کد خبر: 965276
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۰
اجراي ۱۶۰ هزار میلیارد ریال پروژه گردشگری، آغازي بر پايان مشکلات نگين سبز ايران
ي شک مازندران را بايد تکه اي از بهشت بر روي زمين دانست. جاييکه کوه و جنگل و دريا و ساحل و مرتع چنان در هم آميخته شده اند که هر يک فقط مکمل زيبايي و شکوه ديگر شده اند. مازندران، طبیعت، تاریخ، فرهنگ و منابع اين خطه از ايران...
حوريه ملکي

 

حوريه ملکي

 

بي شک مازندران را بايد تکه اي از بهشت بر روي زمين دانست. جاييکه کوه و جنگل و دريا و ساحل و مرتع چنان در هم آميخته شده اند که هر يک فقط مکمل زيبايي و شکوه ديگر شده اند. مازندران، طبیعت، تاریخ، فرهنگ و منابع اين خطه از ايران جهت استفاده دائم در آینده برای گردشگری و توسعه استان باید حفظ شود. توسعه گردشگری، برنامه ریزی و مدیریت درست باعث می شود تا مشکلات فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی در مازندران ایجاد نشود. حالا سخن از کهن سرزمین سبز و زرخیزي است که چون نگینی زیبا بر پیشانی ایران می‌درخشد و استعداد شگرفی در سرمایه‌های طبیعی، ملی و آیینی دارد. حالا مسئولان ميراث فرهنگي و گردشگري و صنايع دستي مازندران عزم خود را جزم کرده اند تا در کمترين زمان ممکن اين استان سرسبز و باظرفيت هاي متنوع را بر فراز بام گردشگري ايران نگه دارند.

 

***

 

كمبود يا نبود هتل هاي استاندارد ، جاده هاي پرتردد و مناسب نبودن راههاي دسترسي ، نبود پروازهاي منظم و نيزخدمات دهي ضعيف ، گردشگري مازندران را براي جذب گردشگران داخلي و خارجي با مشكل روبرو كرده است.

دست اندركاران صنعت گردشگري مازندران آشنا نبودن نيروهاي خدماتي اين حوزه از آموزش هاي لازم هتل داري، قرار نگرفتن واحدهاي اقامتي در فضاي مناسب، پايين بودن كيفيت اين واحدها به دليل قدمت و نبود رقابت پذيري را مهمترين مشكل اين حوزه مي دانند.

سنتي بودن برنامه جذب مسافر، نبود تبليغات مناسب براي معرفي جاذبه ها و ارائه مسير هاي گردشگري، نبود مشوق براي سرمايه گذاري به علت كم سود بودن اين حوزه به نسبت بخش ساختمان سازي ، از جمله ديگر مشكلات زيرساختي بخش گردشگري مازندران است.

اين درحالي است كه مازندران به لحاظ جذب مسافر در زمره استان هاي برتر كشور بوده و برغم شهرت استان در بخش كشاورزي ، اين بخش گردشگري است كه عمده توليد ناخالص استان را تامين مي كند.

 

* پيگيري مشکلات سرمایه‌گذاران گردشگری

 

اوايل سال گذشته بود که مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران از بررسی مشکلات سرمایه‌گذاران در کمیته پیگیری تسهیلات حوزه‌های اشتغال روستایی و فراگیر در اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران خبر داد.

سیف‌الله فرزانه از گردشگری به عنوان اولویت های مهم استان مازندران خبر داد و اظهار کرد: دغدغه اصلی حمایت از سرمایه‌گذاری و حل مشکلات پیش روی آنهاست.

وي افزود: در کمته پیگیری تسهلات، مشکلات و موانع موجود در سرمایه گذاری، تسهیلات مورد نیاز سرمایه‌گذاران، توسعه بوم‌گردی استاندارد و احیای مشاغل و هنرهای سنتی برای هر طرح در کمیته های فنی شهرستانی، استانی و همچنین در بانک های عامل پیگیری می شود.

فرزانه از تشکیل این کمیته در تمام شهرستان های استان برای پیگیری بهتر امور اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذار واقعی به‌عنوان تضمین‌کننده ثبات اقتصادی و کارآفرین حوزه گردشگری شناخته می‌شود و امیدواریم با تعامل با سرمایه گذاران در این دوره بتوانیم مشکلات موجود را مرتفع کنیم و با رونق اقتصادی منطقه، فرصت اشتغال را فراهم آوریم.

مدیر کل مراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران تصریح کرد: مازندران در حوزه جغرافیای از گلوگاه تا رامسر و به لحاظ قلمرو فرهنگی به پهنه وسیع تر در مناطق همجوار، مورد توجه و برنامه ریزی اداره کل قرار دارد.

وي با اشاره به استفاده از ظرفیت های انجمن های مردم نهاد در بخش های میراث فرهنگی و طبیعی یادآور شد انجمن های میراث فرهنگی در واقع به عنوان دیدبان تمدن و فرهنگ مازندران محسوب می شود و باید جایگاه ویژه خود را به دست بیاورد.

 

* مازندران نيازمند گردشگري پايدار

 

بسياري از کارشناسان معتقدند گردشگری پایدار، سکوی پرش برای شکوفایی اقتصاد مازندران به شمار مي آيد. طي سال هاي اخير و با توسعه فعالیت های گردشگری زمینه برای اشتغال فراهم شده و این امر برای استان مازندران با جمعیت جوان و متقاضی بسیار مفید است؛ زیرا با ورود هر ده نفر گردشگر یک فرصت شغلی مناسب ایجاد خواهدشد؛ اما این امر زمانی محقق می شود که با حمایت مسئولان، سرمایه گذار درمازندران بر روی پروژه ای سرمایه گذاری کرده و سود آن نیز از استان خارج نشده و صرف صنعت گردشگری مازندران شود.

صاحبنظران معتقدند اشتغال زایی در صنعت گردشگری برای مازندران حائز اهمیت است. در حوزه ی گردشگری اشتغال زایی سریع تر، راحت تر، کم هزینه تر و نیروی اشتغال با آن بیشتر درگیر است.

اشتغال زایی در حوزه گردشگری نسبت به حوزه صنعت راحت تر است. سرمایه گذار با ورود به بخش صنعت، احداث کارخانه، راه اندازی و جذب نیرو پروسه طولانی مدت و پرهزینه ای را طی می کند و بازگشت چرخه ی مالی طول می کشد؛ اما در حوزه ی گردشگری بازگشت چرخه ی مالی راحت تر و سریع ترانجام می شود.

هم اکنون دغدغه اصلی در حوزه ی گردشگری مازندران در بحث چرخه ی اقتصادی است. بیشتر افراد فعال در حوزه ی گردشگری در استان مازندران، بومی نبوده و با سرمایه گذاری در مازندران، سود حاصله را به استان خود باز می گردانند.

گردشگری به صورت عام اثرات اقتصادی و اجتماعی مثبت و منفی را با خود به دنبال دارد. اثرات اقتصادی همان گردش مالی در منطقه است؛ با ورود هر گردشگر پول به بدنه ی استان تزریق می شود.

چرخش پول در استان در حوزه ی گردشگری باعث تحریک فعالیت های اقتصادی شده و به طور کامل درگیر اقتصاد گردشگری در سوپر مارکت ها، هتل ها، اتوبوس، حمل و نقل و رستوران می شود.

حالا مي توان با دعوت از افراد غیر بومی در بخش سرمایه گذاری و دادن تسهیلات و امکانات از سوی مازندران، دوباره سود حاصل در استان خرج شده و این امراشتغال زایی بیشتر برای جوانان را به همراه داشته باشد.

امروز باید به دنبال رویکرد صحیح در مورد فعال کردن چرخه گردشگری در تمامی روزهای سال در مازندران بود. با فرهنگ سازی درست و شناساندن جاذبه های گردشگری و با وجود نزدیکی بازار گردشگری استان به پایتخت می توان در این حوزه از دیگر استان ها پیشی گرفت.

همچنين در ساختن مراکز تفریحی و توریستی، نگاه تمامی دستگاه های استان مازندران در حوزه های شهرداری، فرمانداری، جهاد کشاورزی و سایر نهادها باید ابتدا، نگاه گردشگری و بعد کاربردی باشد تا بتوان شاهد جذب گردشگر در مازندران بود.

 

* پرواز مازندران بر فراز بام گردشگري ايران

 

 

حالا چند وقتي است با اينکه حضور مسافران و گردشگران انبوه در مازندران موجب رضایتمندی کسبه و بازاریان، اما بسیاری از مردم منطقه نسبت به این موضوع به خاطر نبود زیرساخت لازم برای این میزان گردشگر ناراضی بوده و خواستار اتخاذ تدابیری از سوی مسئولان جهت رفع مشکلات پیرامون آن شده اند.

کافيست يک تعطيلي باشد تا گره کور ترافيک و حجم انبوه مسافر در مازندران همه را کلافه کند. حجم زیاد خودروها در محورهای ورودی‌های استان و بویژه غرب استان به حدی است که بار ترافیکی جاده چالوس در این مدت نیمه سنگین یا سنگین مي شود. به طوری که بارها از رسانه ملی اعلام شد که مسافران از رفتن به استان‌های شمالی منصرف شوند اما با این وجود بسیاری از آنها با تحمل ترافیک سنگین خود را به دریا و بخشی دیگر به جلگه و جنگل مي رسانند.

به طور حتم ورود این تعداد مسافر و گردشگر از یکسو و کمبود زیرساخت‌های لازم برای پاسخگویی به مطالبات آنها برای مردم بومی منطقه با چالش‌هایی همراه شده به گونه‌ای که نارضایتی بومیان منطقه را به همراه دارد.

همين چند روز پيش بود که معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت که اکنون ۱۶۰ هزار میلیارد ریال پروژه گردشگری در استان مازندران در حال اجرا است.

 علی اصغر مونسان که به اين خطه سرسبز ايران سفر کرده بود افزود: با تکمیل و افتتاح این حجم سرمایه گذاری در بخش گردشگری ، علاوه بر اشتغالزایی، شاهد تحولی بزرگ در حوزه زیر ساخت های گردشگری، اقامتی و تفریحی و در استانی که قطب گردشگری کشور محسوب می شود، خواهیم بود.

وی در جریان سفر ۲ روزه اش به مازندران علاوه بر بررسی ظرفیت های گردشگری ، یک باب هتل ، یک مجتمع کردشگری و ۴۳ واحد بوم گردی را افتتاح کرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: برنامه ریزی برای تکمیل هتل ۵ ستاره میزبان در مازندران هم که قرار است در آینده با حضور رئیس جمهوری به بهره برداری برسد، در دستور کار قرار دارد.

مونسان افزود: با توجه به استقبال گردشگران داخلی و خارجی از ظرفیت های گردشگری، تفریحی و اقامتی مازندران، در این سفر بیشتر برنامه های توسعه گردشگری استان مورد توجه و بازدید قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور در جریان سفر ۲ روزه اش به مازندران علاوه بر بازدید از طرح های گردشگری استان ، نشستی با مسئولان و مدیران مازندران داشت ، با دکتر "اشتفان شُلتس " سفیر اتریش در تهران هم در شهرستان رامسر در زمینه ظرفیت های گردشگری دو کشور دیدار و گفت و گو کرد.

معاون رییس جمهوری همچنین علاوه بر افتتاح یک اقامتگاه بومگردی در تنکابن از کارگاه سفالگری در این شهرستان بازدید کرد.

بازدید از کاخ چایخوران در شهرستان چالوس و مجموعه تفریحی - سرگرمی شهرستان محمودآباد هم از دیگر برنامه های سفر مونسان به مازندران بود.

لازم به ذکر است سازمان جهانی گردشگری ایران را جزو ۱۰ کشور اول دنیا می‎داند و مازندران با داشتن تنوع زیست محیطی و طبیعی شامل دریا و جنگل می تواند در حوزه گردشگری ساحلی و تفریحات آبی با تنوع خیلی زیاد و جنگلی و همچنین گردشگری سلامت به لحاظ امکانات بیمارستانی و تجهیزات پزشکی خوبی که دارد گردشگران خارجی را به سوی خود جلب کند.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار