کد خبر: 966811
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۸
سازمان محیط‌زیست در سال ۹۶ به قرارداد شرکتی که مسئول کنترل حیوانات شهری بود، به‌دلیل عملکرد نامناسبش اعتراض کرد.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: محیط زیست هم همان سال خبر از فسخ قرارداد شهرداری با این پیمانکار داد. حال آنکه اطلاعات منتشر شده در سامانه شفافیت شهرداری تهران نشان می‌دهد که شهرداری با همان شرکت (آریا دامپرور البرز) در تیرماه سال ۹۷ قراردادی دو ساله منعقد کرده است.

سامانه شفافیت شهرداری تهران اطلاعات ناقص و گنگی درباره پیمانکاران شهرداری پایتخت منتشر می‌کند و در هنگام جست‌وجو در این سامانه، اطلاعات مربوط به پیمانکاران به سه بخش «هزینه‌ای»، «درآمدی» و «مشارکتی و سرمایه گذاری» تقسیم‌بندی شده است.

علاوه بر اینکه جست‌وجو در این سامانه هم پیچیدگی‌های زیادی دارد، هیچ اطلاع دقیقی از پیمانکار وجود ندارد. یعنی فقط اسم شرکت پیمانکار و مبلغ قرارداد (یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان) مشخص شده و هیچ اسمی از مدیرعامل وجود ندارد.

محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران هفته گذشته با بیان اینکه افراد کارچاق‌کن در همه حوزه‌های شهرداری که با پول سروکار دارند، گفت: «در حال حاضر حوزه‌های مربوط به پسماند، زیباسازی، شهرسازی، آسفالت و بوستان‌ها منافذی برای حضور کارچاق‌کن‌ها شده‌اند که به دلیل ضعف نظارت و روابطی که برخوردارند، جولانگاه آن‌ها شده است.» بعد از انتشار فیلم سگ‌کشی مسئولان شهرداری ابتدا مسئله را انکار کردند و اسماعیل نعمت‌زاده شهردار شهرستان کهریزک گفت: «این خبر کذب است که علیه شهرداری منتشر شده و ما این کار را انجام نداده‌ایم.» فشار افکار عمومی و رسانه‌ای به قدری زیاد بود که کمی بعد‌تر مسئولان شهری خبر را تأیید کردند و غلامحسین محمدی، مشاور شهردار تهران و رئیس مرکز ارتباطات و بین‌الملل شهرداری تهران گفت: «این تصاویر مربوط به این روز‌ها نبوده و این اتفاق در سال ۹۶ رخ داده است. پیمانکار خاطی از سوی شهرداری تهران عزل شده و بی‌شک به هیچ پیمانکار و مسئولی اجازه نمی‌دهیم برخلاف ارزش‌های انسانی و اسلامی با خلایق رفتار کند. مدیر حوزه کنترل حیوانات شهری در سازمان مسئول به‌عنوان ناظر پیمانکار نیز عزل شد.» این مقام شهرداری حتی نامه ابلاغ فسخ قرارداد با شرکت آریا دامپرور البرز را در صفحه توئیتری خودش منتشر کرد.

تجربه نشان می‌دهد معمولاً نظارت به پیمانکارانی داده می‌شود که صلاحیت و شرایط لازم را ندارند، چون افرادی که به عنوان ناظر هستند باید دوره دیده و علاقه‌مند، توانمند و باسابقه باشند. جالب اینکه قبلاً مهدی چمران، رئیس شورای شهر چهارم هم با اشاره به عدم‌درج نام مدیرعامل شرکت آریا دامپرور البرز در سامانه شفافیت گفت: «این مسائل را باید در سامانه شفافیت قرار دهند. البته پیش از این، چنین سامانه‌ای وجود نداشت که این موارد اعلام شود، اما شورای شهر جدید گفتند این موارد را به‌طور شفاف اعلام می‌کنند و حالا باید این اقدام را انجام دهند.»
از منظر دیگر حتی می‌توان گفت، چرا وقتی فعالیت عمرانی مهمی انجام می‌شود و اتفاق مثبتی رخ می‌دهد، شهردار افتخار می‌کند و به نام خود می‌زند؛ اما حالا که چنین فاجعه‌ای رخ داده شهردار و زیر مجموعه‌اش این را به گردن یک پیمانکار می‌اندازند؟ سلسله مراتب مدیریتی بدون عیب است؟ هدف‌گذاری‌ها ایرادی ندارد؟ چرا بودجه‌ای که شهرداری در این زمینه تنظیم کرده و براساس آن برنامه‌ریزی می‌کند به اتلاف و حاشیه منجر می‌شود؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار