کد خبر: 964949
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۱
خشونت سلاح (Gun Violence) بر اساس آماری که پلیس فدرال آمریکا (FBI) منتشر کرده، روزانه به‌صورت میانگین، جان ۳۱۰ نفر را می‌گیرد که این تعداد برای سنین یک تا ۱۷ سال، روزانه ۲۱ نفر است. این رقم سالانه به ۱۱۳ هزار و ۱۰۸ نفر بزرگسال و ۷ هزار و ۷۸۲ کودک بالغ می‌شود.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: «جواد منصوری» در روزنامه «حمایت» نوشت: ۱. حوادث اخیر تیراندازی در ایالت‌های اوهایو و تگزاس آمریکا که به کشته و مجروح شدن ده‌ها نفر منجر شد، بار دیگر معضل نژادپرستی در این کشور را بر سر زبان‌ها انداخت؛ تراژدی وحشتناکی که اغلب قربانیان آن را مهاجرین قانونی و عمدتاً مکزیکی تشکیل داده بودند. پس از درگیری بین طرفداران و مخالفان برتری نژادی سفیدپوستان در شهر «شارلوتسویل» که با عدم محکومیت «دونالد ترامپ» مواجه شد، به مناسبت‌های مختلف، شاهد توهین و توئیت‌های نژادپرستانه مستأجر کاخ سفید بوده‌ایم. تازه‌ترین نمونه از حملات نژادپرستانه ترامپ، پیام‌های توئیتری او علیه اعضای مجلس نمایندگان از نژاد‌های مختلف بود که با عکس‌العمل وسیع داخلی و بین‌المللی همراه شد. وی به چهار زن عضو مجلس نمایندگان کنگره که نسبت به سیاست‌های مهاجرتی، اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و ... کاخ سفید انتقاد داشتند، حمله و خشمگینانه از آن‌ها خواسته بود به‌جایی که از آنجا آمده‌اند، بازگردند و کشور‌های جرم زده خود را اصلاح کنند.

این در حالی است که ترامپ در زمان تبلیغات انتخاباتی خود وعده کرده بود مهاجرین غیرقانونی را اخراج کند، بین آمریکا و مکزیک دیوار مرزی بکشد و قوانین سخت‌گیرانه‌تری برای ورود به این کشور وضع کند. این تدابیر تقریباً با شدت و حدتی که انتظار آن نمی‌رفت، به مرحله اجرا در آمد، به‌نحوی‌که شهروندان هفت کشور، ممنوع‌الورود شدند، حمله به محله‌ها و خانه‌های مهاجرین برای دستگیری و اخراج آن‌ها تشدید و ساخت دیوار مرزی نیز کلید خورد، ضمن اینکه شرایط فوق‌العاده نابسامان بازداشتگاه‌های مرزی و رفتار‌های غیر حقوق بشری در آن‌ها ازجمله تجاوز به زنان و کودکان و جدا کردن والدین از کودکان، بسامد‌های سنگینی در جامعه آمریکایی و البته پیام‌های بسیار روشنی برای نژادپرستان در پی داشت. دایره تأثیرگذاری ترامپ در این حوزه، حتی فراتر از مرز‌های آمریکا بود و به‌عنوان نمونه، «برنتون تارانت»، تروریست مهاجم به مساجد شهر کرایست چرچ نیوزیلند، در مانیفست خود به تأثیرپذیری از کلیددار کاخ سفید اذعان کرده بود. در همین راستا، نشریه پولتیکو و مرکز تحقیقاتی «مورنینگ کانسالت» از نظرسنجی سال گذشته به مناسبت سالگرد راهپیمایی سفیدپوستان نژادپرست در شارلوتسویل به این جمع‌بندی رسیدند که بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان رنگین‌پوست (۵۵ درصد) معتقدند شکاف‌های نژادی پس از روی کار آمدن ترامپ در سال ۲۰۱۶ عمیق‌تر شده است. افزون بر این، نیمی از شرکت‌کنندگان سفیدپوست نیز به وخامت روابط نژادی «آری» گفتند. آمریکایی‌های لاتین تبار و آفریقایی‌های آمریکایی نیز به ترتیب ۶۰ و ۷۹ درصد به افزایش تضاد و تبعیض نژادی در سرزمین به‌اصطلاح رؤیا‌ها امتیاز دادند.
از طرفی، خشونت پلیس علیه سیاه‌پوستان و اقلیت‌های نژادی همچنان ادامه دارد که شاخص‌ترین نماد آن، به حادثه تیراندازی «فرگوسن» در سال ۲۰۱۳ بازمی‌گردد که طی آن، پلیس نژادپرست آمریکا به یک نوجوان سیاه‌پوست شلیک کرد و موجی از اعتراضات گسترده را کلید زد. پس از وقوع این نقطه عطف، دومینوی حوادث مختلف علیه اقلیت‌های آمریکا با شیب تندتری به وقوع پیوست و در سال ۲۰۱۵، حمله مسلحانه یک نژادپرست سفیدپوست به کلیسای تاریخی «امانوئل» در چارلستون، ۹ کشته و ده‌ها زخمی بر جای گذاشت. ازاین‌رو، مواضع ترامپ و نهاد‌های اجرای قانون باعث شده که افکار عمومی آمریکا، رئیس‌جمهور و سازمان‌های تحت امرش را مقصر چنین حوادثی بدانند.
۲. خشونت سلاح (Gun Violence) بر اساس آماری که پلیس فدرال آمریکا (FBI) منتشر کرده، روزانه به‌صورت میانگین، جان ۳۱۰ نفر را می‌گیرد که این تعداد برای سنین یک تا ۱۷ سال، روزانه ۲۱ نفر است. این رقم سالانه به ۱۱۳ هزار و ۱۰۸ نفر بزرگ‌سال و ۷ هزار و ۷۸۲ کودک بالغ می‌شود و ۲۲۹ میلیارد دلار برای اقتصاد آمریکا هزینه می‌تراشد. همچنین مشخص‌شده که آمار کشتار به‌وسیله سلاح در آمریکا ۲۵ درصد بیشتر از سایر کشور‌های ثروتمند دنیاست و این بدان معناست که جان شهروندان آمریکایی برای عالی‌ترین مقامات این کشور، ابداً اهمیتی ندارد و درنتیجه، ارزش‌هایی همچون «حقوق بشر» برای آن‌ها فاقد عیار است و صرفاً جنبه شعاری و نمادین دارد.
در آمریکا به‌موجب متمم قانون اساسی، حمل سلاح به‌عنوان بخشی از حقوق شهروندی در نظر گرفته‌شده و در متن آن آمده است: «داشتن یک نیروی منظم شبه‌نظامی مردمی برای امنیت یک کشور آزاد، ضروری است و حق مردم برای حمل و نگهداری اسلحه، نباید نقض شود». به‌موجب این قانون که در حال حاضر مخالفان زیادی دارد، حدود ۳۰۰ میلیون قبضه سلاح در دست مردم این کشور است و جالب اینجاست که آمریکایی‌ها ۴.۴ درصد از کل جمعیت دنیا تشکیل می‌دهند، اما حدود نیمی از تمام تسلیحات غیرنظامی جهان که در ارتش‌ها بکار نمی‌روند را در اختیار دارند! مخالفین، قانون آزادی حمل سلاح را عامل فجایع اخیر می‌دانند و با استناد به تحقیقات علمی ازجمله گزارش مرکز «سلاح و خودکشی ایالات‌متحده»، استدلال می‌کنند که هر اندازه آمار سلاح‌های در اختیار مردم افزایش یابد، به همان اندازه، میزان جرائم مرتبط با آن ازجمله قتل و خودکشی نیز سیر صعودی به خود خواهد گرفت.
علاوه بر این، رئیس‌جمهور آمریکا به‌طور ویژه مخالف لغو یا بازنگری در قانون حمل سلاح است چراکه تولیدکنندگان بزرگ تسلیحات غیرنظامی در این کشور، از حامیان جدی ترامپ به شمار می‌آیند و نقش مهمی در پیروزی انتخاباتی وی داشتند. پس از حوادث اخیر در تگزاس و اوهایو، اعتراضاتی علیه آزادی حمل سلاح گرم در مقابل کاخ سفید و شهر‌های مختلف برپا شد، اما طبق معمول، با فشار و نفوذ سنگین لابی «انجمن ملی اسلحه آمریکا»، درخواست و مطالبات عمومی در این حوزه به‌تدریج به فراموشی سپرده‌شده و همچون گذشته به‌جایی نمی‌رسد. ناگفته نماند که اکثر اعضای نهاد‌های قانون‌گذار (مجلس نمایندگان و سنا) نیز به دلیل عوایدی که از ناحیه همراهی با کارتل‌های تولید سلاح شامل آن‌ها می‌شود، مخالف هر نوع تغییر در قوانین این حوزه هستند. به‌عنوان نمونه، مالکیت سلاح‌های نیمه‌خودکار با ظرفیت خشاب بیش از ۱۰ گلوله در سال ۱۹۹۴ به تصویب رسید، اما ۱۰ بعد در سال ۲۰۰۴ توسط نمایندگان کنگره لغو شد.
۳. اظهارنظر شاذ رئیس‌جمهور آمریکا در توجیه وقایع تیراندازی اخیر نیز بسیار قابل‌تأمل بود، چراکه این حوادث را به افرادی منسوب کرده که از بیماری‌های روانی رنج می‌برند. این اظهارنظر گرچه با یافته‌های پلیس فدرال آمریکا و مراکز علمی تطابق دارد، اما باید در نظر داشت که نوعی فرافکنی از مسئولیت‌های حقوق بشری کاخ سفید نیز محسوب می‌شود. انتساب چنین حوادثی به تروریسم، پیامد‌هایی در آینده سیاسی ترامپ دارد و استاندارد‌های دوگانه کاخ سفید در این خصوص، زمانی برملا می‌شود که در برخی حوادث بسیار نادر تیراندازی توسط اقلیت‌های نژادی و مذهبی، مقامات آمریکایی در زدن برچسب تروریستی به آن‌ها، تردید نکرده‌اند.
نکته‌ای که در پایان باید به آن اشاره کرد این حقیقت است که راهبرد‌های آمریکا در خصوص فروش سلاح –در داخل و خارج – یکسان است و به دلیل اینکه واشنگتن هیچ تقید و اعتقادی به موازین حقوق بشری ندارد، جان انسان‌ها نیز چه در آمریکا و چه در یمن، فلسطین، سوریه و ... برای سردمداران کاخ سفید، فاقد ارزش و اعتبار است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار