کد خبر: 965888
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۳
همزمان با کاهش تنش ناشی از اشغال فرودگاه هنگ‌کنگ به‌دست معترضان غربگرا، رئیس‌جمهور امریکا خودش با ورود به صحنه مدعی اعزام واحد‌های نظامی چین به سوی مرز این منطقه شد تا مبادا آتش تنش‌ها در این منطقه بخوابد. ترامپ به‌رغم این ادعای آشکارا تحریک آمیز تلاش کرده در برابر اتهام چینی به دخالت امریکا در تحولات اخیر هنگ‌کنگ خود را به کوچه چپ «نمی‌دانم چرا» بزند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دونالد ترامپ در جدید‌ترین اظهارنظر در مورد هنگ‌کنگ، در پیامی در توئیتر خود نوشت: «دستگاه‌های اطلاعاتی ما به ما خبر داده‌اند که دولت چین نفرات ارتش را به سوی مرز با هنگ‌کنگ فرستاده است. همه باید امنیت داشته باشند و خونسردی خودشان را حفظ کنند!»

رئیس‌جمهور امریکا در توئیت دیگری نوشته است: «خیلی‌ها شخص من و ایالات متحده را در مورد مشکلاتی که در هنگ‌کنگ ادامه دارد مقصر می‌دانند. نمی‌دانم برای چه؟» ظاهراً اشاره وی به اظهارات برخی رسانه‌های چین است که غرب و به خصوص ایالات متحده را به تحریک معترضان در هنگ‌کنگ متهم کرده و انگیزه آن را فشار بر چین جهت توافق تجاری با امریکا دانسته‌اند. دونالد ترامپ پیش‌تر با ابراز نگرانی در مورد ادامه تنش در هنگ‌کنگ، ابراز امیدواری کرده بود که در درگیری‌های این سرزمین کسی کشته نشود.

برخی از منتقدان ترامپ او را به خاطر خودداری از موضعگیری قاطعانه در قبال برخورد دولت وابسته به چین در هنگ‌کنگ با معترضان مورد سرزنش قرار داده و گفته‌اند که او به جای وارد آوردن فشار بر دولت چین برای احترام به خواست معترضان، صرفاً روی دستیابی به توافق تجاری با آن کشور تمرکز کرده است.

در جریان تظاهرات اعتراضی دانشجویان در هنگ‌کنگ، پرچم‌های امریکا و پلاکارد‌هایی با تصاویر ترامپ و درخواست از او برای «آزادسازی هنگ‌کنگ» نیز دیده شده، اما دولت امریکا از محکومیت قاطعانه نحوه برخورد با معترضان و حمایت صریح از خواست‌های آنان خودداری ورزیده است. اعزام ارتش چین به سوی مرز با هنگ‌کنگ از سوی منابع رسمی چین تأیید نشده و برخی منابع خبری گفته‌اند که واحد‌هایی از ارتش چین همواره در مرز و در داخل خاک هنگ‌کنگ مستقر بوده‌اند و قادر به همکاری با پلیس در برخورد شدید با تظاهرکنندگان هستند.

در ادامه تظاهرات روز‌های اخیر، شامگاه گذشته برای دومین روز پیاپی درگیری بین نیرو‌های پلیس و گروه‌های طرفدار چین با تظاهرکنندگان در فرودگاه بین‌المللی هنگ‌کنگ باعث توقف پرواز‌های این فرودگاه شد. فرودگاه هنگ‌کنگ از مراکز عمده رفت و آمد در منطقه خاور دور است و سال گذشته، حدود ۷۵ میلیون مسافر از این فرودگاه استفاده کردند. با این همه، روز گذشته بالاخره مقامات فرودگاه اعلام کردند که معترضان محوطه فرودگاه را ترک کرده‌اند و پرواز‌ها از سر گرفته شده است.

درخواست مردمی برای پایان فتنه
تصاویر منتشر شده در این روزنامه چینی نشان می‌دهد که گروهی از معترضان خبرنگار روزنامه گلوبال‌تایمز را به مدت ۲۰ دقیقه دستگیر کرده و دست و پا‌های او را روی چرخ‌های حمل و نقل فرودگاه هنگ‌کنگ بسته‌اند و با زدن ضربه‌هایی باعث شکسته شدن سر او شده‌اند. معترضان همه لوازم این خبرنگار را پس از آنکه گفتند او از آن‌ها عکس می‌گرفته اسـت، جست‌وجو کردند تا اینکه نیرو‌های امدادرسانی پس از ۲۰ دقیقه در محل حاضر شدند و خبرنگار چینی را به بیمارستان منتقل کردند. «شن یی» استاد دانشگاه فودان در شرق چین می‌گوید در هیچ جای دنیا چنین رفتار‌هایی تحمل نمی‌شود. اعتراضات افراطی به خشونت انجامیده است. او خاطرنشان کرد رفتار وحشیانه‌ای از سوی برخی معترضان سر زده است و باید به این مسئله رسیدگی شود.

در همین حال، گلوبال‌تایمز می‌نویسد که شماری از خبرنگاران در جریان این تظاهرات خشونت آمیز از سوی معترضان خشمگین در هنگ‌کنگ مورد ضرب و جرح قرار گرفته‌اند و مردم از دولت هنگ‌کنگ خواسته‌اند وارد عمل شود و به این شرایط پایان دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار