کد خبر: 965363
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۶
نماینده ولی فقیه در خوزستان با دعوت از مسئولان خواست مشکلات غیزانیه را از نزدیک مشاهده و در کمترین زمان آن‌ها را رفع کنند
سجاد مرسلي
سرویس ایران جوان‌آنلاین: حدود سه سال پیش بود. وقتی استاندار خوزستان وارد روستای غیزانیه شد کسی نمی‌دانست چه اتفاقی افتاده است. نگاه‌ها همه حیرت‌زده و پر از سؤال بود. مردم نمی‌دانستند باید خوشحال باشند یا به خاطر انبوهی از درد‌ها شکایت کنند. هرچه بود خواسته اولشان به آب ختم می‌شد. کسانی که روی ۳۰۰ چاه نفت خوابیده بودند، از داشتن آب محروم بودند. در همان زمان آقای استاندار قول داد تا سه ماه آینده آب به روستا برسد. بعد از گذشت حدود سه سال از آن روزها، یک ماه پیش بود که نماینده ولی‌فقیه در خوزستان دوباره جمعی از مسئولان استانی را به غیزانیه دعوت کرد تا مشکلات موجود در این منطقه را از نزدیک ببینند و برای رفع درد کمی و کیفی آب چاره‌ای بیندیشند. جالب اینکه در این دعوت و بازدید از منطقه، سرپرست آب و فاضلاب روستایی خوزستان گفته است: پروژه بخش غیزانیه شروع شده و قول می‌دهم که ظرف دو تا سه ماه آینده به اتمام برسد...!

بخش غیزانیه یکی از سه بخش تابعه و بزرگ‌ترین بخش شهرستان اهواز است که در مسیر‌های اهواز به ماهشهر، رامشیر و رامهرمز واقع شده است. ۸۰ روستا در این بخش قرار دارد و بیش از ۲۵ هزار نفر جمعیت در آن ساکن هستند. در شرایطی شغل اکثر ساکنان این مناطق کشاورزی و دامپروری است که روستا‌های بخش غیزانیه از آب آشامیدنی خانگی و گاز بی‌بهره هستند و عدم آنتن‌دهی تلفن همراه نیز از دیگر مشکلات آن‌ها به شمار می‌آید. با این اوصاف خوب است بدانیم علاوه بر واقع شدن شرکت‌های نفت و گاز کارون و مارون، شرکت ملی حفاری ایران و پتروشیمی مارون نیز در این بخش و در مسیر ترانزیت بنادر ایران قرار دارد.

ثروتمندی بدون آب، جاده و مدرسه
بخش غیزانیه از سه بخش تابعه و بزرگ اهواز و در بخش شرقی مسیر‌های اهواز، رامشیر، رامهرمز و بندر ماهشهر قرار دارد. اینجا را باید قلب صنعت نفت خوزستان نامید. جایی که با نزدیک به ۳۰۰ چاه، قدرت تولید روزانه ده‌ها هزار بشکه نفت را دارد. جایی که زیرِ زمینش مملو از ثروت است و روی آن از محرومیت می‌نالد. مردم غیزانیه هنوز آب، جاده، مدرسه و بهداشت مناسب ندارند و در نیم قرن گذشته ارمغان طلای سیاه برای آنان جز آلودگی آب و هوا و خاک، بی‌آبی، نابودی کشاورزی و مهاجرت روستاییان چیز دیگری نبوده است. درحالی‌که بیش از ۸۰ روستای این بخش هنوز هم آب، جاده و مدرسه ندارند و از کمبود بهداشت و مراکز درمانی رنج می‌برند، غیزانیه به بحرانی‌ترین کانون گرد و غبار خوزستان تبدیل شده است. حدود یک ماه پیش بود که نماینده، ولی فقیه در خوزستان با دعوت مسئولان استانی در میان مردم حضور پیدا کرد و قول برطرف کردن مشکلات را داد. به‌خصوص موضوع آب؛ چه از نظر کمی و چه کیفی آن.

حرف‌های تکراری مسئولان
وقتی حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالنبی موسوی‌فرد، نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز به میان مردم محروم بخش غیزانیه رفت یک بار دیگر نور امید در دل ساکنان این منطقه روشن شد. امام جمعه اهواز، مهم‌ترین خواسته‌ها و نیاز مردم بخش غیزانیه را رسیدگی به آب و تکمیل پروژه‌های منطقه، توجه به آموزش و پرورش و گله‌مندی از کمبود مدارس در منطقه و ضرورت بازسازی مدارس فرسوده، نبود نظارت و رسیدگی به تأمین امکانات از طریق دهیاری‌ها برشمرد. بخشدار غیزانیه هم با اشاره به محرومیت مردم این منطقه از بهداشت و درمان، گفت: «۱۵ خانه بهداشت وجود دارد، اما با کمبود بهورز و دارو روبه‌رو هستیم. در این بخش با ۲۵ هزار نفر جمعیت درمانگاه شبانه‌روزی وجود ندارد.» رسول ساکی از دیگر نیاز‌های بخش غیزانیه را تکمیل پروژه‌های عمرانی نیمه‌کاره، احداث جاده به آزادراه، برطرف شدن مشکل برق در منطقه و توسعه گاز در تعدادی از روستاها و به‌کارگیری جوانان بومی در شرکت‌های منطقه عنوان کرد.
اما وقتی سرپرست آب و فاضلاب روستایی خوزستان شروع به صحبت کرد و یکسری حرف‌های تکراری را تحویل داد، ساکنان فکر کردند به این حرف‌ها هم نمی‌شود امید بست.
علی حرباوی با اشاره به اینکه مشکل عمده بخش غیزانیه آب است که در حال حاضر در بحرانی‌ترین زمان آن قرار دارد، گفت: «نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر خطوط و شبکه در این بخش نیاز به اجرا دارد. ۹۰ درصد مشکل آب، بحث کمی است که با تکمیل پروژه‌ها حل می‌شود و مابقی نیز با اصلاح شبکه‌ها و خطوط حل می‌شود.» وی تأکید کرد: «پروژه بخش غیزانیه شروع شده و قول می‌دهم که ظرف دو تا سه ماه آینده به اتمام برسد و با اتمام آن تحول خوبی صورت می‌گیرد. البته هم‌اکنون در زمینه انتقال آب، ۱۲ تانکر در این بخش فعال هستند.»

پیگیری کار‌ها تا حصول نتیجه
سال ٩٥ وقتی استاندار خوزستان به بازدید از روستا‌های غیزانیه رفت، ساکنان پر از سؤال و نیاز و امید بودند. در آن روز هم آقای استاندار قول داده بود آب تا سه ماه بعد از بازدید به مسیر‌های آبرسانی روستا‌ها روانه شود. همچنین با تعیین ١٦ کیلومتر لوله‌گذاری، گاز به خانه‌ها برسد، ٤٠ کیلومتر راه روستایی ساخته شود و برای دانش‌آموزان و به‌خصوص دخترکانی که به خاطر نبود مدرسه راهنمایی و دبیرستان در روستا‌ها ترک تحصیل می‌کردند، فکری کند. حتی گفته بود: «هزینه تعویض ٢٣ کیلومتر سیستم آبرسانی از شیبان تا صفیره به وسیله دستگاه‌های ذیربط از محل صندوق توسعه تأمین خواهد شد.»
در همان موقع قرار شده بود سازمان آب و برق خوزستان پروژه آبرسانی به مسیر مشرحات را که حدود ٢٥ کیلومتر است ظرف سه ماه آینده انجام دهد. ١١ کیلومتر مسیر روستایی این منطقه توسط راه و شهرسازی ساخته شود. ٤٠ کیلومتر هم که در برنامه قرار داشت توسط سازمان‌هایی که از این محل نفت و گاز استخراج می‌کنند، یعنی مناطق نفت‌خیز جنوب، پتروشیمی مارون، ملی و حفاری و استانداری خوزستان ساخته شود. به این نحو که این ٤٠ کیلومتر را به چهار قسمت تقسیم کنند، هر سازمان ١٠کیلومتر را تأمین مالی کند و راه و شهرسازی اجرای آن را برعهده گیرد. این‌ها تمام حرف‌های غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در دی ماه سال ٩٥ است. کسی که بعد از یک سال و نیم یعنی در اواسط سال ۹۷ وقتی دید هیچ کاری انجام نشده است از این همه سهل‌انگاری‌ها گلایه کرد و حتی گفت که مشکل آب منطقه غیزانیه تبعات اجتماعی و امنیتی به همراه دارد: «در این زمینه شرکت آب و فاضلاب روستایی بسیار کوتاهی می‌کند.»
همان موقع حیدر سنجری، رئیس دهیاران غیزانیه هم گفت: «ماه‌ها بعد از بازدید استاندار برای اجرای پروژه آبرسانی فقط لوله‌ها تهیه و پیمانکاران معرفی شده‌اند، اما شرکت نفت به دلیل برخورد مسیر‌های آبرسانی با دو لاین نفت و گاز اجازه حفاری نداده است. مردم بخش غیزانیه به‌ستوه آمده‌اند، در هنگام بارندگی برای تصفیه‌خانه‌ها مشکل به وجود می‌آید. تصفیه‌خانه‌ها به دلیل خرابی فیلتر‌ها آب را تصفیه نمی‌کنند.» به‌هرحال این بار نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان پادرمیانی کرده و از مسئولان خواسته تا به این وضع خاتمه دهند. حتی حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌فرد گفته که از وجود مشکل آب در بخش غیزانیه شرمنده است و به سهم خود وعده‌ها را پیگیری می‌کند. وی با اشاره به اینکه مسئولان متولیان حوزه نفت در حد توان فکری به حال فرزندان خود کنند، بیان کرد: «عدالت اجتماعی اقتضا می‌کند که برای استخدام و به‌کارگیری نیرو‌های جوان از مردم بومی استفاده شود.» موسوی‌فرد تأکید کرده در مدت چهار ماه وعده داده شده از سوی مسئولان خوزستان بار دیگر در میان مردم بخش غیزانیه حضور پیدا می‌کنم و پیگیر مشکلات مختلف هستم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار