کد خبر: 965301
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۴
عباس حاجی نجاری
یک سال قبل در ۱۷ مرداد ماه ۱۳۹۷ در دیدار جمعی از فعالان فرهنگی خارج از کشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی، هنگامی که یکی از حاضران به دلیل تشدید فشار‌ها و تحریم‌های امریکا و احتمال برهم خوردن ثبات و امنیت کشور، دغدغه و نگرانی علاقه‌مندان نسبت به سرنوشت انقلاب در آن سوی مرز‌ها را در محضر ایشان مطرح کردند، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) فرمودند «نسبت به اوضاع ما اصلاً نگران نباشید، هیچ‌کس هیچ غلطی نمی‌تواند بکند، هیچ تردیدی در این جهت وجود ندارد، این را به همه بگویید» اکنون درست یک سال از آن زمان می‌گذرد، در طول این یک سال رئیس‌جمهور امریکا تمامی شگرد‌های ممکن برای تشدید تحریم‌ها و فشار‌ها برای فشار حداکثری اقتصادی علیه مردم ایران با هدف ایجاد فاصله میان مردم با نظام و زمینه‌سازی براندازی درونی را به کار برده و افراطیون کاخ سفید همراه با برخی متحدان اروپایی و ضدانقلابیون فراری از کشور در رسیدن به آرزوی‌شان در فروپاشی نظام در تابستان داغ ۱۳۹۷ یا در زمستان همان سال ناکام مانده و مردم ایران قاطع‌ترین پاسخ ممکن را در ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۷ به توهم فروپاشی دادند.

در پنج ماهه آغاز سال ۱۳۹۸ نیز تیم افراطی حاکم بر کاخ سفید، آنگاه که در براندازی نظام ناکام ماندند و در این سال در عین تشدید فشار‌های اقتصادی، با معتبرسازی تهدید نظامی و ایجاد رعب در مردم ایران با اعزام ناو هواپیمابر و...، آنگاه که به تسلیم ایران و پیگیری شروط دوازده‌گانه پمپئو از طریق مذاکره امید بسته بود، به ناگاه کاخ آرزوهایش با اسقاط پیشرفته‌ترین محصول نظامی امریکا فرو ریخت و اکنون در به در به دنبال میانجی است، تا بلکه بتواند کاخ سفید را از این باتلاق و بحران خودساخته نجات دهد و از این طریق نمدی برای کلاه ترامپ برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ امریکا ببافد.

در کنار فشار حداکثری اقتصادی و تهدید نظامی طی ماه‌های اخیر دستگاه‌های رسانه‌ای و شبکه‌های مجازی وابسته به استکبار، گسترده‌ترین جنگ نرم و عملیات روانی را علیه مردم ایران و با هدف القای ناکارآمدی نظام و تلاش برای قطع امید آن‌ها به آینده و ناامیدسازی جوانان به راه انداخته و امیدشان این بود که با دامن زدن به شکاف و گسست‌های داخلی، زمینه را برای فروپاشی و تسلیم فراهم کنند، اما اتخاذ راهبرد مقاومت فعال و تحول در عرصه‌های مختلف در کشور که قطع امید مردم و مسئولان از بیگانگان، توان دستگاه‌های اجرایی در مهار رشد نرخ ارز و کنترل نسبی نرخ تورم، رونق تولید، تحول در دستگاه قضا، تثبیت اراده اقتدار و برتری ایران در میدان امنیتی نظامی که اسقاط پهپاد امریکا و توقیف کشتی انگلیسی و سرکوب قاطعانه تحرکات گروه‌های تجزیه‌طلب و... از مصادیق آنهاست، در عین افزایش امید به آینده زمینه‌ساز تقویت همبستگی و انسجام ملی گردید که آثار آن را می‌توان در عرصه اجتماعی و سیاسی و شکست گام به گام سناریو‌های دشمن مشاهده کرد که آخرین آن در تحریم وزیر خارجه ایران بود، اما ادامه این مسیر در عین تلاش دستگاه‌های اجرایی برای جبران ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها و حل مشکلات معیشتی مردم نیازمند حفظ و تقویت روحیه امید و به صحنه آوردن ظرفیت‌های بالقوه کشور در این مواجهه چند بعدی است تا دشمنان را از ادامه فشار‌ها و تهدید‌ها ناامید ساخته و البته استحکام ساخت درونی قدرت را میسر سازد.

رهبر معظم انقلاب در دیدار هفته گذشته خود با جمعی ازجوانان نخبه و صاحب مدال در المپیاد‌های علمی و جهانی و همچنین اعضای تیم ملی والیبال جوانان کشور در بخشی از سخنان خود با اشاره به صحبت‌های یکی از جوانان نخبه که از مشکلات بر سر راه نخبگان و عملکرد دستگاه‌ها گلایه داشتند، خاطرنشان کردند که مشکلات نباید جوان را متوقف و ناامید کند، زیرا ناامیدی سم است و اگر نسل‌های قبل متوقف و ناامید می‌شدند ما باید همچنان در همان دوران فساد و طاغوت می‌ماندیم، ولی اکنون به برکت همان جوانان نسل قبل، در کشور شرایطی فراهم شده است که استعداد‌های جوان نخبه بروز و ظهور پیدا می‌کند و می‌تواند به صراحت بایستد و حرف‌های خود را بزند. در زمینه شاخصه مؤثر در ارتقای امید به نکاتی چند می‌توان اشاره کرد:

۱- وقتی افراد جامعه امیدوار باشند همه ظرفیت‌های فردی و اجتماعی جامعه رشد می‌کند ۲- جایی که امید هست، خلاقیت و نوآوری افزایش می‌یابد. ۳- افراد زمانی خلاقانه عمل می‌کنند که امید داشته باشند. ۴- در شرایطی که فرد احساس امید کند، احساس تعلق‌خاطر بالایی دارد. ۵- اعتماد به حاکمیت، پشتوانه‌ای است که بتواند کار‌های بزرگ انجام دهد که در نهایت منتج به ارتقای شاخص‌های توسعه اجتماعی، رفاه، امنیت و... می‌شود.
 
رهبر معظم انقلاب اگرچه با درنظر گرفتن این شاخصه‌ها در زمینه ظرفیت‌ها و فرصت‌های کشور برای رشد و بالندگی در بیانیه گام دوم به نکات مهمی اشاره و الزامات آن را بر شمرده‌اند، اما در همین دیدار هم ضمن تأکید بر تقویت روحیه امید و اینکه مشکلات نباید جوانان را ناامید کند چرا که ناامیدی سم است، توصیه‌های چندی خطاب به جوانان و نخبگان در شرایط پیش رو داشتند:

۱- تأکید بر ادامه راه موفقیت‌آمیز گذشته و جلو بردن مرز‌های دانش و فناوری. ۲- ادامه حرکت و کار و تلاش و تعالی جوهر نخبگی و قانع نشدن به شرایط فعلی. ۳- تقویت تفکر انقلابی و اسلامی و بصیرت، چرا که بدون این نگاه، پیشرفتی به سود کشور ایجاد نخواهد شد. ۴- ارتباط قلبی با خداوند و توکل و استمداد از او و اجتناب از گناه.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار