کد خبر: 964999
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۶
جنگ تجاری چین و امریکا به نقطه جوش رسید
جنگ تجاری چین و امریکا به نقطه جوش رسیده است و در پی اعمال تعرفه‌های امریکا روی کالا‌های چینی، چین نیز خرید کالا‌های کشاورزی را از امریکا ممنوع کرد و در عین حال یوآن ارزش خود را ۴/ ۱ درصد از دست داد که امریکا این افت را عامدانه می‌داند.
سرويس اقتصادی جوان آنلاين: جنگ تجاری چین و امریکا به نقطه جوش رسیده است و در پی اعمال تعرفه‌های امریکا روی کالا‌های چینی، چین نیز خرید کالا‌های کشاورزی را از امریکا ممنوع کرد و در عین حال یوآن ارزش خود را ۴/ ۱ درصد از دست داد که امریکا این افت را عامدانه می‌داند.

به گزارش «جوان»، جنگ تجاری بین امریکا و چین طی این هفته بالا رفته و تحلیلگران وال‌استریت در یک مقیاس یک تا ۱۰، امتیاز ۱۱ را به اقدام تلافی‌جویانه چین در برابر امریکا می‌دهند.
سی ان بی‌سی، در گزارشی گفت: «تحلیلگران وال استریت به سرمایه‌گذاران هشدار داده‌اند خود را آماده تشدید جنگ تجاری بین امریکا و چین کنند.»

کریس کروگر، تحلیلگر وال استریت می‌گوید: «دولت چین یک‌شنبه وضع عوارض جدید امریکا را تلافی کرد تا توجه ترامپ را جلب کند.»
یک تیم از تحلیلگران مورگان استنلی گفتند: «سرمایه‌گذاران باید طوری رفتار کنند که انگار جنگ تجاری در ۲۰۱۹ تشدید می‌شود». اگر این اتفاق بیفتد، پیش‌بینی می‌شود طی ۹ ماه آینده جهان دچار رکود اقتصادی شود.
مورگان استنلی اعلام کرد: «ما این پیام افزایش عوارض را جدی می‌گیریم. این یک الگوی پاسخ به پیشرفت ناکافی مذاکرات در مورد جنگ تجاری است.»

«این مرحله جدید حساس‌تر است و نشان می‌دهد درگیری‌های تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان افزایش می‌یابد.»
چین پاسخ اعلام افزایش ۱۰ درصدی عوارض بر ۳۰۰ میلیارد دلار کالا‌های چینی را در روز دوشنبه به دو روش داد. بانک مرکزی چین اجازه داد یوآن به زیرسطح هفت در برابر دلار برسد که یک آستانه بسیار حساس است. بانک پیپل چین اتهام دستکاری عمدی ارز خود را برای مقابله با عوارض رد کرد. این بانک اعلام کرد این کاهش ارزش توسط بازار ایجاد شده است، ولی چین سابقه دستکاری ارز خود را دارد. ارزش یوآن در برابر دلار به پایین‌ترین حد از ۲۰۰۸ تا حالا رسیده است.
در همین حال وزارت خزانه‌داری امریکا طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «چین سابقه‌ای طولانی در پایین آوردن ارزش پول خود از طریق مداخله طولانی‌مدت و گسترده در بازار ارز خارجی دارد. طی روز‌های اخیر چین اقداماتی در جهت پایین آوردن ارزش یوآن انجام داده است، در حالی که این کشور ذخایر قابل توجه ارز خارجی در اختیار دارد و قبلاً هم از چنین ابزاری استفاده کرده است.»

«مفهوم این اقدامات و غیرقابل قبول بودن دلیل اصلی ثبات بازار چین مشخص می‌کند که هدف پایین آوردن ارزش یوآن، به دست آوردن یک مزیت رقابتی ناعادلانه در تجارت بین‌الملل است.»
سقوط ۴ /۱ درصدی ارزش یوآن پس از آن صورت گرفت که دونالد ترامپ بازار‌های مالی را با اعلام وضع عوارض ۱۰ درصدی بر ۳۰۰ میلیارد دلار واردات چین از اول سپتامبر شوکه کرد. ترامپ با اینکار آتش‌بس بین این دو کشور در این جنگ تجاری را نقض کرد. ادامه جنگ تجاری بین امریکا و چین زنجیره جهانی عرضه را مختل و اقتصاد را کند کرده است.
آخرین بار امریکا در سال ۱۹۹۴ چین را به دستکاری ارز خود متهم کرده بود. خزانه‌داری امریکا در ۱۹۸۸ همین اتهام را به تایوان و کره‌جنوبی زد و در همان سال کنگره قانون کنترل ارزی را تصویب کرد.

پس از این اظهارات خزانه‌داری امریکا، ارزش دلار در برابر یورو به پایین‌ترین حد طی دو هفته گذشته رسید.
کروگر گفت: «در‌حالی‌که یوآن اخیراً ضعیف شده بود، ولی این حرکت سریع نشان‌دهنده تغییر سیاست چین است و اینکه این کشور به دنبال یک قرارداد در کوتاه مدت نیست.»

کروگر اشاره کرد که خریداران دولتی چین دیگر از امریکا محصولات کشاورزی وارد نمی‌کنند. ترامپ در ماه ژوئن ادعا کرده بود رئیس‌جمهور چین با خرید مقادیر زیادی از محصولات کشاورزی امریکا موافقت کرده است. به علاوه، ترامپ ماه گذشته جزئیات بسته کمکی ۱۶ میلیارد دلاری را برای کشاورزان امریکا اعلام کرد.

ولی ترامپ می‌گوید وضع عوارض جدید ۱۰ درصدی نتیجه عمل نکردن شی جین پینگ به تعهداتش است. در‌حالی‌که چین ادعا می‌کند اتهام توقف خرید محصولات کشاورزی امریکا درست نبوده است، ولی تحلیلگران اعتقاد دارند این کشور قبل از اقدام به خرید از امریکا، منتظر نتیجه مذاکرات تجاری بود.
علاوه بر این دو پاسخ چین، به نظر می‌رسد این کشور قصد دارد فشار بر شرکت‌های خارجی که در داخل مرز‌های چین فعالیت می‌کنند را هم افزایش دهد.
در کل، تحلیلگران اعتقاد دارند از شدت جنگ تجاری به این زودی‌ها کاسته نمی‌شود و این مسائل به سرعت حل نمی‌شوند.
مورگان استنلی اضافه کرد: «اگر موضع چین همچنان ثابت بماند، دولت امریکا جنگ تجاری را افزایش می‌دهد.»

سقوط سنگین وال‌استریت

روز گذشته پس از اینکه خزانه‌داری امریکا به دنبال سقوط شدید یوآن اعلام کرد چین یک «دستکاری‌کننده نرخ ارز» است، شاخص‌های وال‌استریت به شدت سقوط کردند.
رویترز گزارش داد: «پس از اینکه خزانه‌داری امریکا به دنبال سقوط شدید یوآن، اعلام کرد چین یک «دستکاری‌کننده نرخ ارز» است، شاخص‌های وال‌استریت به شدت سقوط کردند.

در جلسه معاملاتی روز دوشنبه وال‌استریت (شب دوشنبه به وقت تهران)، شاخص اس‌اندپی۵۰۰ حدود ۳درصد سقوط کرد تا بدترین سقوط یک‌روزه خود را از ۴ دسامبر تا‌کنون ثبت کند. طبق داده‌های رفینیتیو، این سقوط معادل ضرری ۷۶۶ میلیارد دلاری برای این شاخص است. این ششمین سقوط متوالی اس‌اندپی است و حالا این شاخص ۶ درصد از رکورد تاریخی ۲۶ جولای خود پایین‌تر است. داوجونز ۲۷/ ۷۶۷ واحد یا ۹ /۲ درصد سقوط کرد و کامپوزیت نزدک هم با سقوط سنگین ۴۷ /۳ درصدی روبه‌رو شد.

طبق یک گزارش که توسط شرکت مشاور جانسون اسوشیییتز منتشر شد، بسیاری از کارکنان وال‌استریت امسال با کاهش دستمزد روبه‌رو خواهند شد، چراکه اکثر بانک‌ها و شرکت‌های مدیریت پولی، به برنامه‌های کاهش هزینه خود ادامه خواهند داد.
به این ترتیب انتظار می‌رود بسته‌های دستمزد سالانه فروشندگان اوراق و سهام، ۱۵- ۱۰ درصد کاهش یابد و مدیران سرمایه هم با کاهش دستمزدی ۵- ۰ درصدی روبه‌رو خواهند شد.

چین واردات محصولات کشاورزی از امریکا را متوقف می‌کند

در پی تشدید جنگ تجاری میان دو اقتصاد برتر جهان، چین واردات محصولات کشاورزی از امریکا را متوقف می‌کند.
وزارت بازرگانی چین روز دوشنبه خبر داد که پکن بر تمامی محصولات کشاورزی امریکایی که از سوم آگوست (۱۲ خرداد) وارد این کشور شده‌اند تعرفه در نظر خواهد گرفت. در پی این تصمیم وزارت بازرگانی چین، شرکت‌های این کشور نیز خرید محصولات کشاورزی تولید شده در امریکا را متوقف کردند. این بیانیه وزارت چین در حالی صادر می‌شود که گزارش‌هایی از سوی رسانه‌های چینی از جمله شینهوا درباره اعمال تعرفه‌های جدید بر محصولات کشاورزی امریکا منتشر شده است.

پیشتر نیز شبکه خبری بلومبرگ به نقل از منابع مطلع گزارش داد که در پی تشدید تنش‌های تجاری با امریکا، پکن از شرکت‌های دولتی خواسته تا واردات محصولات کشاورزی از امریکا را متوقف کنند.
پنج‌شنبه گذشته و یک روز پس از آنکه مذاکرات دو اقتصاد بزرگ جهان در شانگ‌های با شکست مواجه شد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا هشدار داد که از روز اول سپتامبر (۱۰ شهریور) روی ۳۰۰ میلیارد دلار کالای چینی تعرفه ۱۰ درصدی اعمال خواهد کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار