کد خبر: 965041
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۱
واشنگتن به دنبال تقویت کردها، آنکارا در پی احیای داعش
به دنبال عدم توافق امریکا و ترکیه بر سر ایجاد منطقه امن در شمال سوریه، آنکارا به دنبال عملیات نظامی دیگری در شرق فرات است، اما امریکا با این اقدام نظامی که نوک حمله آن علیه کرد‌های سوریه است، به شدت مخالف است و اعلام کرده که اجازه چنین عملیاتی را نخواهد داد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: با گذشت هشت سال، فصل جدیدی از بحران سوریه آغاز شده است، اما این بار حامیان گروه‌های تروریستی بر سر منافع خود با یکدیگر دچار اختلاف شده‌اند. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه صبر و حوصله کشورش به پایان رسیده است، از عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه خبر داد. به گزارش رویترز، اردوغان اعلام کرده است که درباره عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه به مسئولان کشور‌های امریکا و روسیه نیز اطلاع داده شده است. وی همچنان با تأکید بر راهکار نظامی در این منطقه گفت: «ترکیه حق نابودی تمام تهدیدات علیه امنیت ملی خود را دارد». یک منبع نظامی در ترکیه روز سه شنبه با تأیید این خبر اعلام کرد: «احتمال دارد ارتش عملیات نظامی در شرق فرات را پس از عید قربان همانطور که برای آن برنامه‌ریزی شده است، آغاز کند، اما بر اساس هرگونه تحولی در هر لحظه امکان دارد قبل از این تاریخ عملیات اجرا شود». به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این منبع همچنین افزود: «در صورتی که خاک ترکیه از سوی سوریه مورد تعرض قرار بگیرد، احتمال دارد این عملیات آغاز شود». منبع مذکور اعلام کرد: «آنکارا و واشنگتن تاکنون درخصوص عمق منطقه امن شرق فرات به تفاهم نرسیده‌اند، اما امریکا پیشنهاد داده که این عملیات در عمق هفت تا هشت کیلومتری انجام شود، این در حالی است که آنکارا اصرار دارد این عملیات در عمق ۳۰ کیلومتری صورت بگیرد و از موضعش عقب‌نشینی نمی‌کند.» این در حالی است که مظلوم عبدی یکی از فرماندهان نیرو‌های دموکراتیک سوریه (کردها) ضمن درخواست از امریکا برای مقابله با ترکیه گفته که حمله ترکیه باعث ظهور مجدد داعش در سوریه خواهد شد.
ترکیه از سال ۲۰۱۳ به دنبال ایجاد منطقه امن در شمال سوریه است، ولی مقامات آنکارا تاکنون نتوانسته‌اند واشنگتن را به اجرای چنین اقدامی مجاب کنند. بنابراین، آنکارا با تهدید درباره شروع عملیات نظامی، سعی دارد مواضع خود در مذاکرات درباره ایجاد منطقه حائل امنیتی در طول مرز سوریه را تقویت کند. با توجه به اینکه ارتش سوریه عملیات آزادسازی مناطق شمالی از دست گروه‌های تروریستی را شروع کرده است و به گفته دمشق، این مناطق به زودی از اشغال تکفیری‌ها آزاد خواهند شد، لذا ترکیه سعی دارد به این هدف خود دست پیدا کند.

مخالفت واشنگتن
دولت امریکا که در سال‌های اخیر با کمک‌های نظامی، کرد‌های سوریه را حمایت کرده است به شدت با عملیات جدید ترکیه در شرق فرات مخالف است. به گزارش سی‌ان‌ان، مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا دو شنبه شب گفت: «ما آشکارا معتقدیم که هرگونه اقدام یکجانبه از سوی ترکیه غیرقابل‌قبول خواهد بود». اسپر خاطرنشان کرد: «کاری که ما قرار است انجام دهیم جلوگیری از انجام حملات یکجانبه‌ای است که مجدداً باعث اخلال در منافع دوجانبه موجود میان امریکا، ترکیه و شبه‌نظامیان نیرو‌های دموکراتیک سوریه در شمال سوریه خواهد شد». اسپر عنوان کرد که امریکا هیچ‌گونه طرح بلندپروازانه‌ای برای ر‌ها کردن نیرو‌های دموکراتیک سوریه ندارد، هرچند که از تضمین اینکه امریکا در صورت اجرای عملیات نظامی ترکیه از آن‌ها محافظت کند، امتناع کرد. وزیر دفاع امریکا در عین حال گفت: «عملیات ترکیه در شمال سوریه می‌تواند تأثیر منفی بر تمرکز نیرو‌های دموکراتیک سوریه در جلوگیری از هرگونه اقدام داعش برای تصرف مجدد مناطقی که سابقاً اشغال کرده بود و همچنین قابلیت این نیرو‌ها در نگه داشتن هزاران تن از داعشی‌ها در بازداشت داشته باشد.»
ترکیه و امریکا در زمان شروع بحران سوریه در یک جبهه واحد علیه دمشق قرار داشتند، اما مسئله کرد‌ها به اختلاف جدی بین واشنگتن و آنکارا در سال‌های اخیر تبدیل شده است. ترکیه از چند سال پیش عملیات خود را برای مقابله با نفوذ کرد‌ها در شمال سوریه شروع کرده است و این بار هم تلاش می‌کند بخش‌هایی از این مناطق را تصرف کند. دولت ترکیه، یگان‌های مدافع خلق را گروهی وابسته به حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) می‌داند و از آن به عنوان یک گروه تروریستی یاد می‌کند. این درحالی است که امریکا به شبه‌نظامیان کرد در سوریه به‌مثابه متحد خود می‌نگرد. مقامات آنکارا در عین حال از واشنگتن می‌خواهند که شبه‌نظامیان کُرد را از مرز‌های ترکیه دور ساخته و تسلیحات نظامی امریکایی را که چندین سال است برای مبارزه با گروه تروریستی داعش در اختیار آن‌ها قرار داده شده پس بگیرند. این درخواست ترکیه درحالی است که امریکا در هفته‌های اخیر صد‌ها کامیون تسلیحات به کرد‌ها در شرق سوریه ارسال کرده است و به گفته برخی منابع، این منطقه به انبار سلاح تبدیل شده است. قدرت‌گیری کرد‌ها در مناطق شمالی سوریه تهدید امنیتی برای ترکیه به شمار می‌رود و این کشور با همه توان خود برای مقابله با خودمختاری کرد‌ها در مرز‌های جنوبی خود استفاده می‌کند.
از طرفی، علاوه بر مسئله کردها، مخالفت واشنگتن با ترکیه در هفته‌های اخیر به موضوع خرید سامانه‌های موشکی اس ۴۰۰ از روسیه مربوط می‌شود که امریکایی‌ها به شدت با آن مخالفت و متعاقب آن، فروش جنگنده‌های پیشرفته اف ۳۵ به ترکیه را ممنوع کردند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار