کد خبر: 965415
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۲
دست‌دست کردن دولت برای وضع مالیات بر عایدی مسکن و خانه‌های خالی در شرایطی برای مردم تعجب‌بر‌انگیز است که نایب رئیس اتحادیه املاک به صراحت به سیطره‌یافتن تقاضای سرمایه‌گذاری به تقاضای مصرفی در بازار مسکن اشاره کرد و گفت: طی سال‌های ۹۶ و ۹۷ بیش از ۸۰ درصد خرید مسکن برای سرمایه‌گذاری بود و ۲۰ درصد معاملات تنها توسط مصرف‌کننده‌های واقعی صورت گرفته‌است، این در حالی است که در سال ۹۷ به دلیل جهش بیش از صد‌درصدی قیمت مسکن حجم معاملات حدود ۵۰ درصد ریزش کرد و بسیاری از خانوار‌ها که ده‌ها سال برای خانه‌دار شدن پس‌انداز و برنامه‌ریزی کرده‌بودند، رؤیای خانه‌دار‌شدن خود را غیر قابل تحقق یافتند.
هادی غلامحسینی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش «جوان»، در شرایطی که در بسیاری از نقاط دنیا از طریق ابزار مالیات نوسان‌های ناشی از سفته بازی، دلال‌بازی و تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار‌ها را مهار کرده‌اند و سرمایه‌گذاری عموماً در حوزه تولید کالا و خدمات انجام می‌گیرد، اما به لطف عقب‌ماندگی شدید نظام مالیاتی در ایران شاهد نوسان‌های بسیار نامتعارف در بازار‌ها هستیم که یکی از این نوسان‌های نامتعارف مربوط به رشد بیش از صد‌درصدی قیمت مسکن در سال ۹۷ بود که در عمل برنامه‌ریزی بسیاری از خانوار‌ها بر‌ای خانه دار‌شدن را به باد داد.

بی‌تفاوتی نسبت به ساماندهی بازار زمین و ساختمان با ابزارهایی، چون مالیات، نرخ گذاری صحیح و علمی قیمت‌ها باعث شده‌است تا مسکن عملاً یکی از ریشه‌های اصلی تورم در اقتصاد کلان و فشار بر سبد هزینه خانوار در اقتصاد خرد به شمار آید، در همین راستا نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به سیطره‌یافتن تقاضای سرمایه‌گذاری بر تقاضی مصرفی در بازار مسکن گفت: طی سال‌های ۹۶ و ۹۷ بیش از ۸۰ درصد خرید مسکن برای سرمایه‌گذاری بود و ۲۰ درصد معاملات تنها توسط مصرف‌کننده‌های واقعی صورت گرفته‌است، در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان تغییرات بزرگ در بازار زمین و ساختمان ایران فرا‌رسیده‌است.

هنوز عده زیادی از متقاضیان واقعی مسکن در شوک جهش قیمت طی یکی دو سال اخیر هستند، زیرا از سال ۹۲ به بعد بازار مسکن در رکود کامل به سر می‌برد و شاهد تغییرات قیمتی خاصی در این حوزه نبودیم، اما به یکباره در سال ۹۷ بهای مسکن به شکل تعجب‌برانگیزی میانگین جهش بیش ازصد‌درصدی را تجربه کرد و به دلیل رشد قیمت‌ها شاهد سقوط حجم مبادلات بودیم، در این میان اظهارات حسام عقبایی، نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک نشان می‌دهد که بازار مسکن در سال ۹۷ در اثر حضور متقاضیان سرمایه‌گذاری در این بازار دچار نوسان قیمتی شده‌است.

۸۰ درصد معاملات اخیر مسکن برای سرمایه‌گذاری بود
وی گفت: طی سال‌های ۹۶ و ۹۷ بیش از ۸۰ درصد خرید مسکن برای سرمایه‌گذاری بود و ۲۰ درصد معاملات تنها توسط مصرف‌کننده‌های واقعی صورت گرفته‌است.
عقبایی، نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک با تأکید بر اینکه بازار در رکود عمیق فرو رفته است، گفت: کاهش قیمت مسکن واحد‌های ۱۵۰ متر به بالا آغاز شده و این افت قیمت به سایر متراژ‌ها نیز کشیده خواهد شد.

ورود بازار مسکن به رکود عمیق
حسام عقبایی در گفتگو با «فارس»، در پاسخ به این سؤال که آیا از کسادی بازار مسکن باید خوشحال شد که باعث افت قیمت می‌شود، گفت: بازار مسکن در رکود فرو رفته‌است و این رکود باعث کاهش قیمت خواهد شد.

سقوط ۷۸ درصد حجم معاملات مسکن
عقبایی در پاسخ به این سؤال که آیا این کسادی بازار مسکن را می‌توان با رکود سال‌های ۹۲ تا ۹۶ که بسیار عمیق بود مقایسه کرد، اظهار داشت: آمار‌ها نشان می‌دهد که حجم معاملات مسکن ۷۸ درصد کاهش داشته‌است و چند سال گذشته شاید چنین افت معاملاتی نداشتیم.

کاهش ۳۰ درصدی قیمت ۱۵۰ متر به بالا تا شهریور ماه
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان شهریور ماه واحد‌های ۱۵۰ متر به بالا ۳۰ درصد کاهش قیمت داشته باشد و باید پیش‌بینی خود را در خصوص واحد‌های زیر ۱۵۰ متر نیز این طور عنوان کرد که افت قیمت این واحد‌ها از ۵ درصد تا ۳۰ درصد خواهد بود.

افت قیمت‌ها آغاز شده‌است
از سوی دیگر، رئیس اتحادیه مشاوران املاک از تهیه گزارش کاهش قیمت مسکن در منطقه به منطقه تهران خبر داد و گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد به جز دو منطقه در تهران، سایر مناطق از افت قیمت ۱۰ تا ۳۰ درصد برخوردار شده‌اند.

مصطفی قلی خسروی در گفتگو با «فارس»، در پاسخ به این سؤال که آیا بازار مسکن در رکود عمیقی فرو‌رفته‌است، گفت: بازار مسکن در حال حاضر دچار یک نوع کسادی شده‌است و رکود را قبول ندارم؛ چراکه خرید و فروش می‌شود، اما افت دارد، پس نمی‌توان گفت بازار رکود دارد، بلکه بازار در کسادی به سر می‌برد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: متأسفانه رشد افسارگسیخته قیمت مسکن باعث شده تا بازار مسکن دچار یک کسادی شود که این هم طبیعی است.

با خروج سوداگران بازار مسکن به ثبات می‌رسد
رئیس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: طبیعی است که وقتی قیمت‌ها بالا برود و قدرت خرید کاهش یابد، افت معاملات موجب کسادی بازار مسکن می‌شود و شک نکنید که با خروج برخی از افراد که برای سودآوری و سرمایه‌گذاری اقدام به خرید مسکن کرده‌بودند، قیمت مسکن کاهش می‌یابد و به ثبات می‌رسد.

کاهش ۱۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مسکن در اغلب مناطق تهران
وی در پاسخ به این سؤال که آیا گزارش جدید نشان داده که مناطق مختلف تهران کاهش قیمت داشته‌اند، گفت: گزارش جدید مشاوران املاک نشان می‌دهد که به جز دو منطقه تهران، همه مناطق کاهشی بوده‌اند، به طوری که متوسط کاهش قیمت مسکن ۱۰ تا ۳۰ درصد بوده‌است. به گفته وی، منطقه ۲ در تهران از ۳ تا ۵ میلیون تومان در هر متر کاهش داشته است. قیمت‌ها در منطقه ۳ تهران نیز ۱۰ درصد کاهش داشته‌است. براساس گفته‌های رئیس اتحادیه مشاوران املاک قیمت مسکن (هر متر مربع) در منطقه ۴ تهران ۱۵ تا ۲۰ درصد، منطقه ۵ قیمت‌ها ثابت، منطقه ۶ حدود ۸ درصد کاهش، منطقه ۷ بالغ بر ۱۰ درصد کاهش، منطقه ۸ بالغ بر ۱۵ درصد کاهش، منطقه ۹ حدود ۱۵ درصد کاهش، منطقه ۱۰ متری یک میلیون تومان کاهش، منطقه ۱۱ قیمت‌ها ثابت، منطقه ۱۲ حدود ۱۵ درصد افزایش، منطقه ۱۳ متری ۲ میلیون تومان کاهش، منطقه ۱۴ حدود یک تا ۲ میلیون تومان کاهش، منطقه ۱۵ حدود ۱۵ درصد کاهش، منطقه ۱۶ حدود ۱۰ درصد کاهش، منطقه ۱۷ حدود ۱۵ درصد افزایش، منطقه ۱۸ حدود ۱۵ درصد کاهش، منطقه ۱۹ حدود ۱۲ درصد کاهش و منطقه ۲۲ حدود ۱۵ درصد کاهش دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار