کد خبر: 965141
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۷
اجاره حساب بانکی به نام اشخاص حقیقی نشان می‌دهد که رصد حساب‌های بانکی اشخاص حقیقی در کنار اشخاص حقوقی چند سالی است که آغاز شده‌است و برخی اشخاص با هدف پنهان نگه‌داشتن مجموع درآمد و دارایی خود و فرار مالیاتی به این راهکار روی آورده‌اند، در این میان یک مسئول با بیان اینکه حساب‌های بانکی با گردش بالای ۵ میلیارد تومان زیر ذره بین سازمان مالیاتی قرار دارد، عملاً این سیگنال را ارائه داد که وجوه در اقتصاد ایران تحت‌نظر دوربین‌مدار بسته قرار گرفته‌است، اما محل نگرانی آن است که حساب‌های بانکی اجاره، کار را برای فرار مالیاتی باز می‌کند.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: اخذ مالیات از درآمد‌های قانونی و مشروع و همچنین مبارزه با درآمد‌های غیر قانونی و نامشروع این استلزام را ایجاد می‌کند که پول در اقتصاد به‌طور مستمر رد‌گیری شود، این رد‌گیری نیاز به زیر‌ساختی دارد که به نظر می‌رسد مسئولان برای شناسایی وجوه وگردش مالی وجوه دست به کار شده‌اند و امید می‌رود در کنار این مهم زیر‌ساخت شناسایی کلیه دارایی‌های اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از انواع وجوه، زمین وساختمان، خودرو، باغ، ویلا، سکه، ارز و طلا در سامانه‌ای یکپارچه فراهم آید تا به سادگی اخذ مالیات از مجموع درآمد و دارایی اشخاص و سلامت فعالیت‌های مالی و اقتصادی آن‌ها قابل شناسایی باشد.
در شرایطی که یک نیروی کار پیش از دریافت حقوق و دستمزد خود مالیاتش را پرداخت می‌کند، متأسفانه در اقتصاد ایران درآمد‌های قابل‌ملاحظه‌ای گردش دارد که ریالی مالیات هم از آن‌ها اخذ نمی‌شود و امروز با وجودی‌که ادعا می‌شود گردش مالی بالای ۵ میلیارد تومان اشخاص حقیقی تحت رصد است، شاهد اشاعه حساب‌های بانکی اجاره‌ای هستیم که به نظر می‌رسد با اجاره این حساب‌ها گردش زیر ۵ میلیارد تومان برای فرار مالیاتی در جریان است، از این رو باید یک اقدام جدی و همه‌جانبه برای رصد گردش وجوه در اقتصاد انجام گیرد.

حساب‌های بانکی با گردش بالای ۵میلیارد تومان زیر ذره‌بین
در همین‌باره مسئول فرار مالیاتی سازمان مالیاتی گفت: از سال ۹۵ اطلاعات گردش مالی افرادی را که بالای ۵میلیارد تومان بوده است از بانک مرکزی گرفتیم و در حال بررسی هستیم که آیا آن‌ها پرونده مالیاتی دارند و اگر پرونده دارند آیا با این گردش مالی انطباق دارد یا خیر.
در برنامه «پایش» ۱۵ مردادماه، موضوع «حساب‌های اجاره‌ای و فرار مالیاتی»، با حضور یکی از مسئولان سازمان امور مالیاتی نقد و بررسی شد.
هادی خانی، مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور با تأکید بر مجوز داشتن بررسی حساب‌های مشکوک بانکی تصریح کرد: ما حساب‌هایی را بررسی می‌کنیم که مشکوک به فرار مالیاتی یا مستعد هستند. ما در خصوص تراکنش‌های بانکی روی سه دسته هستیم؛ دسته اول افرادی هستند که در چارچوب مقررات سازمان امور مالیاتی، همکاری لازم را نداشته‌اند.
وی ادامه داد: دسته دوم افرادی هستند که در رسیدگی به پرونده‌های آن‌ها مانند حساب‌های بانکی، کارت بازرگانی، فاکتور‌ها و شرکت‌های صوری و غیره، ردپای آن‌ها پیدا می‌شود. گروه سوم نیز افرادی هستند که ردپایی در پرونده‌های فساد بانکی پیدا کرده‌اند.
خانی با تأکید بر اختیار داشتن سازمان امور مالیاتی در بررسی گردش مالی هر فرد گفت: نوع بررسی‌های ما تا به امروز مربوط به افرادی بوده‌است که مستعد یا مشکوک به فرار مالیاتی هستند.
خانی در خصوص میزان فرار مالیاتی با اعلام اینکه در حال حاضر طبق برآورد‌های انجام‌شده در این موضوع بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: برای جلوگیری از فرار مالیاتی همه سازمان‌ها باید در دادن اطلاعات با سازمان امور مالیاتی همکاری کنند. گام دوم در این زمینه ایجاد صندوق‌های فروشگاهی است که این کار هم مشارکتی است.
وی در خصوص فرار مالیاتی پزشکان نیز ابراز کرد: رفتار سازمان با این گروه مشابه با سایر مؤدیان است، اما با توجه به اینکه بر اساس قانون بودجه سال ۹۸، پزشکان مکلف شدند دستگاه پوز نصب کنند، ما این موضوع را به‌طور جدی پیگیری می‌کنیم. در صورت عدم همکاری پزشکان با سازمان، نوع برخورد ما با آن‌ها شبیه افراد مشکوک به فرار مالیاتی است.
این مسئول و کارشناس اقتصادی اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی هم قانونی و هم ابزاری می‌تواند به تراکنش‌ها و حساب‌های هر فردی که مشکوک شود، دسترسی داشته باشد. نظام بانکی تاکنون همکاری خوبی داشته است، اما مشکل ما در همکاری با نظام بانکی، صرفاً گرفتن اطلاعات حساب افراد نیست که در حال حاضر مشکل در شناسایی حساب‌های اجاره‌ای و شناخت هویت افراد است. از سال ۹۵، اطلاعات گردش مالی افرادی را که بالای ۵ میلیارد تومان بوده‌است از بانک مرکزی گرفتیم و در حال بررسی آن‌ها از این سال تاکنون هستیم.
وی در ادامه گفت: روی اطلاعات این افراد در حال کار شدن است که آیا آن‌ها پرونده مالیاتی دارند و اگر پرونده دارند، آیا با این گردش مالی انطباق دارد یا خیر. ما اگر به افرادی برسیم که در این زمینه مشکوک هستند، آن‌ها را اعتبارسنجی می‌کنیم. مردم در زمینه فرار مالیاتی باید به سازمان کمک کنند و از اجاره دادن حساب‌هایشان امتناع کنند.
خانی با تصریح به لزوم نظارت دستگاه‌های مسئول در تبلیغات اینترنتی و آگهی‌های اجاره حساب‌های بانکی افزود: سازمان امور مالیاتی در خصوص ۲۰ مورد از این آگهی‌های اینترنتی اقدام و اعلام جرم کرده‌است. از زمانی که ما این اقدامات را شروع کرده‌ایم، حجم این آگهی‌ها خیلی کمتر شده‌است.
خانی در خصوص پایانه‌های پرداخت بانکی نیز گفت: ۷ میلیون پوز بانکی در کشور توزیع شده‌است. از نظر نظام مالیاتی، نقطه ابهام آن کارایی آنهاست. طبق قانون بانک مرکزی مکلف است در این زمینه وارد شود و باید این پایانه‌های بانکی را ساماندهی کند؛ چراکه این پایانه‌ها منشأ خوبی برای فرار مالیاتی هستند.
وی در خصوص افراد مشهور نظیر بازیگران و بازیکنان فوتبال نیز گفت: در بحث ورزش تمام ورزشکاران مشمول مالیات هستند. در خصوص حوزه هنر و بازیگران، معافیت مالیاتی وجود دارد. هرچند با توجه به شرایط اقتصادی کشور، در این خصوص به‌دنبال بازنگری معافیت هستیم.
خانی در پایان تأکید کرد: ما نیاز به همکاری همه دستگاه‌هایی داریم که مجوز فعالیت اقتصادی می‌دهند. آن‌ها باید در اعطای مجوز از سازمان امور مالیاتی استعلام بگیرند. بخشی از فرار مالیاتی به‌خاطر عدم رعایت این مورد است. از مردم نیز خواهش می‌کنیم تا زمانی که نظام مالیاتی هوشمند نشده‌است، در فعالیت‌های اقتصادی‌شان توجه‌های لازم را داشته باشند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار