کد خبر: 966114
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۵:۵۱
یکسال است که شهرستان لنده با کمبود شدید شن و ماسه روبه‌رو شده است و طرح‌های عمرانی آن یکی پس از دیگری به دلیل نبود مصالح تعطیل می‌شوند. دلیل این ماجرا هم این است که کارخانه‌های شن و ماسه نمی‌خواهند با ظرفیتی که محیط‌زیست برای آن‌ها تعیین کرده فعالیت کنند
سرويس ايران جوان آنلاين: یکسال است که شهرستان لنده با کمبود شدید شن و ماسه روبه‌رو شده است و طرح‌های عمرانی آن یکی پس از دیگری به دلیل نبود مصالح تعطیل می‌شوند. دلیل این ماجرا هم این است که کارخانه‌های شن و ماسه نمی‌خواهند با ظرفیتی که محیط‌زیست برای آن‌ها تعیین کرده فعالیت کنند و اداره آب منطقه‌ای و کشاورزان هم مانع ادامه کار آن‌ها می‌شوند. از همین‌رو ضروری است هرچه سریع‌تر متولیان استانی درصدد رفع این مشکل برآیند.

برخی از کارخانه‌های شن و ماسه استان کهگیلویه و بویر احمد که در گذشته از رودخانه‌‎های استان بیش از حد مجاز برداشت می‌کردند و محیط‌زیست را به خطر انداخته بودند، با مخالفت سازمان حفاظت از محیط‌زیست برای اضافه برداشت روبه‌رو شدند. در کنار این اتفاق کشاورزان و مسئولان اداره آب منطقه‌ای هم هربار با سنگ‌اندازی بر سر مسیر فعالیت آن‌ها باعث مشکلاتی برای کارخانه‌داران شدند. از همین رو آن‌ها منافع شان را در خطر دیدند و دست از کار کشیدند. اما حالا یکسالی می‌شود که کارخانه‌های تولید شن و ماسه به تعطیلی کشیده شده‌اند و پروژه‌های عمرانی هم در نبود مصالح برای ادامه فعالیت دچار رکود شده‌اند. این معضل در استان تاجایی پیش رفته است که اکنون حتی برای طرح‌های کوچک و زودبازه عمرانی هم شن و ماسه وجود ندارد و همگی تعطیل شده‌اند. از همین رو مسئولان استانی ضمن در نظر گرفتن منافع کارخانه‌داران و سازمان حفاظت از محیط‌زیست، کشاورزان و نقطه نظرات اداره آب منطقه‌ای باید چاره‌ای برای رفع این مشکل بیندیشند.

۱۰ روز مهلت برای بازگشت به کار

در حال حاضر با توجه به توقف تولید شن و ماسه نه تنها طرح‌های زیرساختی و عمرانی تعطیل شده‌اند بلکه شمار بسیاری از مردم نیز که در صنایع وابسته به تولید شن و ماسه بودند هم یا متضرر شده‌اند یا به طور کلی به جمعیت بیکار اضافه شده‌اند. در این راستا شهردار لنده می‌گوید: «چندین ماه است که تمام مخازن قیر ما پر شده است و منتظر شن و ماسه برای آسفالت خیابان‌ها و کوچه‌ها هستیم.» مختار مشهدی‌زاده اضافه می‌کند: «پروژه‌های عمرانی ما متأسفانه به دلیل نبود ماسه با مشکلات زیادی مواجه شدند که انتظار داریم فرمانداری هرچه سریع‌تر این معضل را بر طرف نماید.» فرماندار شهرستان لنده نیز در این راستا می‌گوید: «نبود شن و ماسه در شهرستان لنده به یک بحران اساسی تبدیل شده است.» سید خدادوست موسوی اضافه می‌کند: «چهار کارخانه سنگ‌شکن (شن و ماسه) در شهرستان لنده وجود دارد که حدود یک سال است به دلیل عدم تمدید پروانه ساخت خود تعطیل هستند و همین عدم همکاری کارخانه‌داران سبب شده که همه پروژه‌های شهری و عمرانی متوقف شوند.» نماینده عالی دولت در شهرستان لنده با دادن مهلت ۱۰ روزه به کارخانه‌های سنگ‌شکن این شهرستان، ادامه می‌دهد: «در صورتی که در ۱۰ روز آینده مشکل را حل نکرده و شن و ماسه مورد نیاز مردم را تولید نکنند پس از این مهلت، پرونده‌های ساخت و ساز آن‌ها از طریق مراجع قانونی ابطال می‌شود.» موسوی بیان می‌کند: «صاحبان کارخانه‌های سنگ‌شکن مجوز‌های خود را تمدید کنند و در صورت وجود معارضات مردمی مشکلات آن‌ها پیگیری و حمایت می‌شوند.»

کارخانه‌داران منتظر فرصت فعالیت

علاوه بر ایرادی که سازمان حفاظت از محیط‌ زیست به تولیدکنندگان شن و ماسه گرفته است، نماینده صاحبان کارخانه‌های سنگ‌شکن شهرستان لنده بیان می‌کند: «بخشی از دلیل تعطیلی کارخانه‌های سنگ‌شکن این شهرستان معارضات مردمی برنج‌کاران و اداره آب منطقه‌ای است.» لطف‌الله مطهری اضافه می‌کند: «هنگام استفاده از بستر رودخانه مارون ایدنک، برنج‌کارانی که در بستر رودخانه اقدام به کار کشاورزی کردند مانع تولید شن و ماسه می‌شوند.» وی با بیان اینکه اداره آب منطقه‌ای خود یکی از مهم‌ترین معضلات ما برای تولید شن وماسه است، ادامه می‌دهد: «نزدیک به شش ماه است که درخواست مجوز برداشت از رودخانه را به اداره آب منطقه‌ای ارسال کردیم، اما با سنگ‌اندازی بر سر راهمان تاکنون هیچ‌گونه جوابی به ما داده نشده است.» مطهری با اعتراض به فرصت ۱۰ روزه فرماندار شهرستان لنده به صاحبان کارخانه‌های سنگ‌شکن، تأکید می‌کند: «فرماندار ابتدا مشکلات درون سازمانی خودشان را حل کند و با صحبت با آب منطقه‌ای، معارضات کاغذبازی که نزدیک به شش ماه مارا معطل کرده‌اند را حل و فصل کند.» با این تفاصیل ضروری است متولیان با رفع مشکلات درون سازمانی‌شان و برنامه‌ریزی و نظارت برای فعالیت بخش‌های خصوصی بدون آسیب دیدن محیط‌ زیست و در نظر گرفتن منافع کشاورزان دست به تصمیم‌گیری و رفع مشکلات این بخش بزنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار