کد خبر: 966756
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۵
استقبال و حضور با شکوه عاشقان حضرت اباعبدالله‌الحسین در مراسم اربعین حسینی که هرساله در بیستم ماه صفر برگزار می‌شود، موجب شده تا مسئولان برگزاری این مراسم در استان‌های مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان برنامه ویژه‌ای را برای تسهیل در رفت آمد آن‌ها و زائران این استان ارائه دهند.
محمدرضا سوری
سرويس ايران جوان آنلاين: در حالی که تنها چند روز به آغاز ماه محرم باقی مانده که پس از آن شیعیان جهان خود را برای برگزاری مراسم کنگره عظیم اربعین حسینی و بزرگ‌ترین راهپیمایی مسلمانان جهان به شمار می‌آید آماده می‌کنند، بسیاری از استان‌های ایران به‌خصوص استان‌های شرقی و غربی کشور از ماه‌ها قبل تمام امکانات و تجهیزات خود را برای میزبانی و همراهی زائران خارجی و داخلی مهیا کرده‌اند. در این میان استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام، کرمانشاه و خوزستان از اهمیت بیشتری برخوردارند. به طوری که از سیستان و بلوچستان خبر می‌رسد با توجه به پیش‌بینی‌ها، تعداد زائران پاکستانی که ایران را برای ورود به عراق انتخاب می‌کنند به ۷۰ هزار نفر خواهد رسید. موضوعی که باعث شده تا در محل پایانه مرزی میرجاوه در این استان علاوه بر اضافه شدن ۱۰ گیت اداره گذرنامه به ظرفیت کنونی، خدمات دیگری همچون ایجاد مسیر پایانه‌ای، حصارکشی امنیتی و ساخت ۹۰ چشمه سرویس بهداشتی نیز در دستور کار قرار گیرد.

استقبال و حضور با شکوه عاشقان حضرت اباعبدالله‌الحسین در مراسم اربعین حسینی که هرساله در بیستم ماه صفر برگزار می‌شود، موجب شده تا مسئولان برگزاری این مراسم در استان‌های مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان که مهم‌ترین مرز عبور زائران پاکستانی به شمار می‌آید برنامه ویژه‌ای را برای تسهیل در رفت آمد آن‌ها و زائران این استان ارائه دهند. این در حالی است که استان‌هایی مثل ایلام، کرمانشاه، خوزستان، البرز، تهران و خراسان‌رضوی نیز در این زمینه هرساله اقدامات قابل توجهی از جمله ارائه سرویس حمل ونقل، ایجاد موکب، تهیه غذا و خدمات بهداشتی دیگر را به زائران ارائه می‌دهند که با توجه به افزایش زائران هرساله شاهد بالارفتن میزان خدمات چه از لحاظ کمی و چه کیفی هستیم.

خدمات ویژه به زائران پاکستانی در مرز

آمار‌ها نشان می‌دهد، هرساله با نزدیک شدن به ماه محرم و اوج آن در ماه صفر که مصادف با اربعین حسینی است، زائران مسلمانی از کشور‌های پاکستان و هند از طریق مرز میرجاوه در سیستان وبلوجستان وارد این استان شده تا پس از برگزاری مراسم محرم خود را به کربلا برسانند. از آنجا که خدمت‌رسانی به زائران نیاز به زمان و برنامه‌ریزی دارد، لذا برآورد‌های امسال نشان می‌دهد، بیش از ۷۰ هزار زائر پاکستانی و هندی از طریق مرز میرجاوه که مهم‌ترین محل ورود آنهاست وارد سیستان و بلوچستان شود که این تعداد در مقایسه با سال گذشته از رشد حدود ۵۰ درصدی برخوردار است. معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان با تأیید این آمار در این خصوص می‌گوید: «امسال به منظور تسهیل در رفت وآمد زائران پاکستان و هندی ۱۱ کمیته زیر نظر ستاد اربعین سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کنند.» این در حالی است که به گفته محمدهادی مرعشی، اضافه شدن ۱۰ گیت اداره گذرنامه به ظرفیت کنونی این مجموعه، ایجاد مسیر پایانه‌ای، حصارکشی امنیتی، ساخت ۹۰ چشمه سرویس بهداشتی، استقرار قرارگاه رسانه‌ای در مرز و پخش مستقیم مراسم از صدا و سیما، اسکورت زوار از پایانه تا خروج از استان و استقبال از زائران در زائرسرا‌ها از جمله خدماتی است که قرار است به آن‌ها ارائه شود.

خدمات رسانی سپاه ایلام به زائران

مباحث امنیتی، در اختیار قراردادن جایگاه برای استراحت زائران در کنار تهیه غذا و ارائه خدمات درمانی، از جمله اقداماتی است که سپاه استان‌ها در این رابطه ارائه می‌دهند. از آنجا که استان ایلام نیز یکی از مناطق عبوری کاروان‌های اربعین است، لذا به گفته سردارجمال شاکرمی فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) این استان برای اربعین امسال مجموعه کاملی از خدمات از جمله، ایجاد تعداد ۴۷ چشمه سرویس بهداشتی، اسکان و پخت ۵۰ هزار نفر روز غذا با کمک قرارگاه خاتم و مجموعه‌های دیگر، استقرار یک مجموعه پست امدادی قوی و ایجاد بیمارستان در اردوگاه اربعین در مرز مهران ارائه می‌شود. مرادعلی تاتار فرماندار قصرشیرین نیز با اشاره به دو برابر شدن آمار عبور زائران از مرزخسروی که از ۵۰۰ هزارنفر به یک میلیون در سال‌جاری خواهد رسید، گفته: «به همین منظور زیرساخت‌های لازم در مرز خسروی برای بازگشایی و تکمیل آن به روزرسانی شده و با توجه به رایگان شدن روادید و افزایش زائران حتی این مرز می‌تواند به یک میلیون ۲۰۰ هزار نفر از زائران اربعین حسینی خدمات ارائه دهد.» یکی از مهم‌ترین خدماتی که هر ساله به زائران اربعین ارائه می‌شود بحث حمل ونقل آن‌ها از داخل کشور تا کربلا و سپس بازگشت آنهاست که برخی از استان‌ها نیز در این زمینه فعال هستند، که در این رابطه می‌توان به شهرداری کرج در استان البرز اشاره کرد. به گفته اصغر کمالی‌زاده شهردارکرج، امسال قرار است برای تسهیل در رفت وآمد زائران اربعین ۸۰ دستگاه اتوبوس به کشور عراق اعزام شود و علاوه بر آن ۲۰۰ پارکبان نیز برای پاکسازی زباله‌ها و مناسب‌سازی مسیر زائران اربعین به کربلا می‌روند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار