کد خبر: 965426
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۸
«عذرخواهی کوچک»؛ فعلاً رئیس‌جمهور امریکا در حال بهره‌برداری از ژست‌صلح‌طلبانه و رابطه شخصی‌اش با رهبر جوان کره‌شمالی است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: او حتی حاضر است مانور‌هایی را که به طور مشترک با کره‌جنوبی برگزار می‌کند مضحک بخواند، اما امتیازی از کره‌شمالی بخواهد که رهبران کره سال‌ها خط قرمزشان بوده است؛ «تعطیلی کامل صنعت هسته‌ای در برابر تبدیل شدن به موفق‌ترین کشور اقتصادی جهان». ترامپ فعلاً سیاست دیدار مستقیم با کیم را پیش می‌برد نه طرح صلحی با کره؛ چنانکه وعده دیدار چهارم با رهبر کره‌شمالی را هم داده است. ظاهراً پیونگ‌یانگ هم متوجه شده که ترامپ به این لفاظی و ژست احتیاج دارد و حاضر است در برابر آزمایشات موشکی به خصوص از نوع میان برد کوتاه بیاید؛ بنابراین همزمان با رزمایش‌های سئول - واشنگتن، پیونگ‌یانگ هم آزمایش موشک‌های کوتاه‌برد را ادامه می‌دهد. دو طرف فعلاً دیپلماسی دیدار و دیگر هیچ را در پیش گرفته‌اند.

در شرایطی که واشنگتن- سئول از امروز رزمایشی ۱۰ روزه را به راه انداخته‌اند که به نوعی در واکنش به آزمایش‌های موشکی اخیر کره‌شمالی به حساب می‌آید، کره‌شمالی هم برای چندمین بار طی روز‌های گذشته دو موشک بالستیک میان‌برد دیگر همزمان با سفر «مارک اسپر» وزیر دفاع امریکا به سئول آزمایش کرد.

آزمایش موشکی بامداد شنبه کره‌شمالی پنجمین آزمایش در نوع خود در کمتر از دو هفته بوده است. پیونگ‌یانگ در حالی اقدام به شلیک این موشک‌ها کرد که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور امریکا روز جمعه (۱۸ مرداد/ ۹ اوت) اعلام کرد «نامه بسیار زیبای» دیگری از «کیم‌جونگ‌اون»، رهبر کره‌شمالی دریافت کرده است. خبرگزاری کیودو ژاپن فاش ساخت که کیم در این نامه نسبت به برگزاری این رزمایش‌ها هشدار داده است.

ترامپ مدعی شده که یک عذرخواهی کوچک به‌خاطر آزمایش‌های موشکی اخیر پیونگ‌یانگ وجود دارد و در صفحه خود در توئیتر نوشت: «در نامه‌ای خطاب به من که توسط کیم‌جونگ‌اون ارسال شد، او به زیبایی بیان کرد که به محض پایان تمرینات نظامی مشترک امریکا و کره‌جنوبی، تمایل به دیدار و آغاز گفتگو‌ها دارد. این نامه بلند بود و بیشتر آن شکایت از تمرینات نظامی مضحک و گران‌قیمت.»

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، وی افزود: فکر می‌کنم نشست دیگری خواهیم داشت. او واقعاً نامه سه صفحه‌ای زیبایی نوشت که از ابتدا تا انتهایش واقعاً زیبا بود و شاید نتایج این نامه را منتشر کنم، اما بسیار مثبت بود.

ترامپ با اظهار اینکه کیم از آزمایش‌های موشکی که اخیراً در واکنش به مانور نظامی مشترک امریکا و کره‌جنوبی انجام شده، «خوشحال نیست» افزود: خودش هم هرگز طرفدار مانور‌های نظامی نبوده است. رئیس‌جمهور امریکا تصریح کرد: می‌دانید چرا؟ چون دوست ندارم برای این مانور‌ها هزینه کنم. این هزینه‌ها باید برای ما جبران شوند و من این را با کره‌جنوبی در میان گذاشته‌ام.

ترامپ افزود: به آن‌ها گفتیم این مانور را انجام دهند، چون آزمون بزرگی بود و بازده زمینه‌های نظامی گوناگونی را برای کره‌شمالی مشخص می‌کرد.

ترامپ افزود: در این نامه همچنین یک عذرخواهی کوچک در خصوص آزمایش موشک کوتاه‌برد وجود داشت و بیان شده بود که این آزمایش‌ها با پایان تمرینات نظامی امریکا و کره‌جنوبی، پایان می‌یابند. من منتظر دیدار با کیم‌جونگ‌اون در آینده‌ای نه‌چندان دور هستم. یک کره‌شمالی غیرهسته‌ای به یکی از موفق‌ترین کشور‌های جهان تبدیل خواهد شد!

دور جدید رویارویی
به رغم تلاش ترامپ برای زیبا نشان دادن همه چیز خبرگزاری کره‌شمالی در بیانیه‌ای به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه و بدون اشاره به نام کیم نوشته است که پرتاب موشک‌های این کشور پاسخی به دور شدن امریکا و کره‌جنوبی از دیپلماسی است. این بیانیه می‌افزاید که آن‌ها (امریکا و کره‌شمالی) در حال برگزاری رزمایشی خطرناک و حرکتی گستاخانه هستند که تهدیدی برای کره‌شمالی و کل منطقه محسوب می‌شود.

کره‌شمالی تأکید کرده است که به استقرار تسلیحات جدید و پیشرفته ادامه خواهد داد و هرچقدر هم امریکا و کره‌جنوبی فشار وارد آورند و خواستار توقف این روند شوند باز هم در اراده کره‌شمالی تأثیری نخواهد کرد.

«جیونگ‌یونگ» از مؤسسه مطالعات کره‌شمالی در کره‌جنوبی می‌گوید: برگزاری چنین رزمایش‌هایی در واقع نشان‌دهنده شکل‌گیری دور تازه‌ای از رویارویی است. وی خاطرنشان کرد: کره‌شمالی خیلی زود با پرتاب موشک به این رزمایش واکنش نشان داد. این کشور دیگر صبر و تحمل ندارد و برای اقدامات فیزیکی، چون استقرار تسلیحات جدید آماده می‌شود.

این کارشناس پیش‌بینی کرد گفتگو‌ها دست‌کم تا یکی دو ماه دیگر به تعویق بیفتد، اگرچه تأکید کرد کره‌شمالی علاقه‌ای به بازگشت به مذاکرات نشان نمی‌دهد و خیلی راسخ‌تر از قبل دست به آزمایش‌های موشکی می‌زند؛ و صد البته اینکه وزارت خارجه کره‌شمالی اعلام کرده است زمانی که گفتگو‌ها بی‌ثمر باشد چه نیازی به برگزاری آن است: «گفتگو در سایه برگزاری رزمایش نتیجه نمی‌دهد، با کسانی که احساس گفتگو را درک نمی‌کنند، نیازی به گفتگو نیست.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار