کد خبر: 964992
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۴:۴۹
بارش‌های خوب بهاری امسال شاید کمی از مشکلات کم‌آبی مناطقی همچون یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد را کم کرده باشد، اما این بارندگی‌ها به قدری نبود که برنج‌کاری در این استان تدوام یابد.
سرويس ايران جوان آنلاين: بارش‌های خوب بهاری امسال شاید کمی از مشکلات کم‌آبی مناطقی همچون یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد را کم کرده باشد، اما این بارندگی‌ها به قدری نبود که برنج‌کاری در این استان تدوام یابد. کشت و زرعی که اکنون در کنار برخی از رودخانه‌های استان انجام می‌شود و نه تنها منابع آبی را به تاراج می‌برد بلکه در برخی مناطق موجب تعرض به حریم رودخانه‌ها هم شده است. اتفاقی که اکنون در حاشیه رود بشار یاسوج در حال وقوع است و نیازمند رسیدگی هرچه سریع‌تر متولیان است.

امسال متفاوت از هرسال با موجی از بارندگی‌های بهاری آغاز شد. این بارندگی‌ها به قدری بود که برخی تصور می‌کردند دیگر نگرانی در خصوص تغییرات اقلیمی به پایان رسیده است و دوباره وارد ترسالی شده‌ایم، اما شروع فصل گرم نشان داد که هنوز هم نیاز به مدیریت منابع آبی و به‌خصوص اصلاح نحوه کشت محصولات کشاورزی هست. یکی از این مناطق که همواره با معضل کم‌آبی مواجه است و کشاورزان آن باید برای ادامه فعالیت از شیوه‌های نوین آبیاری استفاده کنند، استان کهگیلویه و بویراحمد است. منطقه‌ای که با بارش‌های ۸ میلیارد متر مکعبی هنوز هم دچار کم‌آبی است. از همین رو همواره کارشناسان و مسئولان این استان بر تغییر الگوی کشت از محصولات آبدوست به کم آب‌خواه تأکید دارند. مسئله‌ای که شمار بسیاری از کشاورزان سعی در رعایت آن دارند، اما در این بین تعدادی هم هستند که منافع شخصی‌شان را به منافع کل مردم ترجیح می‌دهند و محصولاتی را در دل خاک می‌کارند که نیاز آبی بسیاری دارد. یکی از این محصولات هم برنج است که تولید آن سال‌هاست در استان کهگیلویه و بویراحمد با، اما و اگر همراه است.

ادامه کشت محصولات آبدوست

به‌رغم اینکه بار‌ها تأکید شده است که منابع آبی این استان ظرفیت کشت و برداشت برنج را ندارند، اما کشت این محصول ممنوع نشده است و جهادکشاورزی سعی در تشویق کشاورزان به دست کشیدن از این محصول دارد. محصولی که حالا این روز‌ها شاهد آن هستیم که به جای حاشیه رودخانه‌ها در بستر رود‌ها کاشته می‌شود و نه تنها منابع آبی استان را به تاراج می‌برد، بلکه به نوعی تعرض به حریم رودخانه‌ای هم محسوب می‌شود. اتفاقی که اکنون در بستر رودخانه بشار انجام می‌شود و نیازمند توجه ویژه متولیان است. در این راستا معاون فرماندار کهگیلویه با اشاره به اینکه استان بیش از یک دهه با خشکسالی مواجه بوده است، می‌گوید: «با توجه به ترسالی سال‌جاری باید با برنامه‌ریزی حفاظت از منابع آب را در دستور کار قرار داد.» ابراهیم خنجری ترسالی سال‌جاری را یک مزیت خوب برای توسعه کشاورزی می‌داند و ادامه می‌دهد: «باید مسئولان نیز با ارائه آموزش‌های لازم حفاظت از منابع آبی را در اولویت قرار دهند.» رئیس منابع آب کهگیلویه نیز با اشاره به اینکه مسئولان جهاد کشاورزی استان در راستای حفاظت از منابع آب همکاری لازم را به عمل نمی‌آورند بیان می‌کند: «در سال‌های اخیر با توجه به خشکسالی جهاد هیچ گونه الگوی کشت مناسبی به کشاورزان معرفی نکرده است.» یعقوب دمساز همکاری جهاد کشاورزی در راستای ارائه آموزش‌های لازم به کشاورزان برای عدم استفاده از محصولات آب بر را ضروری می‌داند و ادامه می‌دهد: «ترویج فرهنگ حفاظت از منابع آب از وظایف اصلی جهاد کشاورزی است.» وی تأکید می‌کند: «براساس قانون و تأکید وزارت نیرو باید حفاظت از منابع آب در دستور کار همه مسئولان ذیربط به‌خصوص جهاد کشاورزی قرار گیرد.» با این تفاصیل ضروری است هرچه سریع‌تر مسئولان جهادکشاورزی به بحث تغییر کشت و اصلاح الگوی کشت ورود پیدا کنند و این معضل همیشگی که کشت محصولات آبدوست منابع آبی استان را به تاراج می‌برد را برطرف کنند. در کنار این موضوع بحث دست‌درازی به حریم رودخانه‌ای هم موضوع مهمی است که متولیان نباید به این سادگی‌ها از کنار آن عبور کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار