کد خبر: 966827
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۷
کشت پاییزه سیب‌زمینی که با هدف کاهش مصرف آب توسط محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان انجام شده است، همزمان با سفر وزیر علوم به استان معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری جوان از سنندج، عضو هیات علمی گروه زراعت و مجری طرح کشت انتظاری دانشگاه کردستان صبح امروز در جریان بازدید وزیر علوم از مزرعه کشت تحقیقاتی دهگلان اظهار کرد: دانشگاه کردستان تحقیقات بنیادی و کاربردی زیادی در زمینه کشاورزی و زراعت انجام داده که نتایج ارزشمند آن به زودی حاصل می‌شود.

فرزاد حسین‌پناهی ادامه داد: ایران 1.1 درصد جمعیت جهان را دارد و سهم این کشور از آب شیرین جهان 3 دهم درصد است.

این عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: هر راهکار و روشی که موجب صرفه‌جویی در مصرف آب شود، بهره‌وری بیشتر را به دنبال خواهد داشت که کشت انتظاری سیب زمینی نیز گامی در همین راستاست که دانشگاه کردستان آن را آغاز کرده است.

وی اذعان کرد: سالانه 9 هزار هکتار از اراضی دهگلان و قروه زیر کشت سیب‌زمینی می‌رود که در فصل بهار کشت می‌شود و هر هکتار بین  11 تا 12 هزار مترمکعب آب مصرف می‌کند.

وی افزود: ایده کشت انتظاری یا کشت پاییزه سیب‌زمینی به مدت 6 سال در دانشگاه کردستان اجرا شد و به دلیل کشت در فصل پاییز، بخشی از آب مورد نیاز با بارش باران و برف تامین و منجر به صرفه‌جویی 30 تا 50 درصدی در مصرف آب می‌شود.

عضو هیات علمی گروه زراعت دانشگاه کردستان و مجری طرح مذکور  عنوان کرد: به منظور پیاده‌سازی این ایده در دشت‌های قروه و دهگلان جلسه توجیهی برای کشاورزان پیشرو این مناطق برگزار و شرایط کشت و آبیاری و برداشت محصول برای آنها تشریح شد.

وی این برنامه دانشگاه را اقدامی در راستای مسوولیت اجتماعی دانشگاه‌های نسل چهارم مبنی بر ارائە خدمات اجتماعی عنوان کرد و آن را اقدامی مفید برای کشاورزان دانست.

حسین‌پناهی با یادآوری اینکه این نوع کشت موجب صرفه‌جویی در مصرف آب خواهد شد، گفت: دانشگاه کردستان پس از دریافت نتیجه قطعی، ایده را به مرحله کاربردی رسانده و اقدام به ترویج این نوع کشت در بین کشاورزان کرده و خوشبختانه کشاورزان نیز به خوبی از کلاس‌های ترویجی استقبال کرده و تمایل به انجام این نوع کشت دارند.

وی با اشاره به اینکه ایده و طرح اصلی و مالکیت فکری آن متعلق به دانشگاه کردستان است، افزود: این طرح چون از منابع آب سبز استفاده می‌کند، فشار وارده بر آب‌های زیرزمینی را کاهش می‌دهد چراکه سیب زمینی جز محصولات آب بر است و با این کار تا 50 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد در نتیجه کشاورزان با مصرف 5 تا 7 هزار متر مکعب آب، می‌توانند کشت را به عمل بیاورند.

حسین‌پناهی در پایان عنوان کرد: این طرح یکی از پروژه‌های اجرایی در راستای شعار اقتصاد مقاومتی است که در بحث اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی نقش مهمی دارد.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۷

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر