کد خبر: 965832
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۷
رئیس‌جمهور در مورد هیاهوی سیاسی غربی‌ها برای تشکیل ائتلافی به منظور آنچه تأمین امنیت خلیج فارس می‌نامند، موضع گرفت و به کنایه گفت: «اسرائیلی‌ها اگر می‌توانند امنیت خود را در آنجایی که هستند، تأمین کنند.»
سرويس سياسی جوان آنلاين: رئیس‌جمهور در مورد هیاهوی سیاسی غربی‌ها برای تشکیل ائتلافی به منظور آنچه تأمین امنیت خلیج فارس می‌نامند، موضع گرفت و به کنایه گفت: «اسرائیلی‌ها اگر می‌توانند امنیت خود را در آنجایی که هستند، تأمین کنند.»
روحانی در ادامه خاطراتی از مذاکرات قبل از ورود آزادگان به کشور در سال ۶۹ گفت تا از آن نتیجه بگیرد که مذاکره همیشه خوب است. او از پی بردن هر روزه امریکایی‌ها به ابعاد جدید برجام از جمله رفع تحریم‌ها گفت و در نهایت تأکید کرد که خروج از برجام، شکست برای امریکا بود و همه سران کشور‌ها ایران را در عدم خروج از برجام تحسین کرده‌اند. او انجام نشدن پروژه‌ها مطابق آنچه دولت وعده داده بود را به دلیل آن دانست که آن وعده‌ها در زمانی داده شده که تجار خارجی برای قرارداد با ایران صف کشیدند و الان شرایط تغییر کرده است.

شعار‌های ائتلاف کمکی به امنیت خلیج فارس نخواهد کرد

حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با بیان اینکه تمام شعار‌هایی که در خصوص ائتلاف جدید در منطقه خلیج فارس و دریای عمان داده می‌شود، ظاهری و غیرعملی است، گفت: بی‌تردید هر مقدار از این شعار‌ها هم عملی شود، کمکی به امنیت منطقه نخواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران در کنار کشور‌های ساحلی این خلیج تاریخی آماده است امنیت منطقه را حفظ کند، همانطور که در طول تاریخ این کار را انجام داده است.
روحانی با تأکید بر اینکه برای امنیت و ثبات در خلیج فارس نیازی به نیرو‌های خارجی وجود ندارد، اظهار داشت: کشور‌های منطقه با وحدت، انسجام و گفتگو می‌توانند امنیت خود را حفظ کنند و بدون تردید ادعا‌ها و اقدامات امریکا هیچ سودی برای آن‌ها ندارد. کشور‌های منطقه در طول تاریخ همسایه و برادر بوده و خواهند بود و تفرقه و جدایی به نفع دشمنان است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره آماده برقراری روابط برادرانه و دوستانه با همه کشور‌های اسلامی به ویژه همسایگان است، اظهار داشت: هدف اقدامات قدرت‌های بزرگ به ویژه امریکا در این منطقه، چیزی جز ایجاد تفرقه و خالی کردن خزانه کشور‌های اسلامی و منطقه نیست و کشور‌های ساحلی خلیج فارس در کنار هم می‌توانند امنیت و ثبات منطقه را حفظ کنند.

اسرائیلی‌ها اگر می‌توانند همان جایی که هستند امنیت خود را حفظ کنند!

رئیس‌جمهور طرح ادعا‌هایی را که رژیم صهیونیستی می‌خواهد در امنیت منطقه حضور داشته باشد، سخنانی پوچ توصیف کرد و گفت: پاسخ به این ادعا‌ها روشن است، اسرائیلی‌ها اگر می‌توانند همان جایی که هستند امنیت خود را حفظ کنند! گر چه آن‌ها هر جا که حضور داشتند، ناامنی، کشتار و ترور ایجاد کردند و عامل اصلی تروریسم، جنگ و کشتار در این منطقه صهیونیست‌ها و رژیم غاصب اسرائیل است. نباید کسی به دام چنین حرف‌ها و ادعا‌هایی بیفتد که پایان آن برای همه روشن است.

خاطرات مذاکره؛ از مذاکره با صدام تا مذاکره با غرب

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود یاد و خاطره ورود آزادگان به کشور را گرامی داشت تا بدین بهانه تأکید کند که امام خمینی هم حامی مذاکره بوده است. او با بیان اینکه بعد از پایان دفاع مقدس لازم بود که تلاش‌های پیگیر سیاسی برای ترمیم این زخم در منطقه انجام شود، گفت: برای حل یک معضل منطقه‌ای و بین‌المللی بایستی همه ارکان قدرت دست به دست هم دهند و یک قدرت به تنهایی نمی‌تواند مسئله را به پایان برساند، لذا باید قدرت سیاسی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در کنار هم قرار بگیرد.
رئیس‌جمهور که این روز‌ها علاقه زیادی به تعریف خاطرات گذشته دارد، خاطر نشان کرد: بعد از برقراری آتش‌بس در مرداد سال ۶۷، مذاکرات رسمی با عراقی‌ها شروع شد در حالی که کسی تصور نمی‌کرد بعد از هشت سال جنگ خونین، با قاتلان فرزندان شهیدمان به مذاکره بپردازیم، اما امام شجاعانه تأکید کردند که در صلح جدی هستیم و اجازه دادند تا مقامات رسمی کشورمان با مقامات عراقی در حضور سازمان ملل در ژنو به مذاکره بنشینند، البته در کنار مذاکرات سیاسی، مذاکرات غیرعلنی هم در ژنو شروع شد و هر دو را ادامه دادیم تا به نامه صدام به مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی منجر شد و این نامه سرآغاز تحولات جدید گردید. عراق جنگ را شروع کرد و ایران در صلح پیشقدم شد.

امریکایی‌ها هر روز به ابعاد جدیدی از عظمت برجام پی می‌برند

رئیس‌جمهور با ساخت دوگانه مذاکره و مقاومت و با بیان اینکه گاهی با مذاکره و گاهی با ایستادگی و مقاومت باید مسیر و راه خود را تا پیروزی ادامه دهیم، به برجام و کاهش تعهدات کشورمان در این زمینه اشاره کرد و گفت: امریکایی‌ها در روز‌های اخیر به عظمت بخش دیگری از برجام پی برده و تازه فهمیدند که با ادامه برجام سال آینده همه تحریم‌های تسلیحاتی برداشته می‌شود و ظاهراً بر اساس زمان‌سنجی‌ای که در اتاق خود گذاشته‌اند، متوجه این موضوع شده‌اند که سه سال بعد از آن هم تمام تحریم‌ها لغو می‌شود. این موضوع نشان‌دهنده آن است که وقتی در این موضوع همه با هم تصمیم گرفتیم و پیش رفتیم موفقیت‌های خوبی به دست آوردیم که هر روز دشمنان به ابعادی از آن آگاهی پیدا می‌کنند.

هیچ وقت نباید از مذاکره فرار کنیم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه یک سال صبر راهبردی پیش گرفتیم و، چون به نتیجه مطلوب نرسیدیم، ایجاد توازن در تعهدات برجامی را در دستور کار قرار دادیم، اظهار داشت: برای اینکه تعهدات متوازن باشد، کاهش تعهدات خود را آغاز کردیم، ضمن اینکه در کنار آن مذاکرات را هم ادامه می‌دهیم. همواره معتقد بوده و هستیم که هیچ‌وقت نباید از تعامل و مذاکره فرار کنیم، البته باید محیط آن مساعد باشد و طرف مقابل به مذاکره و حل و فصل مسائل معتقد باشد. در این صورت اگر همه شرایط مناسب بود، همیشه دنبال تعامل با دنیا و مذاکره با طرف مقابل برای اهداف خود هستیم.

همه سران کشور‌ها خارج نشدن ایران از برجام را عاقلانه دانستند

رئیس‌جمهور کاهش تعهدات به صورت مرحله‌ای را اقدامی بسیار هوشمندانه و عاقلانه دانست و در تشریح فواید آن از تحسین اقدام ایران توسط سران کشور‌ها گفت: همه سران کشور‌ها بعد از تحریم اخیر امریکا در اردیبهشت سال گذشته از اینکه ایران مسیر عاقلانه و درستی را در مواجهه با آن انتخاب کرده است، از نظام و دولت ایران تجلیل کردند.
روحانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی فعال است، گفت: در جریان روند کاهش تعهدات، مذاکرات را ادامه می‌دهیم ولی اگر در پایان ۶۰ روز دوم به نتیجه نرسیدیم، حتماً مرحله سوم را آغاز خواهیم کرد و بعد از آن باز هم ۶۰ روز فرصت خواهیم داد تا به راه‌حل منطقی، درست و متوازن برسیم و به تعهد در برابر تعهد پایبند هستیم.

مسئولان در تلاش برای حل مشکلات اقتصادی هستند

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مسیر اقتصادی طی ماه‌های اخیر روند مثبت و باثباتی یافته است، گفت: مشکلات به طور کامل برطرف نشده و زندگی مردم توأم با سختی است، اما در عین حال اقدامات دولت برای غلبه بر مشکلات کاملاً حساب‌شده است و گواهی می‌دهم که همه مسئولان کشور در حال تلاش و کوشش هستند و اگر به نتیجه صد درصدی نرسیدیم دلیل بر این نیست که تلاش مسئولان کامل نبوده بلکه شرایط موجود مناسب نیست.

اگر وعده دادیم، زمان تعامل با دنیا بود!

روحانی خاطر نشان کرد: اگر در سال‌های گذشته برای انجام امور و زمان اتمام پروژه‌ها، وعده‌ای داده‌ایم و امروز به تأخیر افتاده است، باید توجه داشت که در زمانی که این وعده داده شده، در شرایط تعامل با دنیا قرار داشتیم و همه تجار و کارآفرینان اروپایی و آسیایی برای امضای توافقنامه‌های مختلف با کشورمان، صف بسته بودند. در پاسخ به اینکه می‌گویند چرا این پروژه‌هایی که تجار خارجی منعقد کردند، اجرا نشده است، باید گفت که روند امضای اسناد و عملیاتی شدن طرح‌های بزرگ در حوزه‌های مختلف از جمله نفت، گاز و نیروگاه بسیار زمان‌بر و طولانی است و یک شبه نمی‌توان هم انتظار امضا و هم اجرایی شدن پروژه‌ها را داشت.

خروج از برجام، شکست برای امریکاست

دکتر روحانی گفت: آنچه در ابتدای سال ۹۶ برای سال ۹۸ طراحی و تدوین کرده بودیم با شرایطی که امروز در آن قرار داریم، کاملاً متفاوت است. امروز وارد یک جنگ تحمیلی شدیم و دشمن این جنگ را به ما تحمیل کرد و ما آغازگر آن نبودیم و از برجام خارج نشدیم، ضمن اینکه همه مراقبت‌ها را نیز انجام دادیم و گزارش‌های آژانس بین‌المللی مؤید آن است.
امریکا به طور یک جانبه از برجام خارج شد و این یک ننگ تاریخی برای آنهاست و به هیچ عنوان برای امریکا پیروزی محسوب نمی‌شود بلکه شکست است و افتخار به این است که به عهد و امضای خود متعهد باشیم. معتقدم آخرین فشار‌ها را وارد کردند و مؤثر نبوده است و امریکا در جنگ سیاسی، روانی، اقتصادی و حقوقی قطعاً شکست خورده است.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حمید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۵
0
0
دولت تدبیر و امید ! نباید به سادگی از دزدی دریایی انگلیس بگذرید و لذا باید خسارت این مدت توقف غیر قانونی و دزدی دریایی را از پیر خرفت انگلیس بگیرید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار