: «اگر پیگیری‌های ما به کسب درآمد‌هایی برای دهیاران منجر شود، می‌توان این هزینه‌ها را به نحو بهتری مدیریت کرد تا مخارج دهیاری‌ها که اتفاقاً هزینه‌های گزافی را هم شامل نمی‌شود، از سایر مسیر‌ها تأمین شود.»

بیدخوری در توضیح مسیر‌های درآمدی برای دهیاری‌ها تصریح کرد: «پیگیری‌های لازم را در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌رضوی انجام می‌دهیم تا راه‌های درآمدی دیگری برای دهیاران در نظر بگیریم و با کمک‌های دولتی این کار به نحو صحیح انجام شود.» وی به بعضی از راهکار‌های تولید درآمد در روستا‌ها نیز اشاره کرد و گفت: «با ایجاد فروشگاه‌های عرضه مواد و محصولات روستایی به گردشگران همچنین فروش صنایع دستی و تهیه غذا و در نظر گرفتن استراحتگاه برای گردشگران مانند خانه‌های بوم‌گردی می‌توان انواع زمینه‌های کسب درآمد را برای دهیاران و روستاییان فراهم کرد تا دیگر نیازی نباشد دهیاری‌ها از طریق دریافت پول در ورودی روستا‌ها کسب درآمد کنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار